Tips om Malmö

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Passa på att ta en paus från livet på uteserveringarna när du är i Malmö och kolla in husen. Här finns allt från medeltida korsvirkeshus till en futuristisk skyskrapa.

Blogginlägg om Malmö

Malmö

https://runwaytoadventures.com/2020/06/14/sightseeing-in-malmo/
av Pilla85 16 juni 2020

Clarion Malmö Live – ett hotelltips i Malmö

Jag har faktiskt bara bott på Clarion Malmö Live två gånger. Skulle jag räkna antalet gånger jag befunnit mig i hotellets lokaler blir det betydligt fler. Jag brukar om det nu skulle ha undgått någon nämligen alltid passa på att besöka deras Skybar även om jag inte bor på hotellet. https://litemerarosa.com/2020/02/20/clarion-malmo-live-ett-hotelltips-i-malmo/
av Litemerarosa 22 feb. 2020

Nostalgivandring, utelunch och festkonsert

För längesedan (i somras) bokade jag och mina två syskon biljetter till Malmö Stadsteaters 75-årsjubileum. Jag var där vid invigningen för 75 år sedan, dock i min mammas mage! :-) Och många ggr. i mina tonår hängde jag vid sceningången för att tigga autografer! Jag åkte från Stockholm till Malmö lördag eftermiddag i strålande sol och kom fram i ännu mer sommarväder. På min önskan, tog min syster och jag en nostalgipromenad runt våra barndomskvarter. Oj så många minnen det vällde fram! När vi äntligen lyckats öppna en flaska Cava (med korkskruv!!) satte vi oss på systerns inglasade balkong och fortsatte att minnas. Kvällen blev lång med kantarellsmörgås, lövbiff och nattprat. Nästa morgon när jag drog upp persiennerna trodde jag att jag befann mig i himlen. Någon så tjock dimma tror jag aldrig att jag upplevt, trots att jag är Malmögräbba. Spännande att se hur sakta det efterhand dök upp konturer från husen på andra sidan gatan! Sommarkompisen från Skanör hämtade mig och så for vi in till stan efter diverse inköp vid Jägersro. Vi åt en fräsch lunch på uteservering intill Triangelns nya tågstation (ny för mig alltså). Sedan hämtade jag bror min och vi kom i god tid till teatern, där vi delade publik med Drottning Silvia och Kung Carl Gustav. En strålande föreställning för att hylla den 75-åriga teatern med sångare, dansare och skådespelare, Helen Sjöholm, Lill Lindfors, Rickard Söderberg m.fl...... Applåderna ville aldrig ta slut, men vi skulle hinna med att stå upp och sjunga "Du gamla du fria" tillsammans med kungaparet, som skulle gå ut först. Mina syskon och jag hade befarat att det skulle vara svårt att få en taxi, men det gick på fem minuter. Även den kvällen blev sen. Så var det dags att åka hem igen till Stockholm och stillsamt njuta av en härligt nostalgisk syskonhelg!
av Bibchen 24 sep. 2019 Resealbum: Några Malmödagar.

5 hotelltips i Malmö för alla prisklasser och smaker

Malmö – mitt älskade Malmö. Det är kanske på sin plats att börja med att säga att Malmö har en speciell plats i mitt hjärta och att jag därför har besökt ett ganska stort antal hotell i staden. Men det är också en stad jag har bott i i tre år. Så för er som har för avsikt att besöka vår tredje största stad, och det tycker jag att ni ska ha för avsikt att göra, här kommer mina bästa 5 hotelltips i Malmö för alla prisklasser och smaker. https://litemerarosa.com/2019/01/19/5-hotelltips-i-malmo/
av Litemerarosa 2 sep. 2019

Om Malmö Skåne, Europa

Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Passa på att ta en paus från livet på uteserveringarna när du är i Malmö och kolla in husen. Här finns allt från medeltida korsvirkeshus till en futuristisk skyskrapa.

Strandpromenaden
2 / 28
Stortorget i Malmö fullt av STORA Ägg
3 / 28
Den första Grönskan i år.
5 / 28
Malmö med lilla torget
8 / 28
Öresundsbron från Västra hamnen
9 / 28
Festival-Musikanter
10 / 28
Med kanot i Kanalen
11 / 28
Cykelparkering
14 / 28
Nu är det sommar.och man kan se ut hur som helst
15 / 28
Mjuka klippor
16 / 28
Restaurangskylt.
17 / 28
Livlig gågata
19 / 28
Malmö, Stora Torget
20 / 28
Dokumationen 11-11-11
21 / 28
Malmö symfoniorkester
22 / 28
Utsikt från Turning Torso
23 / 28
Haur du sitt Malmö haur du sett varlden!
25 / 28
Publiken skrattar gott.......
26 / 28
Här SITTER man och njuter av vårsolen
28 / 28