Badorter nära London

Linae
Reseguiden, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
För de flesta är London synonymt med shopping, konserter eller fotboll. Det är få som känner till att endast en kort väg bort finns både palmer och gyllene sandstränder.
Publicerad 18 maj 2015

Kombinera gärna en shopping- eller fotbollsresa med några dagar på stranden, omgiven av svajande palmer, hemliga grottor och färska skaldjur. Vi har valt ut några engelska badorter som du når på max tre timmar från den engelska huvudstaden.

Torquay

Den här pärlan i Torbaybukten lockar med palmer, tropiska växter och medelhavsatmosfär. I området finns hela 35 kilometer sandstrand och i det klara vattnet samsas surfare, fiskare och dykare. Här på “Den Engelska Rivieran” finns förutom sol och badmöjligheter även riktigt bra restauranger, där fisk- och skaldjursrestaurangen Number 7 Fish Bistro utmärker sig med otrolig mat och service. De flesta fiskrestaurangerna köper sin färska fisk på Brixham´s Fish Market som ligger i närheten. Vill du flyga till Torquay så kan du välja att antingen flyga till Exeter eller till Plymouth. Billigast brukar det bli att flyga till London och sedan ta tåget som tar cirka tre timmar.

Isle of Wight

Kilometerlånga stränder, dinosauriefossiler och England största ö. Ön som ofta kallas “The Garden Isle” har gröna ängar, vingårdar och gyllene stränder. Det finns hela 13 sandstränder på ön och uppe bland klipporna finns grottor som användes av pirater på 1700-talet. Isle of Wight ligger strax utanför Portsmouth och hit går det båtlinjer från flera orter på fastlandet. Ön har under historien varit ett självständigt kungarike, medan det idag är ett populärt turistmål som erbjuder sol och bad. Billigaste vägen hit är med flyg till London, sedan snabbtåg till Southampton eller Portsmouth. Tåget tar cirka 90 minuter och båten över till Isle of Wight tar sedan cirka 25-45 minuter beroende på vilken båt och väg du väljer. Du kan även flyga till Southampton, men de biljetterna kostar oftast mer.

Brighton

Endast en timmes tågresa från London och en populär plats för språkresor. Brighton kallas i folkmun för “London by the Sea” och här finns förutom badmöjligheter även historiska platser som Royal Pavilion och den välkända piren Brighton Pier, som båda byggdes under 1800-talet. Brighton som ska vara den restaurangtätaste staden i hela England, utanför London, erbjuder mat från olika delar av världen. I Brightons centrum ligger området The Lanes där du kan strosa omkring i små och unika butiker. Shopping i större skala sker strax norr om The Lanes där de större kedjorna håller till. Till Brighton tar du dig enkelt via flyg till London och sedan en timmes tågfärd.

Bournemouth & Poole

Grannstäderna Bournemouth och Poole är två av de mest populära badorterna i England. Orterna ligger så pass nära att de i stort sett växt samman. Här finns Englands varmaste och soligaste klimat, svajande palmer och ett sort utbud av shopping, sevärdheter, kultur och historia. Varje år anordnas olika event, som till exempel the Air Festival, strandkarnevaler och flera bra teater och operauppsättningar. Förutom stora universitet erbjuder även orterna ett hett nöjesliv där den som önskar kan festa hela natten lång. Billigaste sättet att ta dig hit på är med flyg till London och sedan buss eller tåg som tar runt två timmar.

Större frihet med hyrbil

Vill du ha en större frihet och kunna åka när och vart du vill är hyrbil ett bra alternativ. Plocka gärna upp en redan på flygplatsen så sparar du transportkostnader in till centrala London. I många fall är det dessutom billigare att hämta upp en bil på flygplatsen, järmfört med i stan.
Läs mer och boka din hyrbil här.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till Den Engelska Rivieran:
- Hotell
- Flyg
- Hyrbil


Flyg till LondonHotell i badorterna