Här bor du bäst på hotell i London

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: teresen, medlem sedan 2013
London är ständigt i topp bland de mest populära weekendstäderna. Hit kommer man förr eller senare för shoppingen, sevärdheterna och storstadspulsen. Vi hjälper dig att hitta rätt hotell i rätt område.
Publicerad 9 maj 2019

City of London

City of London är Londons historiska centrum och är en egen stad i staden. Detta är även Londons finanskvarter och kan jämföras med Wall Street i New York. Här kan du se St Pauls Cathedral, en kyrka med anor från 600-talet och London Bridge som går över Themsen från City of London till Southwark. Ett prisvärt hotell i City of London är 3-stjärniga ibis Styles London Southwark Rose som ligger i hjärtat av London, nära Tower of London och Big Ben. Om du vill ha mer lyx är 5-stjärniga hotellet Threadneedles, Autograph Collection by Marriott ett bra alternativ med höga gästrecensioner och ett bra läge.
Hitta hotell i City of London

Lambeth

Söder om City of London ligger Lambeth, den största stadsdelen som tillhör Inner London. London Eye, Imperial War Museum, Waterloo station, Royal Festival Hall och National Film Theatre är några sevärdheter. Härifrån kan du ta tåget under vattnet med slutstation Paris. Ett prisvärt hotell i Lambeth är Park Plaza Riverbank London som har fantastisk utsikt över Themsen. För dig som har lite högre krav på hotell finns 4-stjärniga Park Plaza County Hall som är ett fint hotell med fräscha rum och perfekt läge.
Hitta hotell i Lambeth

Westminster

I Westminister finns många av stadens sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace, Westminister Abbey och Palace Hyde Park. Det är ett av de mest populära områdena för turister och ligger i City of Westmiister, som även kallas West End. Om du vill ha ett prisvärt och enklare alternativ i Westminster finns 3-stjärniga Huttons Hotel och för dig som söker lyx är 5-stjärniga hotellet 51 Buckingham Gate London, Taj Suites & Residences ett bra alternativ i hjärtat av Westminster.
Hitta hotell i Westminster

Camden

Stadsdelen Camden ligger norr om Westminster och har utvecklats till att bli ett område med brett utbud av musikscener, klubbar och barer - ofta med en lite annan profil. Camden har flera utomhusmarknader som Camden Lock Market och Stables Market. University of London, British Museum och British Library kännetecknar också Camden. I Camden finns det många prisvärda hotell med lite lägre priser. 3-stjärniga Camden Lock Hotel har bra gästbetyg och relativt låga priser. Ett lite finare alternativ i Camden är 4-stjärniga Holiday Inn Camden Lock.
Hitta hotell i Camden

Soho

Soho ligger i hjärtat av London med smala gator och gränder, trendig shopping, bra restauranger och teatrar. Området har på senare år gått från slum till hippt. Ligger i West End mellan Oxford och Regent Street. Här är det populärt att bo och det finns många fina hotell i området. Ett prisvärt lite enklare hotell är 3-stjärniga St Giles som är ett utmärkt hotell om du vill shoppa på Regent och Oxford Street. Ett lyxigt alternativ i Soho är The Soho Hotel som har fantastiska gästrecensioner och ett utmärkt läge mitt i London.
Hitta hotell i Soho

Mayfair

Mayfair gränsar till Soho och Westminister och är ett stort affärsområde i London, med exklusiva butiker och hotell. Shoppa på Oxford Street, en populär shoppinggata med stort utbud av både kläder och skor och här hittar du många kända märken. Här ligger lyxhotellen uppradade efter varandra så här ska du bo om du vill lägga lite extra på hotellrummet. Ett prisvärt alternativ med 4-stjärnor i Mayfair är Millennium Hotel London Mayfair som har bra gästrecensioner och läge. Om du vill ha ett riktigt lyxhotell finns det många 5-stjärniga hotell i området. Ett av dem är fina hotellet May Fair. Ta med stora plånboken och lyxa till er weekend lite extra.
Hitta hotell i Mayfair

Notting Hill

Många har hittat till Notting Hill på grund av den romantiska filmen med samma namn. Trots att fler turister har hittat hit har området lyckats bevara sin personlighet. Tyvärr finns det inte särskilt många hotell att välja mellan här, så en tur över dagen är att rekommendera. Notting Hill ligger nordväst om Hyde Park och är ett riktigt mysigt område med små butiker, restauranger och caféer. Ett hotell i Notting Hill är London Premier Notting Hill som har 4-stjärnor och ett mysigt läge.
Hitta hotell i Notting Hill

Bayswater

Bredvid Nothing Hill ligger Bayswater. Här finns det många hotell, och dessutom är många prisvärda. Kolla däremot upp hotellet ordentligt innan, för billigt är inte alltid synonymt med trivsamt. Ett tips är att kika på gästrecensionerna innan du bokar. Ett prisvärt hotell med bra gästrecensioner är 3-stjärniga Gresham som ligger bra till för Londons sevärdheter. Ett 4-stjärnigt lite finare hotell i Bayswater är Hilton London Metropole.
Hitta hotell i Bayswater

Kensington och Chelsea

I stadsdelen Kensington och Chelsea hittar du Kings Road, en gata synonymt med mode och trend. Här bodde prinsessan Diana och man brukar säga att det var här punken föddes. Idag är Kensington en populär och mysig stadsdel med bra shopping och restauranger. Checka in på 4-stjärniga pensionatet Simply Rooms & Suites så bor du prisvärt och med ett bra läge. För dig som söker ett extra lyxigt hotell är 5-stjärniga The Milestone Hotel ett bra val med höga gästrecensioner.
Hitta hotell i Kensington och Chelsea

Greenwich

Greenwich är en stadsdel i östra delarna, utanför centrala London. Det är ett gemytligt område med bra shopping, restauranger och mysiga marknader. Museet Royal Observatorty har satt stadsdelen på kartan. Ett trevligt hotell i Greenwich är 4-stjärniga Novotel London Greenwich.
Hitta hotell i Greenwich

Covent Garden

I Convent Garden i centrala London får du bra shopping och en mysig stämning med gatumusikanter och underhållare. Det finns många barer och restauranger att besöka. 3-stjärniga hotellet Bedford är ett prisvärt alternativ i Covent Garden. Vill du bo lite bättre är ett exempel det 5-stjärniga hotellet Sanderson som har ett lite lugnare läge, utanför bruset inne i city.
Hitta hotell i Convent Garden

Ta sig till London

Flyg tar runt två timmar och du kan åka med till exempel SAS, Ryanair, Norwegian eller British Airways. Du landar på någon av London tre största flygplatser, Heathrow, Gatwick eller Stansted. Från Heathrow tar du tåget Heathrow Express in till London på 15 minuter. När du landar på Gatwick är tåget Gatwick Express det smidigaste sättet att ta sig in till London på. Tåget avgår var 15:e minut och tar cirka 30 minuter. Det är tåg som gäller när du landar på Stansted också, tåget tar cirka 40 minuter in till centrala London.

Jämför alla hotell i London
Se weekendresor till London
Flyg till London


Weekend i London

Flyg till London



Bra hotell i London