Resa med barn till Berlin

Av Annaml
4 mars 2014 09:00
Visningar: 3410
Jag och min man ska åka med våra två killar (10 och 13 år) till Berlin i juni.
Vi behöver bra tips på saker att göra och uppleva i Berlin som passar oss alla.
Min äldsta pojke älskar skateboard och fingerboard. Min man och min yngsta pojke är intresserad av historia.
Jag skulle vilja ha tips om bra shopping och restauranger.
14 mars 2014 10:27
Hej.

På vår hemsida (http://www.germany.travel/se/staeder-kultur/staeder/galerie-berlin.html) hittas lite allmän information och några bilder/videos om Berlin.

VisitBerlin har mycket information på deras hemsida, det finns även en extra punkt som heter ”Berlin for families”: http://www.visitberlin.de/en/experience/berlin-for-families?tid=4756. Där hittas information om barnvänliga hotells, fritidsaktiviter för bra och dåligt väder och även för en resa med low budget.
Jag har också hittat lite information till den här Skatehallen på VisitBerlin: http://www.visitberlin.de/en/spot/skating-fun-on-1600-m-in-the-raw-tempel-friedrichshain.

Angående historia kan ni besöka massor av museer och utställningar i Berlin. På följande länk sammanfattas några intressanta ställer som är värda ett besök: http://www.visitberlin.de/en/see/berlins-locations-of-world-history
I år är 25-års-jubileum av Berlin murens fall, som vore en bra anledning till att kanske besöka Mauermuseum och/eller East Side Gallery.

Angående shopping får du inte missa Kurfürstendamm och KaDeWe. Jag vet inte hur mycket tid ni har inplanerat för Shopping, men det är kanske bästa att du själv titta på Berlins många shopping möjligheterna här: http://www.visitberlin.de/en/experience/shopping/shopping-districts.
Samma gäller för restauranger, eftersom jag inte vet vad ni letar för, men där hittas i alla fall också några förslag för restauranger som serverar för Berlin typiska rätter, om ni tycker om det: http://www.visitberlin.de/en/experience/food-drinks/restaurants.

Ha en bra resa!