Flygresor till Edinburgh

Flygresor till Edinburgh

Jämför weekendresor till Edinburgh

Om Edinburgh Skottland, Europa

Edinburgh är full av historiska sevärdheter, whiskydestillerier och pubar och staden lockar, näst efter London, fler turister än någon annan på den brittiska ön.

Den som besöker Edinburgh har många upplevelser att välja på. Staden har spelat en viktig roll genom historien och många är de byggnader som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Edinburgh Castle är svår att missa, oavsett var du befinner dig i staden så ser du det. Slottet har anor från 1100-talet och som besökare bör du inte missa samlingen av kronjuveler som finns utställda här.

Edinburghs huvudgata, Royal Mile, löper från slottet ner till stadens hjärta och kantas av butiker och pubar. Här finns den populära marknadsplatsen Grassmarket och de underjordiska gångarna The Real Mary King´s Close. För den som vill lära sig mer om Skottland bör stadens nationalmuseum besökas liksom Royal Botanic Garden vars utbud av skotska arter uppgår till 6 000.

För en riktig inblick i den skotska kulturen, boka en Riverdance-föreställning på Playhouse arena, en garanterat oförglömlig upplevelse. Men vad vore Skottland utan whisky? Scotch Whiskey Heritage Experience ligger centralt och ger guidade turer samt möjligheten till smakprovning! En av de mest välbesökta sevärdheterna är trots allt Royal Yacht Britannia. Båten tillhörde drottning Elizabeth II och användes mellan 1954–1997. Varje år besöks den av över 300 000 turister som vill ta del av den kungliga lyxen.

Edinburgh med omnejd 4 dagar

Skottland Kex, 27 sep. 2017
Updaterad av Barabrittiskt för 6 år sedan
1
Hej Vi funderar lite på en resa till Edinburgh på höstlovet. 2 vuxna och 2 barn/ungdomar (13 och 15år) gamla, varav den ena är Harry Potter fan. Behöver tips och råd hur vi ska lägga upp det hela. Vill se/åka tåget i Harry Potter filmerna över den vackra bron, se lite av slott (även slottet i ...

Utflykter fr Edinburgh

Skottland Semesterplaneraren, 1 apr. 2017
Updaterad av Semesterplaneraren för 7 år sedan
3
Hej, vi funderar på att åka till Edinburgh några dagar i sommar. Vi vill ha Edinburgh som bas men funderar på att hyra bil en eller två dagar och letar efter lämpliga utflyktsmål. Har ni tips på några bra ställen som man kan åka till över dagen bara? ... Semesterplaneraren: Tack för tipsen! ... ...

Islay Skottland (Whisky); Boende, Transport, Utflykter, Evenemang?

Skottland Carinaw68, 1 okt. 2019
Updaterad av Carinaw68 för 4 år sedan
2
... inte kör. Rikta gärna in er på Islay o kanske Edinburgh/Speyside i så fall.

Tåg

Skottland Maharani, 31 juli 2019
Updaterad av Maharani för 4 år sedan
2
... resa ett annat år. Har själv enbart åkt mellan Edinburgh och Glasgow, men den korta turen gav mersmak. I övrigt åkt busstur till norra Skottland. Fantastiskt vackert landskap. ... Maharani: Skall försöka göra en, men reser inte förrän nästa sommar.

Ang priser

Skottland Tjoflojt, 9 jan. 2018
Updaterad av Jensohlsson för 6 år sedan
3
... Kolla Air BnB också! ... Jensohlsson: Jag var i Edinburgh för ett drygt år sedan och min uppfattning var att prisnivån var ungefär som i Sverige, eller något under. (Öl på krogen är i alla fall billigare än i Sverige.) Men uppskatta att det kostar ungefär som hemma så bör du ju kunna göra ...