Tips om Edinburgh

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Frågor & svar om Edinburgh
Edinburgh med omnejd 4 dagar
Skottland Kex, 27 sep. 2017
Updaterad av Barabrittiskt för 1 år sedan
1
Hej Vi funderar lite på en resa till Edinburgh på höstlovet. 2 vuxna och 2 barn/ungdomar (13 och 15år) gamla, varav den ena är Harry Potter fan. Behöver tips och råd hur vi ska lägga upp det hela. Vill se/åka tåget i Harry Potter filmerna över den vackra bron, se lite av slott (även slottet i ...
Utflykter fr Edinburgh
Skottland Semesterplaneraren, 1 apr. 2017
Updaterad av Semesterplaneraren för 2 år sedan
3
Hej, vi funderar på att åka till Edinburgh några dagar i sommar. Vi vill ha Edinburgh som bas men funderar på att hyra bil en eller två dagar och letar efter lämpliga utflyktsmål. Har ni tips på några bra ställen som man kan åka till över dagen bara? ... Semesterplaneraren: Tack för tipsen! ... ...
Tåg
Skottland Maharani, 31 juli 2019
Updaterad av Maharani för 2 veckor sedan
2
... resa ett annat år. Har själv enbart åkt mellan Edinburgh och Glasgow, men den korta turen gav mersmak. I övrigt åkt busstur till norra Skottland. Fantastiskt vackert landskap. ... Maharani: Skall försöka göra en, men reser inte förrän nästa sommar.
Ang priser
Skottland Tjoflojt, 9 jan. 2018
Updaterad av Jensohlsson för 1 år sedan
3
... Kolla Air BnB också! ... Jensohlsson: Jag var i Edinburgh för ett drygt år sedan och min uppfattning var att prisnivån var ungefär som i Sverige, eller något under. (Öl på krogen är i alla fall billigare än i Sverige.) Men uppskatta att det kostar ungefär som hemma så bör du ju kunna göra ...
Blogginlägg om Edinburgh
Royal Mile
Dagen började med värme och solsken - underbart!!! Började med att gå till Greyfriars kyrkogård där Edinburghs mest kända hund ligger begravd. Hunden Bobbys husse gick bort tidigt och Bobby vaktade hans grav i 14 år tills han själv dog 16 år gammal. Folket i staden samlade in pengar så att Bobby kunde bli begravd på kyrkogården en bit från sin husse. Utanför kyrkan finns ett minnesmonument med hunden. Klia honom på nosen när du går förbi!! Vidare gick vi ner till Royal Mile och tittade lite efter olika sorters whisky, drack whiskydryck på samma ställe som igår, för den var himmelskt god mm. Träffade vår guide som visade oss runt bland gränderna och berättade dels om Outlander inspelningsplatser men även Edinburgh historia. Vi färdades ner mot andra änden av Royal Mile, 2 km lång promenad. Det blev kaffe därefter och lite inköp, bl.a. whisky, jackor och gin. Innan vi lämnade området åt vi haggis på stadens mest berömda restaurang ( att göra haggis) och det stämmer - tredje haggisrätten och den godaste. Till hotellet för att packa väskorna inför hemresan😂
av Biboll 4 sep. 2018 Resealbum: Skottland
Regn
Vaknade på morgonen av att det slog mot rutan - regn! Men beslutade oss för att gå till stan iallafall. Vi gick till Camera Obscura och det var en otrolig upplevelse!!! Allt handlar om ljus och brytningar av det för att skapa illusioner, hur man kan lura synen med rörelse och känselminne, att man kan använda kroppen som ledare av statisk elektricitet. Bibbi tål inte stötar, det vet vi nu, (vilken fegis) nästan så håret ställer sig rakt upp. Snacka om microfonfrilla. Som tur var så är det en heldagsbiljett man köper, välbehövlig fika paus och en tur till tartanväveriet, tyvärr så låg produktionen nere och vi fick bara se stillastående maskiner. Åter till Camera Obscura och se färdigt sen mat och promenad till hotellet för att avsluta med Skottsk visafton med bildvisning, hotellägaren är även musiker visar det sig.
av Biboll 4 sep. 2018 Resealbum: Skottland
Hopetoun House
Vi tog bilen mot Edinburgh efter vi checkade ut. Men på vägen svängde vi av mot Midhope Castle, lite svårt att hitta, men till sist kom vi fram till vårt mål. Slottet är slitet och finns absolut inga fönster och inte går det att gå in där heller. Det låg intill en bondgård, vilket vi inte kan uppfatta i serien. Men naturen var fin och det gick en skogsstig intill och den promenerade vi. Såg fasaner springa inne i den. Vår resa fortsatte mot Hopetoun House. Enormt vacker byggnad, även inomhus var det fint. Vi fortsatte runt ute ien del av trädgården, den är så stor så det tar flera timmar att gå runt den, så det blev en liten bit. Vi fortsatte in till Edinburgh och vårt sista ”hem” i Skottland. Det var ett gulligt Bed and Breakfast, mannen som har det tog emot oss iklädd kilt. När vi checkat ingick vi till Grasmarket och åt haggis och potatispaj, mycket gott.... Fortsatte upp mot Royal Mile, men bara en liten bit. Sedan tillbaka till hotellet för att knyta oss.
av Biboll 4 sep. 2018 Resealbum: Skottland
Edinburgh Castle
Idag gick vi till New Town och Princess Street. Vi gick in i en bokhandel Waterstone som var gigantisk. Tre våningar bestående av barnböcker, reseguider, deckare, anteckningsblock, café mm. Utöver dessa tre våningar fanns det även en källarvåning. Efter vi köpt en karta över Skottland gick vi till slottet som ligger högt på ett berg strax intill. Vi gick inne på slottet i flera timmar och tog en afternoon Tea paus. Det var lite annorlunda men trevligt. Därefter hamnade vi i en enorm presentbutik med kiltar, säckpipor, t-shirts, leksaker mm. Där fanns även väveriet där de tillverkar kiltar i källaren. Vi tog på oss kilt och klänning och blev fotade, även det i butiken. Sedan blev det taxi till hotellet för vi promenerade åt fel håll. På kvällen såg vi på ett fyrverkeri som varade i hela 45 minuter och utspelade sig från slottet. Helt otrolig upplevelse.
av Biboll 28 aug. 2018 Resealbum: Skottland

Om Edinburgh Skottland, Europa

Edinburgh är full av historiska sevärdheter, whiskydestillerier och pubar och staden lockar, näst efter London, fler turister än någon annan på den brittiska ön.

Den som besöker Edinburgh har många upplevelser att välja på. Staden har spelat en viktig roll genom historien och många är de byggnader som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Edinburgh Castle är svår att missa, oavsett var du befinner dig i staden så ser du det. Slottet har anor från 1100-talet och som besökare bör du inte missa samlingen av kronjuveler som finns utställda här.

Edinburghs huvudgata, Royal Mile, löper från slottet ner till stadens hjärta och kantas av butiker och pubar. Här finns den populära marknadsplatsen Grassmarket och de underjordiska gångarna The Real Mary King´s Close. För den som vill lära sig mer om Skottland bör stadens nationalmuseum besökas liksom Royal Botanic Garden vars utbud av skotska arter uppgår till 6 000.

För en riktig inblick i den skotska kulturen, boka en Riverdance-föreställning på Playhouse arena, en garanterat oförglömlig upplevelse. Men vad vore Skottland utan whisky? Scotch Whiskey Heritage Experience ligger centralt och ger guidade turer samt möjligheten till smakprovning! En av de mest välbesökta sevärdheterna är trots allt Royal Yacht Britannia. Båten tillhörde drottning Elizabeth II och användes mellan 1954–1997. Varje år besöks den av över 300 000 turister som vill ta del av den kungliga lyxen.