Flygresor till London

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om London

De stora flygplatserna i London är Heathrow (27 km väster om centrum) och Stansted (50 km norr om centrum). Det smidigaste sättet att ta sig från båda flygplatserna är med tåg. Från Heathrow åker man med Heathrow Express (15 min/200 kr) eller Heathrow Connect (26 min/100 kr) till Paddington Station. Från Stansted åker man med Stansted Express (45 min/230 kr) till Liverpool Street Station. Från tågstationerna kan man fortsätta resan med tunnelbanan.

Det här är London

Den brittiska huvudstaden London är den perfekta weekendstaden eftersom det finns något att göra för alla. Här finns världsberömda konstmuseer som Tate Modern och National Gallery, historiska sevärdheter som Tower of London och Westminster Abbey och vaxkändisar på Madame Tussauds. Här finns också tre av världens bästa museer; Science Museum, Natural History Museum och det jättelika British Museum. Alla tre har helt gratis inträde. Vädret i London är mycket milt med temperaturer på ca 20 grader under sommarmånaderna och ca 10 grader under vintermånaderna. Det händer dock ofta att det snöar i framför allt december och januari.

Hitta billigt boende i London

Det finns tusentals billiga hotell i London men rummen är oftast mycket små. Det billigaste alternativet är bed & breakfast där du delar rum med andra gäster, det kostar ca 250 kr/natt. Vid de flesta stora tågstationer, bland annat Kings Cross och Victoria Station finns hela gator som är fyllda med billiga budget-b&b. Under senare år har flera stora budgetkedjor öppnat hotell i London, bland annat Easyhotel, Premier Inn, Ibis, Novotel och Travelodge. Här kan du bo i små rum men med bra standard för ca 500 kr/natt.

Så tar du dig runt i London

Det bästa sättet att se London är att ta med de bästa promenadskorna och uppleva staden till fots. Det är aldrig särskilt långt mellan sevärdheterna och centrum är väl anpassat för fotgängare med bra trottoarer och många gågator. Kollektivtrafiken i London är mycket bra med bussar och tunnelbanan Underground. Du behöver ett magnetkort (Oyster Card) som kostar 55 kronor i depositionsavgift, ladda det sedan med ett ”Travelcard” som ger dig fria resor under ett dygn för 90 kronor.

Så hittar du bästa shoppingen i London

Hela centrala London är fyllt med butiker och när pundet är billigt går det att fynda nästan allt. Nästan hela den långa gatan Oxford Street är kantad med klädbutiker, bland annat de stora kedjorna M&S, John Lewis, Debenhams och H&M. Billiga böcker finns på Charing Cross Road. Det finns också många stora marknader i London. Den största är Camden Market med 100-tals butiker och stånd på en yta som täcker flera kvarter.

Bästa budgettipset för Londonresan

Köp en adapter för de engelska elkontakterna innan du åker till London. Det är inte någon större skillnad i pris men du slipper ägna viktig London-tid åt att försöka hitta en järnhandel.

Om London England, Storbritannien

Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.

Karta över London

En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44