Utflykter fr Edinburgh

1 apr. 2017 19:30
Visningar: 1903
Hej, vi funderar på att åka till Edinburgh några dagar i sommar. Vi vill ha Edinburgh som bas men funderar på att hyra bil en eller två dagar och letar efter lämpliga utflyktsmål. Har ni tips på några bra ställen som man kan åka till över dagen bara?
5 apr. 2017 23:49 (redigerad)
Stirling med sitt slott är spännande om man gillar slott och skotsk historia och där finns också Wallace Monument. Norr om Stirling hittar man Doune Castle som är kul om man följt serien Outlander eller Monty Python.

Kusten norröver med fiskelägen som Arbroath och liknande och naturligtvis St Andrews med sin historia och imponerande Dunnottar Castle vid havet.

Borders med författaren Sir Walter Scotts hus Abbotsford och trevliga småstäder som Kelso och Galashiels. Här kan man också fortsätta ner över gränsen till England och se Hadrianus mur, Alnwick Castle med Harry Potter-anknytning, Lindisfarne med vikingaanknytning eller Bamburgh Castle på sin strand.

Loch Lomond, Pitlochry....det finns massor egentligen.
Av Bergabo
6 apr. 2017 09:47
Bra ställe för en dagsutflykt från Edinburgh ?
Googla med detta: prestonpans gothenburg bonnie prince Charlie
Orten Prestonpans ligger vid kusten o lämpligt för en dagsutflykt!
Här skapades världens längsta gobeläng(tapestry) med bilder av stuartättens sista försök att ta makten !
Gothenburg ? Krogen i byns mitt skapad med Göteborgs alkoholpolitik på 18oo-talet som förebild ! Krogen skulle ha full insyn från byn så ingen kunde dölja sitt krogbesök !