Badorter nära London

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
För de flesta är London synonymt med shopping, konserter eller fotboll. Det är få som känner till att endast en kort väg bort finns både palmer och gyllene sandstränder.
Publicerad 18 maj 2015

Kombinera gärna en shopping- eller fotbollsresa med några dagar på stranden, omgiven av svajande palmer, hemliga grottor och färska skaldjur. Vi har valt ut några engelska badorter som du når på max tre timmar från den engelska huvudstaden.

Torquay

Den här pärlan i Torbaybukten lockar med palmer, tropiska växter och medelhavsatmosfär. I området finns hela 35 kilometer sandstrand och i det klara vattnet samsas surfare, fiskare och dykare. Här på “Den Engelska Rivieran” finns förutom sol och badmöjligheter även riktigt bra restauranger, där fisk- och skaldjursrestaurangen Number 7 Fish Bistro utmärker sig med otrolig mat och service. De flesta fiskrestaurangerna köper sin färska fisk på Brixham´s Fish Market som ligger i närheten. Vill du flyga till Torquay så kan du välja att antingen flyga till Exeter eller till Plymouth. Billigast brukar det bli att flyga till London och sedan ta tåget som tar cirka tre timmar.

Isle of Wight

Kilometerlånga stränder, dinosauriefossiler och England största ö. Ön som ofta kallas “The Garden Isle” har gröna ängar, vingårdar och gyllene stränder. Det finns hela 13 sandstränder på ön och uppe bland klipporna finns grottor som användes av pirater på 1700-talet. Isle of Wight ligger strax utanför Portsmouth och hit går det båtlinjer från flera orter på fastlandet. Ön har under historien varit ett självständigt kungarike, medan det idag är ett populärt turistmål som erbjuder sol och bad. Billigaste vägen hit är med flyg till London, sedan snabbtåg till Southampton eller Portsmouth. Tåget tar cirka 90 minuter och båten över till Isle of Wight tar sedan cirka 25-45 minuter beroende på vilken båt och väg du väljer. Du kan även flyga till Southampton, men de biljetterna kostar oftast mer.

Brighton

Endast en timmes tågresa från London och en populär plats för språkresor. Brighton kallas i folkmun för “London by the Sea” och här finns förutom badmöjligheter även historiska platser som Royal Pavilion och den välkända piren Brighton Pier, som båda byggdes under 1800-talet. Brighton som ska vara den restaurangtätaste staden i hela England, utanför London, erbjuder mat från olika delar av världen. I Brightons centrum ligger området The Lanes där du kan strosa omkring i små och unika butiker. Shopping i större skala sker strax norr om The Lanes där de större kedjorna håller till. Till Brighton tar du dig enkelt via flyg till London och sedan en timmes tågfärd.

Bournemouth & Poole

Grannstäderna Bournemouth och Poole är två av de mest populära badorterna i England. Orterna ligger så pass nära att de i stort sett växt samman. Här finns Englands varmaste och soligaste klimat, svajande palmer och ett sort utbud av shopping, sevärdheter, kultur och historia. Varje år anordnas olika event, som till exempel the Air Festival, strandkarnevaler och flera bra teater och operauppsättningar. Förutom stora universitet erbjuder även orterna ett hett nöjesliv där den som önskar kan festa hela natten lång. Billigaste sättet att ta dig hit på är med flyg till London och sedan buss eller tåg som tar runt två timmar.

Större frihet med hyrbil

Vill du ha en större frihet och kunna åka när och vart du vill är hyrbil ett bra alternativ. Plocka gärna upp en redan på flygplatsen så sparar du transportkostnader in till centrala London. I många fall är det dessutom billigare att hämta upp en bil på flygplatsen, järmfört med i stan.
Läs mer och boka din hyrbil här.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till Den Engelska Rivieran:
- Hotell
- Flyg
- Hyrbil


Flyg till LondonHotell i badorterna

Om London England, Europa

Barnvänligt
Historia
Konst
Kultur
Matupplevelser
Shopping
Storstad

London är ett av världens populäraste resmål och lockar miljoner besökare året runt. Staden bjuder på allt från historiska sevärdheter till pulserande nattliv.

Genom London rinner floden Themsen och staden har många broar och tunnlar. London Bridge och Tower Bridge är två av de mest kända broarna och båda är öppna för turister. Det är nästan omöjligt att resa till London utan att uppleva historia och kultur. Gör ett besök i 1700-tals katedralen Westminster Abbey, där många brittiska kungar krönts. En kort promenad därifrån ligger sevärdheter som Big Ben, Brittiska Parlamentet och slottet Buckingham Palace. För den historieintresserade är ett besök på British Museum en mäktig upplevelse med artefakter från världens civilisationer.

London är även en metropol vad gäller nöjen. Se till att boka in en musikalföreställning på West End eller avlägg ett besök på originella Madame Tussauds. Besök den populära stadsdelen Shoreditch och flanera bland alla marknader och butiker. Brick Lane Market är väl värt ett besök om du gillar vintage och streetfood. Området är fullt av designerbutiker, barer och restauranger och på kvällen tar klubbarna och nattlivet över.

Hyde Park erbjuder en välbehövlig paus från det hektiska stadslivet. Här finns sjön Serpentine och flera promenadstråk, och för den hungrige finns flera restauranger och caféer.

En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44