London med tonåringar

Av Nenna
12 apr. 2011 20:23
Visningar: 22042
Hejsan! Vi ska åka till London med våra killar på 12 och 15 år och undrar om ni har tips på roliga aktiviteter/muséum mm.
Är Oysterkort det mest lämpade för oss att åka med?
Har någon sett musikalen Mikael Jackson?
Andra tips möjligtvis?
Nenna
12 apr. 2011 21:36
Först är det ju kul att få se stan som den är och det gör man ju enklast med en turistbuss med hörlurar.
Sen måste man ju besöka: Madame Tussauds, det är jätteskoj att se.
London Eye är också att se hela London från detta enorma pariserhjul.
Harrods varuhus är väl värt ett besök.

Mvh Eva
Av Nenna
15 apr. 2011 21:26
Tack Eva!
Tar gärna emot fler förslag!
Nenna
18 apr. 2011 22:49
Jag har sett Thriller Live-musikalen med Michael Jacksons musik, visst är det den du menar? Jättebra sång, framförallt Alex Buchanan som gjorde några fantastiska sångnummer samt jättebra dansare. Däremot så är det inte så mycket till "story" kanske (är det story ni vill ha så är nog något annat att föredra men är det för musik och dans så är den att rekommendera). Vi såg den i början av mars i år.
Av Ukunda
19 apr. 2011 20:49
Vi har besökt London två gånger med 15 och 13 åring. Våra bästa tips är: St: pauls Cathedral. Man får en egen liten freestyle som guidar dig runt i din egen takt. Vi stannade flera timmar och det var fantastiskt!!
British Museum-här finns skatter från Egypten och inte minst Rosettestenen som gjorde det möjligt att tyda Hieroglyfer. sen älskar vi Natural History Museum med sina fantastiska föreläsningar för ungdomar på engelska.
Jag förstår om detta verkar nördigt men är man minsta historie/naturintreserad är Londom en guldgruva. Missa inte Towern med tortyrkammare och kronjuvelerna.
Vi brukar ta dubbeldäckar hellre än tunnelbana och ser då mycket av stadslivet för några få pund o dagen.
Covent Garden med sina fantastiska gatuteaterartister är ett måste för oss. ha en skön tripp!
19 apr. 2011 21:33
Hej!

Jag har ju ingen aning om vad dina grabbar gillar men besök Camden market i norra London. Bara att gå där och titta är en upplevelse.

http://www.camdenlock.net/

Det är lätt att ta sig dit med tunnelbana om man inte orkar gå.

Vi ska till London i maj och enbart för Camden market där vi ska köpa en klänning till min dotters skolavslutning.

Hard Rock Cafe är ett måste för oss, finns det ett sådant där vi är så besöker vi det. Maten, servicen och själva restaurangen är en upplevelse.

http://www.hardrock.com/locations/cafes3/cafe.aspx?LocationID=91&MIBEnumID=3

Hoppas att ni får en trevlig resa!//Ellis
Av Fredros
19 apr. 2011 21:52
Något alldeles extra kan man förvänta sig om man är i London en lördag och kl 10.30 besöker John Soanes museum, då börjar biljettförsäljningen till veckans guidetur kl 11.00. Detta är ett privathem som är totalgenomarbetat av denne fader till Engelsk arkitektur.. Duktiga guider öppnar ens ögon så plötsligt får man en konstupplevelse utöver det vanliga. Verkar detta spännande så finns mer här:

http://www.soane.org/your_visit/

Ännu billigare(gratis) är stängning av Towern på kvällen. En superengelsk ceremonï som pågått varje kväll sedan medeltiden.Populärt så det gäller att vara ute i tid. Man skriver o anhåller om biljetter. Nu tidigast finns sådana för juni.. Här mera detaljer:

http://www.hrp.org.uk/toweroflondon/whatson/ceremonyofthekey...

Ovanstående hämtar jag från ett tidigare inlägg jag gjort i en annan diskussion här, men vill dessutom tillägga

London Dungeon. Ett museum med spänning,oväntade händelser, skräck,,, återskapar på så sätt händelser ur historien... Här finns mer:
http://sv.wikipedia.org/wiki/London_Dungeon

Madam Tussauds museum:
http://www.madametussauds.com/London

Ang Oyster card
Vi ser till att ha lite pund kvar på våra kort när vi lämnar London varje gång, så är det bara att fortsätta åka när man kommer nästa gång! Man betalar en deposition för korten, vilket är särskilt gynnsamt för den som återvänder ibland till London.
Att åka längst fram på 2:a våningen i Londonbussarna är ett utmärkt sätt att se bra o lära känna London!
Av Nenna
20 apr. 2011 17:21
Tack för alla svar, vi hoppas vi hinner med allt!
Det ska bli roligt.
Kram Nenna
26 apr. 2011 16:48
Nartuligtvis så ska man sitta ner och njuta av alla härliga människor på pubbarna. Man ska inte sträva så mycket efter att bara se saker utan det är skönt att bara vara i London. Men om man ska kolla på något museum eller liknande så tycker jag att man ska lägga en dag på att åka runt i notting hill och äta något gott på en pubb eller bara promenera. Men om man är i England så måste man nästan gå och kolla fotboll! Det är det som symboliserar England och engelsmännen! Ha det så kul på resan.
Av Nenna
27 apr. 2011 17:56
Hej igen!
Visst kommer vi att ta det lugnt med, men fotbollen har tyvärr precis slutat när vi åker. Till sönernas och mannens stora sorg! Jaa...lite trist tycker väl jag med!
Av Pehag
27 apr. 2011 18:43
Du har nog fått tillräckligt med bra tips nu. Men... beroende av vad ni är intresserade av så kanske ett besök på Borough Market kan locka. Det ligger i anslutning till London Bridge. Jag tror det är den största matmarknaden i London. Den är öppen dagtid torsdag - lördag. Ni kommer hitta ALLT som är ätbart. Det är jätteskön stämning där! Ha en underbar vistelse i London!
Av Sjalen
28 apr. 2011 13:59
Citerat från nenna:
Hejsan! Vi ska åka till London med våra killar på 12 och 15 år och undrar om ni har tips på roliga aktiviteter/muséum mm.
Är Oysterkort det mest lämpade för oss att åka med?
Har någon sett musikalen Mikael Jackson?
Andra tips möjligtvis?
Nenna
Kul!

Jag håller inte med om Madam Tussauds som är världens turistfälla. Dyr och med lååånga köer. Men om ni absolut vill dit (barn i synnerhet vill gärna det) så se om ni kan köpa biljetter i förväg antingen genom Visit Britain i Sverige eller på ert hotell när ni kommer till London så ni iallafall slipper köerna.

Madam Tussauds-gruppen äger även London Dungeon som också redan nämnts och det är långa köer dit också och samma dyra priser men det är iallafall lite spänning (även om Tussauds också har en skräckkammare). Jag har inte varit på den i London utan på den i York men det är samma koncept med diverse (riktiga) tortyrmetoder som visas osv.

Något jag själv tycker är bättre och dessutom mer London är Winston Churchill's Britain at War Experience:
http://www.britainatwar.co.uk/
Där ser man en utställning om kriget och kan gå in i en Anderson shelter, se skolbarn med sina gasmaskväskor och läsa mer om ransoneringen och annat och det hela slutar med att man går genom en "bombad" gata under blitzen med bränder och rök.

Tycker man om ovanstående och vill se mer "på riktigt" så finns Cabinet War Rooms nära Downing Street där man kan se var Churchill höll till och planerade under kriget med kartor, radio osv.

På samma tema så är Imperial War Museum (gratis) något som kan intressera. Inte alls något glorifierande av krig utan ett enormt museum OM krig men då menar jag alla aspekter. I stora hallen hänger Spitfires och där står Montgomerys tank som han hade vid El Alamein men det finns också "vuxna" utställningar om mänskliga rättigheter och annat liksom tillfälliga utställningar om propagandamaskineriet i krig, barn under andra världskriget osv. och souvenirbutiken har mycket kul grejer. Bäst är kanske utställningarna om världskrigen där man bl.a. kan gå genom en skyttegrav med ljudeffekter osv. samt gå genom London under blitzen förutom de rena utställningarna om krigets bakgrund, uniformer, kartor etc.

Annars är mina favoritmuséer British Museum med sina mumifierade katter :))) samt Museum of London med Londons hela historia från romartiden och framåt. Även Victoria & Albert & Tate Modern (men inte med två grabbar) samt naturhistoriska och Museum of Science är kul.

Camden Market är nog roligare för killarna än Borough Market även om den sistnämnda är ett av mina favorittillhåll - kom inte och säg att engelsk mat är äcklig.

Jag tycker själv också att ni ska göra en båttur. Från Westminster Pier går det t.ex. turer till Greenwich så att de får åka under den berömda Tower Bridge och väl i Greenwich kan man se observatoriet med jordens 0-meridian eller sjöfartsmuseet med Nelsons blodiga byxor och en väldans massa båtar i denna maritima nation. Här finns också en stor park och flera trevliga pubar både längs floden och inne i själva staden. Man kan ta båten dit och tunnelbanan hem men istället för tunnelbana kan man ta Docklands Light Railway (DLR) tillbaka genom Docklands och se den futuristiska arkitekturen från det förarlösa tåget genom de tidigare hamnkvarteren.

En dyr aktivitet om ni har spenderbyxorna på är en Duck Tour med ett gammalt D-Day fordon:
http://www.londonducktours.co.uk/
Då får ni alltså åka både buss och båt i ett och samma fordon medan ni ser London.

Har de/ni några speciella intressen?
Av Desires
3 maj 2011 18:32
Du har fått så många bra förslag här, ville bara säga (jag med!) att We will rock you såg vi när vi var där och den är helt suverän! Tror faktiskt även att unga killar gillar den typen av musik, det var en fartig och rockig föreställning med suveräna artister! (fastän flertalet är visst inte så kända, men ändå jättebra!)

http://www.londonmusikaler.se eller www.ticketmaster.co.uk kan du köpa biljetter i förväg.

Lite mer ovanliga tips på vad man kan göra i London hittar du här: http://www.differentthingstodoinlondon.blogspot.com/

Vill du ha ännu mer tips på restauranger o dyl kan du titta här: http://www.desires.se/#post77