Annl

Kön / Ålder
Kvinna, 58 år
Bor i
Göteborg
Sysselsättning
Jobbar
Civilstatus
Gift
Besökta länder
55
Profilsida skapad
2011-03-07
Senast online
2 år sedan

Välkommen - roligt att du tittade förbi!

Jag älskar att resa och när jag inte reser så planerar jag för nästa resa och samlar information och kunskap och läser på. Jag är alltså alltid på väg....

Tänk så många fantastiska platser det finns på vår jord! Jag faschineras alltid av hur mycket man lär sig när man reser och upptäcker nya länder och miljöer. Det är verkligen oerhört berikande och utvecklande att resa och man vidgar sina perspektiv och får nya infallsvinklar. Att få upptäcka världen tillsammans med våra ungdomar ger dessutom en extra dimension.

Jag älskar storstäder; stora, bullriga, mängder av skyskrapor och hela känslan och atmosfären; New York, Kairo, Moskva, Chicago, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Bangkok, Rio de Janeiro, Singapore, Saigon m.m.

Djur- och naturupplevelser är också väldigt spännande tycker jag. Av detta finns det mycket i Afrika - en kontinent som det är lätt att bli förtjust i och som man mer än gärna återvänder till. Det finns bara ett problem med Afrika och det är att man blir beroende. Vår första safariupplevelse var Tanzania och vi hade magiska dagar där och såg massor av djur och alla Big Five. Sommaren 2012 återvände vi för safari i Zambia och Botswana - en helt makalös upplevelse. Zimbabwe och Victoriafallen var också en stor naturupplevelse och den blev inte sämre av att jag och sonen flög helikopter över fallen. Sommaren 2013 gick en dröm i uppfyllelse då vi besökte Namibia - ett helt fantastiskt land som verkligen gav mersmak även om det var en smula mer "vilt" än t.ex. Sydafrika.

Asien är en kontinent som jag blev bekant med först på jullovet 2011 och som helt klart gav mersmak. Har därefter hunnit med att besöka Indien - ett inte helt okomplicerat resmål enligt min uppfattning men som jag gärna vill återvända till - där finns ju t.ex. tigersafari. Vietnam var destinationen för jullovet 2012 och det gillade vi skarpt - ett fantastiskt land med en alldeles egen faschinerande historia; finns det tapprare människor.... Minnena från dagarna i Saigon på anrika Hotel Rex kan man leva länge på. Och i september 2013 var det dags att stifta bekantskap med Thailand för första gången; Bangkok stod på agendan och det visade sig vara en fantastiskt trevlig stad. Dit återvänder vi gärna! I mars 2014 återvände vi till Kina för att besöka Beijing och Shanghai - fantastiskt trevligt och Kinesiska muren var mäktig -både till fots och från luften.

I början av juli 2014 gjorde vi en fantastisk båtresa - vi åkte Hurtigruten från Bergen till Kirkenes. Norge är verkligen sagolikt vackert - och inte blev det sämre av att vi från Trondheim och hela vägen upp till Kirkenes hade strålande sol och 25 grader varmt. Den resan väckte mersmak - och nu står en vintertur på min Bucket list. Tänk att få se norrskenet.

2015 inleddes med en resa till London och i slutet av mars bär det av till Asien igen - denna gång står Japan på agendan med Kyoto, Hiroshima och Tokyo.

Till sommaren bär det av till Afrika igen - dit vi första gången upptäckte denna fantastiska kontinent - Tanzania för safari i Selous, Katavi, Ruaha och Saadani och sedan bad och sol i Pangani som utsetts till en av världens bästa stränder.

Och sen har vi inte kommit längre i planeringen men hoppas förstås på en och annan spännande tripp.

Ett fantastiskt äventyrsår väntar!

Carpe diem och trevlig resa!

Annls besökta platser
Bilder  (Se alla 148 bilder)
Evas-Restips
Läs gärna om vår resa på Www.evas-restips.se
3 mars 2019 09:18 - Anmäl
Nisse524
Nisse524 säger i Annls diskussion "Reflektioner kring Qatar Airways":
Du vet att tråden är fem år gammal ?
12 februari 2019 11:01 - Anmäl
Annl
Annl säger i Lyxs diskussion "Vad får vi inte missa i Tallin, ":
Tallinn är väldigt trevlig och mysig liten stad. Vi bodde på Swissotel Tallinn - ett fantastiskt trevligt hotell med en vidunderlig utsikt. Gamla stan är förstås ett måste - väldigt mysigt att strosa runt där. Om ni gillar Depeche Mode så finns det en särskild DM-bar där de bara spelar deras musik, visar filmer från deras spelningar m.m. Ett väldigt speciellt ställe. Drinkarna är döpt...
5 augusti 2017 12:22 - Anmäl
Annl
Annl säger i Danielfs diskussion "Bar- och restaurangtips i Warszawa":
Dom polski är ett fantastiskt ställe med supergod mat men kanske för "fint" för din beskrivning men du kan ju alltid googla och kolla och se vad du tycker. finns ett roligt ställe som serverar rysk mat och som är inrett som gamla Sovjet med bilder på kamraterna på väggen och där får man väldigt stora portioner.
14 maj 2017 12:39 - Anmäl
Annl
Annl säger i Mamias diskussion "Madrid":
En utflykt till den gamla huvudstaden Toledo är också spännande.
14 maj 2017 12:36 - Anmäl