Här bor du bäst på hotell i Berlin

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: iStock
Weekendresmålet för dig som är ute efter shopping, kultur och ett hett nattliv. Det är en internationell metropol och en av Europas mest populära storstäder. Här hjälper vi dig hitta rätt område.
Publicerad 9 maj 2019

Berlin lockar med de senaste trenderna inom kultur, shopping och nöje. Den populära storstaden bjuder dessutom på några av de tyngsta sevärdheterna. Hotellen är prisvärda och Berlin räknas till en av Västeuropas billigaste huvudstäder. Den tyska huvudstaden är stor och det finns många stadsdelar att välja mellan. Vissa föredrar östra delarna, andra västra. Här får du en överblick så att du väljer rätt.

Berlins hjärta Mitte

Mitte ligger i Berlins mest centrala delar och här finns många av stadens största sevärdheter. Brandenburger Tor, tv-tornet Berliner Fernsehturm, katedralen Berliner Dom och Reichstag med sin märkliga glaskupol är några av dem. Områdets nattliv är hett och här hittar du några av Berlins trendigaste barer. Området lockar även shopparen eftersom några av de bästa shoppingstråken finns här. Här ligger paradgatan Unter den Linden och Alexanderplatz, som är ett av Berlins två centrum. Bor du här så är det lätt att ta sig till andra delar av Berlin också.
Hotell i Mitte

Exklusiva Charlottenburg

Charlottenburg var tidigare tillsammans med Wilmersdorf centrum i Västberlin. Idag är det en välmående stadsdel med många hotell nära folklivet. Området blev förstört under andra världskriget och har därför nyare byggnader än i östra Berlin. Här ligger shoppinggatorna Kurfürstendamm och Tauentzienstrasse och det välbesökta varuhuset Kadewe. Är du intresserad av design så hittar du alla de mest kända märkena här. I det här området bor en stor del av Berlins övre medelklass.
Hotell i Charlottenburg

Hippa Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg ligger i östra Berlin och när muren föll blev hyrorna låga och studenter och unga flyttade hit. Det är ett hippt område med flera torg och många caféer och restauranger. Även bra för dig som reser med barn, men som ändå vill ha tillgång till utelivet. Här vandrar du på kullerstensgator bland renoverade och k-märkta hus med fasader som liknar gräddtårtor. Här ligger också en välbesökt judisk begravningsplats.
Hotell i Prenzlauer Berg

Bohemiska Kreuzberg

I charmiga och centralt belägna Kreuzberg finns i princip allt; kultur, shopping och restauranger. Området passar dig som hellre besöker ett gammalt trendkvarter än upptäcker ett nytt. Området är bohemiskt och mångkulturellt med turkiska influenser och många marknader. Här kan du se gränsövergången Checkpoint Charlie, Judiska museet, monumenten över Napoleonkrigen och du kan strosa i Victoriaparken.
Hotell i Kreuzberg

Alternativa Friedrichshain

Friedrichshain är ett centralt och alternativt område där nytt blandas med gammalt, grafitti täcker husväggarna, många tomter gapar tomma och barerna duggar tätt. Man brukar säga att detta är punkarnas och partyfolkets område och det är här som de bästa technoklubbarna ligger. Är du i Berlin måste du såklart besöka Berlinmuren, här finns den längsta bevarade delen av den.
Hotell i Friedrichshain

Hotelltips

  • Hotel am Steinplatz: Historiskt hotell med en exklusiv touch
  • PLUS Berlin: Trendigt och aningens billigare hotell i Friedrichshain med närhet till bra nattliv
  • 25Hours Hotel Bikini Berlin: Lekfullt inrett hotell i västra Berlin med en trendig takbar
  • SoHo House Berlin: Utmärkt centralt läge med en känsla för detaljer och det lilla extra


Ta sig till Berlin

Det går direktflyg från Stockholm som tar ca 1h45min, det går även direktflyg från Köpenhamn flygningen tar då endast en timma. Från Göteborg tar det ca 3h med en mellanlandning. Berlin har två flygplatser, Tegel och Schönenfeld. Hit flyger du med flygbolag som SAS, Lufthansa, Norwegian, KLM, Easyjet och Ryanair.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla resor till Berlin:

Flyg till Berlin
Hotell i Berlin
Weekendresor till Berlin

Du vet väl att du kan söka på specifika områden i vår hotellsöktjänst?


Weekend i BerlinErbjudanden - Berlin

Om Berlin Tyskland, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Nattliv
Nöjespark
Storstad
Weekend

Berlin är den urbana och hippa staden som aldrig sover. Med ett rikt klubbliv, historiska kvarlämningar, ett antal museer och bra shopping finns det något för alla i den här tyska metropolen.

Att Berlin erbjuder något för alla åldrar, stilar och smaker är det ingen tvekan om. Besökare tar sig gärna till de trendiga gatorna i Kreuzberg, där de kan betrakta gamla vackra hus, besöka marknaden Tuerkenmarkt eller strosa omkring bland caféer och små butiker. I Kreuzkölln – området mellan Kreuzberg och Neukölln – hittar du många gemytliga barer.

Berlinmuren är ett måste för den som besöker staden. Idag finns det inte så mycket kvar av den mur som en gång delade staden i öst och väst, men den är ett viktigt historiskt monument. Besök också East Side Gallery som ligger där och på museet Sammlung Boros kan du njuta av modern konst. Den som vill ha mer historia kan besöka koncentrationslägret Sachsenhausen, beläget ungefär en halvtimmes tågresa norr om staden. Du som söker något mer lättsmält kan du slappna av i någon av stadens parker, förslagsvis Volkspark Friedrichshain, där det också finns lekparker, dammar, mysiga caféer och lummiga skogsområden. Känn historiens närvaro i trendiga Berlin.

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34