Tips om London

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Blogginlägg om London
Reseguide till London efter 60 besök
London är en stad som jag nu besökt 60 gånger och som jag nu har lärt känna väl. Senaste besöket i London gjorde jag i slutet av februari/början av mars 2019. De fem,sex senadte åren har jag valt att bo i närheten av Waterloo Station, ett riktigt bra läge. Det ör gångavstånd till mycket på South Banks som London Eye, Tate Modern, Borough Market, Tower Bridge, Imperial War Museum mm. Kommunikationerna från Waterloo Station med tunnelbana, buss eller tåg är utmärkta, det går snabbt att nå de flesta intressanta platserna. Mina favorithotell idag är Hampton By Hilton, The Wellington och H10 alla i Waterloo. Jag har samlat mina bästa TIPS och erfarenheter från 60 besök i LONDON i det här blogginlägget http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/london.html #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 23 maj 2019
Reseguide LONDON
"Allt" om London. Här har jag samlat TIPS från 60 besök i härliga London om boende, restauranger, sevärdheter, shopping, nöjen och mycket mer. Många bilder. Senaste besöket var i februari/mars 2019. Jättehärligt vårväder, besök på Borough Market, Tate Modern mm. Härlig mat på bli Burger&Lobster. Vi bodde på Hampton by Hilton Waterloo, ett av 30 hotell som jag bott på i London. Här finns det mer att läsa.... http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/london.html
av Demmereserjordenrunt 18 maj 2019
Min topp 5 - London
Min absoluta favoritstad. Vet inte varför men känner mig som hemma varje gång jag är här. Det är en stor stad där det alltid finns saker att göra, som dessutom inte behöver kosta skjortan! Så här har jag samlat ihop några av mina små favvisar som ej får din plånbok att gråta. 1. Teaterlotterier Dessa lotterier har en så stor plats i mitt hjärta. Om man har tur och vinner så kan man få några av de bästa platserna i en teater för max 20 pund. De har ett lotteri 2 och en halvtimme innan varje framträdande framför Book of Mormon teatern, undvik helger så finns en stor chans att vinna (första parkett för 20 pund). Appen "Todaystix" och har också dagliga lotterier för olika shower och appen "Hamilton" har lotteri för just Hamilton musikalen, mm. Detta är ju ingen garanti så om det är något man verkligen måste se skulle jag ej rekommendera detta, men har själv lyckats vinna biljetter till Book of Mormon (två gånger), Dreamgirls, och Venus in Fur så chansen finns! 2. Waterloo Bridge När mörkret lagt sig över staden och alla stadsljus skiner som starkast, ta då en promenad över denna bro. Har vandrat över varenda bro i London och denna är den med absolut bäst utsikt åt båda hållen. Gör desamma och se själva. 3. House of MinaLima London kryllar med saker för Harry Potter fans, men en plats jag känner att många missar är just denna. Mina och Lima är praktiskt taget de som gjort den grafiska designen och illustrationen till alla Harry Potter filmer och det här huset är som ett litet minimuseum. Det är i stort sätt en trevånings utställning med illustrationer och liknande som de gjort för Harry Potter. Helt gratis och väldigt magiskt. 4. Fara Charity Shop i Notting Hill En av mina favorit second hand butiker. En ganska liten affär med ett bra utbud för ett billigt pris. Starkt rekommenderas! Hoppa av vid Holland Park och ta en promenad till affären så får ni en härlig gångtur som avslutas vid Portabello Road. 5. Gatumusikanter. De finns överallt runt turiststråken och de är fantastiska (kan köra Murdo Mitchell som en rekommendation). Det finns något för alla och det är ju självklart gratis men uppmuntrar att skänka nån slant om ni ser något som ni gillar! :-)
av Linandersson 31 jan. 2018
Dag 4 i London - Hemfärd
Efter frukost så blev det packning och efter att ha njutit det sista av hotellet så tog jag taxi till victoria station och därefter Gatwick express till Gatwick för att hoppa på planet, denna gång till Stockholm :-) Har ni nu läst allt detta så droppa gärna en kommentar :-) Tack
av Fly 24 aug. 2017 Resealbum: Cardiff + London 2017

Om London England, Europa

Barnvänligt
Historia
Konst
Kultur
Matupplevelser
Shopping
Storstad

London är ett av världens populäraste resmål och lockar miljoner besökare året runt. Staden bjuder på allt från historiska sevärdheter till pulserande nattliv.

Genom London rinner floden Themsen och staden har många broar och tunnlar. London Bridge och Tower Bridge är två av de mest kända broarna och båda är öppna för turister. Det är nästan omöjligt att resa till London utan att uppleva historia och kultur. Gör ett besök i 1700-tals katedralen Westminster Abbey, där många brittiska kungar krönts. En kort promenad därifrån ligger sevärdheter som Big Ben, Brittiska Parlamentet och slottet Buckingham Palace. För den historieintresserade är ett besök på British Museum en mäktig upplevelse med artefakter från världens civilisationer.

London är även en metropol vad gäller nöjen. Se till att boka in en musikalföreställning på West End eller avlägg ett besök på originella Madame Tussauds. Besök den populära stadsdelen Shoreditch och flanera bland alla marknader och butiker. Brick Lane Market är väl värt ett besök om du gillar vintage och streetfood. Området är fullt av designerbutiker, barer och restauranger och på kvällen tar klubbarna och nattlivet över.

Hyde Park erbjuder en välbehövlig paus från det hektiska stadslivet. Här finns sjön Serpentine och flera promenadstråk, och för den hungrige finns flera restauranger och caféer.

En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44