Tips om Liverpool

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Liverpool England, Europa

Liverpool ligger i nordvästra England och har länge varit en nedgången industristad men som på senare åt utvecklats till ett populärt och trendigt weekendalternativ.

Hamnstaden Liverpool ligger vid floden Merseys inlopp och hamnområdet Albert Dock finns idag på UNESCO:s världsarvslista tack vare sina gamla byggnader. Hamnen, som haft verksamhet sedan den byggdes 1846, restaurerades efter dess nedläggning på 70-talet och är idag en sevärdhet i sig. Här finner du Liverpool Museum, International Slavery Museum och givetvis, Beatlesmuséet. Området är populärt bland turister och många restauranger och butiker kantar gatorna. I centrum frodas kommersen, området Liverpool ONE är stadens shoppingområde med cirka 160 butiker och här finns de flesta butikskedjorna representerade.
Vill du hellre söka dig till hippa gatumarknader finns dessa på Park Lane eller Boulder Street. För den hungrige har staden ett varierat restaurangutbud och maten håller hög kvalitet till bra pris. Även stjärnkockar som Jamie Oliver har sina egna restauranger här. Är du sugen på kinamat har staden ett eget Chinatown där besökaren dessutom får en rejäl dos kinesisk kultur på köpet.
När du besöker Liverpool är det svårt att undvika att mycket i staden kretsar kring fotboll. Planera in ett besök på hemmalagets arena Anfield med tillhörande museum och lär dig mer om stoltheten som sporten medför. För en stunds avkoppling rekommenderas en promenad på Crosby Beach norr om staden.