Topp 5: Barnvänliga hotell i London

Mattias
Medlem sedan 2017, besökt 33 länder

Foto: iStock
Innan jag satte igång att skriva denna guide var jag tvungen att ställa mig frågan: vad kännetecknar ett barnvänligt hotell? Är det för att det är billigt, för att det ligger i ett lugnt område, för att det är nära till familjeattraktioner, för att det finns lekrum, skötrum, barnstolar, räcke på balkongen eller vad är egentligen ett "barnvänligt" hotell? Det finns såklart inget givet svar, därför valde jag att skriva om olika typer av hotell som alla är barnvänliga, på ett eller annat sätt.
Publicerad 17 oktober 2018

Novotel London Paddington

Detta centralt belägna hotell har en inomhuspool så att man kan bada året om, vilket brukar vara uppskattat av barnfamiljer. Här finns också rymliga familjerum, lekområde innomhus, tv-spel, DVD-filmer och annat kul för barnen. Hotellet ligger nära Trafalgar Square, Paddington Station och Big Ben. Novotel London Paddington anses vara ett mycket prisvärt hotell och ett stort plus är den väldigt trevliga frukosten.
Adress: 3 Kingdom Street, Sheldon Square, Westminster, London, W2 6BD

Melia White House

Om du vill ha nära till två av Londons största barnaktiviteter är Melia White House ett utmärkt alternativ. Hotellet ligger nämligen bara en kort promenad från både Madam Tussaud’s och London Zoo. På detta lite mer exklusiva och barnvänliga hotell har barnen en egen check-in disk där de kan låtsas vara vuxna. Trots hotellets centrala läge är det en lugn atmosfär med en känsla av avskildhet, och stilen är charmigt brittisk med inslag av Spanien.
Adress: Albany Street, London, NW1 3UP

Kensington West Hotel

För en barnfamilj kan det vara svårt att hitta billiga hotell i London, då kan det vara en bra idé att kika lite utanför de mest centrala delarna. Kensington West Hotel är ett litet nyrenoverat hotell i närheten av det stora varuhuset Harrods. I närheten av hotellet finns utmärkta transportförbindelserna till centrum och gäster som har recenserat hotellet berömmer de rena rummen.
Adress: 25-27 Matheson Road, London W14 8SN

Grand Plaza Serviced Apartments

Att välja ett lägenhetshotell när man tar famlijen med sig till London är ett utmärkt alternativt. I en lägenhet sköter man sig själv och man kan laga all mat i det egna köket. Ett bra sätt att hålla budgeten nere samtidigt som det är kul och mysigt att göra saker tillsammans med bara familjen. Från hotellet tar det ca 10 minuter att promenera till Hyde Park och 15 minuter till Notting Hill.
Adress: 42 Princes Square, Westminster, London, W2 4AD

Premier Inn

Premier Inn är en kedja med familjevänliga och prisvärda hotell som finns på många ställen i London. Hotellen lockar med gratis övernattning samt gratis frukost för barn under 16 år, något som såklart står högt i kurs hos barnfamiljer.

Redo att planera resan? Jämför alla hotell i London. Tips: om du vet vilket hotell du är ute efter kan du söka med hotellnamn.


Weekendboende i LondonErbjudanden London

Om London England, Europa

Barnvänligt
Historia
Konst
Kultur
Matupplevelser
Shopping
Storstad

London är ett av världens populäraste resmål och lockar miljoner besökare året runt. Staden bjuder på allt från historiska sevärdheter till pulserande nattliv.

Genom London rinner floden Themsen och staden har många broar och tunnlar. London Bridge och Tower Bridge är två av de mest kända broarna och båda är öppna för turister. Det är nästan omöjligt att resa till London utan att uppleva historia och kultur. Gör ett besök i 1700-tals katedralen Westminster Abbey, där många brittiska kungar krönts. En kort promenad därifrån ligger sevärdheter som Big Ben, Brittiska Parlamentet och slottet Buckingham Palace. För den historieintresserade är ett besök på British Museum en mäktig upplevelse med artefakter från världens civilisationer.

London är även en metropol vad gäller nöjen. Se till att boka in en musikalföreställning på West End eller avlägg ett besök på originella Madame Tussauds. Besök den populära stadsdelen Shoreditch och flanera bland alla marknader och butiker. Brick Lane Market är väl värt ett besök om du gillar vintage och streetfood. Området är fullt av designerbutiker, barer och restauranger och på kvällen tar klubbarna och nattlivet över.

Hyde Park erbjuder en välbehövlig paus från det hektiska stadslivet. Här finns sjön Serpentine och flera promenadstråk, och för den hungrige finns flera restauranger och caféer.

En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44