London med tonåringar

2 mars 2013 12:31
Visningar: 3046
Om några dagar åker jag och min familj till London. 3 tonåringar har vi i familjen. Kommer att bo i centrala London. Skulle bli glad för lite tips på vad vi kan göra där. Inga långa prommenader står på önskelistan och är osäker på om museum tilltalar dessa 3. Hälsn Marie
Av Annl
2 mars 2013 12:35
London Eye, Madame Tuassads, Towern samt att åka taklös buss är några saker som jag spontant kommer att tänka på och som vi gjorde och som våra barn (som inte riktigt var tonåringar när vi var i London senast) gillade.
2 mars 2013 12:41
Tack snälla! London Eye verkar vara en attraktion som inte ska missas. Ska kolla upp om biljetter behöver bokas i förväg
Av Annl
2 mars 2013 13:47
Jag vill minnas att vi bokade biljetter till London Eye i förväg och att de dessutom bokades ihop med Madame Tuassades och att detta blev billigare. Så helt klart värt att kolla detta och London Eye var kul - det tyckte vi alla.

Du skriver att tonåringarna inte gillar museum. Försök "sälja in" Imperial War Museum - det är riktigt spännande tycker i alla fall jag.

Gillar ni indisk mat så är Restaurang Tamarind ett fantastiskt ställe. Inte helt billigt men gudomligt gott. Första gången vi var där hade det ett indiskt vin som var fantastiskt.

Vill ni uppleva det "brittiska" och om ungdomarna gillar afternoon tea sår är Hotel Brown ett hett tips. Mera rätt än så kan det inte bli.

Ha det trevligt i London!
Av Desires
2 mars 2013 15:57
3 tonåringar kanske vill gå och se rockmusikalen "We will rock you" - vi såg den när vi var där och gillade den verkligen! En fartig och rockig föreställning med suveräna artister!
http://www.londonmusikaler.se eller http://www.ticketmaster.co.uk kan du köpa biljetter i förväg.

Vad gäller London Eye ska ni nog göra som Anni föreslår, boka biljetterna i förväg! Vi valde bort denna aktivitet eftersom vi ej bokat i förväg, skulle då fått stå i kö i blåsten ca 45 min-1 tim, vilket gjorde att vi fick skippa detta den gången.

eller Harry Potter!
3 mil från London - i Leavesden - ligger Warner Bros Studios. Där kan alla
Harry Potter-älskare få uppleva miljön där filmerna verkligen spelades in!
Ta t-banan till Euston, sedan tåget till Watford Junction. Därifrån går det bussar till studion. Biljetter hit säljs bara som förköp och det är ju enklast att göra hemifrån.
Här är länken http://tickets.wbstudiotour.co.uk/webstore/shop/ViewItems.aspx?CG=HPTS&C=TIX

Vill du ha ännu mer tips på restauranger o dyl kan du titta här: http://www.desires.se/#post77
2 mars 2013 16:29
Tack Desiré! En musikal har vi funderat på, bara vi kan komma överens i familjen. Fick ett tips om att hitta lite billigare sista-minuten-biljetter i en "liten kiosk" någonstans som jag nu glömt namnet på. Vet inte om det är svårt att få tag på biljetter där. Vi hade tänkt oss fotboll för grabbarna men vår 17-åring tyckte att 2000 kr för en biljett inte var rimligt, så de hoppas över fotbollen denna resa. Jag tror det finns enkom fotbollsresor som är betydligt prisvärdare.
Av Asok
2 mars 2013 20:26
Kiosken ligger på Leicester Square o där kan man få tag på billiga bilj till framför allt matineerna. We will rock you tror jag def de skulle gilla.

London dungeon tror jag tonåringarna hade uppskatt samt Camden Market för lite shopping?

I Soho finns det ett antal mindre skivaffärer m inriktning på speciell musikstil.

Jack the Ripper walking tour kan också vara nåt kanske?
Av Jaanai
16 mars 2013 10:17
Ser nu av datumet att ni förmodligen redan varit där men jag skriver svar ändå ifall någon annan har glädje av det!

Vi var i London i somras med en 13-åring och en 16-åring. We will rock you var en megahit! Vi hade inte bokat i förväg utan gick in på teatern samma dag och köpte biljetter för ca 33 pund. Såg och hörde bra även om vi satt långt bak.

Vi åkte ut till Harry Potter-utställningen och den var verkligen sevärd. Vi köpte ett paket i förväg med buss och inträde mest för att det var smidigt och priset blev nog ungefär detsamma som att resa dit på egen hand.

Museum blir ju vad man gör det till och flera museer har ju gratis inträde så man kan ju bara titta in. Det som är surt är att det är så dyrt att gå in i kyrkor.

Vi åkte en rundtur med Ducktours som är gamla landstigningsfordon från 2 vk. Det var annorlunda och guiden var jättebra men man såg inte så bra som man gör i de höga dubbeldäckarbussarna. Pricken över i var dock att det hela avslutades med en tur på Temsen. Dessa fordon är vattengående...

Om man är intresserad av instrument så kan man gå till Denmark Street. Där finns massor av instrumentaffärer som är kul att bara titta i, även om man inte vill handla.!

Jag åker med yngsta dottern igen om två veckor och denna gång ska vi besöka Shakespeare´s teater The Globe, se en musikal och äta på Hard Rock Café. Vi försökte komma in på Hard Rock i somras men det var fullt så denna gång bokar vi.

mvh Jaana
10 juli 2023 13:24
Skulle rekommendera att titta på en fotbollsmatch. Till exempel Arsenal eller Chelsea!