Flygresor till Bryssel

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Bryssel

De stora flygplatserna i Bryssel heter Brussels Airport - Welcome to Europe (ca 11 km nordost om centrum) och Brussels South Charleroi Airport (ca 46 km söder om centrum). Det bästa sättet att ta sig från Brussels-flygplatsen till centrum är med tåget Airport City Express (enkelbiljett 5,20 euro). Det bästa sättet att ta sig från Charleroi-flygplatsen till centrala Bryssel är med flygbussen Brussels City Shuttle (enkelbiljett 13 euro).

Det här är Bryssel

Den belgiska huvudstaden Bryssel har bara drygt 150 000 invånare men är EU:s kanske viktigaste stad, här finns både EU-parlamentet och EU-kommissionen. Många besökare kommer hit för att roa sig på de många restaurangerna och teatrarna. Några populära sevärdheter är de båda statyerna Manneken Pis och Atomium. Den bästa perioden för ett besök till Bryssel är de varmare månaderna april – oktober. Vintrarna är milda med temperaturer som mycket sällan går under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Bryssel

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i Bryssel eftersom priserna blir högre ju fler EU-människor som är på besök. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 50 euro/natt. När EU-höjdarna lämnar stan under sommaren och under helger går det att bo på 5-stjärniga lyxhotell för ca 60 euro/natt. Att bo på något av Bryssels vandrarhem kostar 20 euro/natt.

Så tar du dig runt i Bryssel

Det bästa sättet att upptäcka de spännande delarna av centrum är till fots. Det är mycket lätt att hyra cykel i Bryssel eftersom det finns 180 cykelställ där du snabbt och enkelt kan hyra en för 1,50 euro/dag. Bryssels tunnelbana och de många busslinjerna är mycket prisvärda, att åka med kollektivtrafiken STIB en hel dag kostar bara 4,50 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Bryssel

De stora shoppinggatorna i Bryssel är gågatan Rue Neuve med köpcentret City 2 samt Boulevard Anspach med framför allt mode- och elektronikbutiker. Det största köpcentret i centrala Bryssel är Galeries Royales St Hubert och den största loppmarknaden är Vieux Marché. Butikerna i Bryssel har rätt begränsade öppettider och många är stängda under söndagar och måndagar.

Bästa budgettipset för Bryssel

Rabattkortet Brussels Card ger dig gratis inträde till 30 olika museer, bland annat Bryggerimuseet, Magritte Museum och bilmuseet Autoworld. Kortet ger dig också fria resor med Bryssels kollektivtrafik. Du kan köpa Brussels Card för 24, 48 eller 72 timmar (24 / 34 / 40 euro).

Om Bryssel Belgien

Nöjesliv
Matupplevelser
Kultur
Weekend
Storstad

Bryssel är Belgiens huvudstad och erbjuder det mesta. Här får du mycket kultur, belgisk choklad och belgisk öl. Staden är indelad i 19 regioner med olika karaktär. Bryssel är känt för dess gourmetmat.

Karta över Bryssel