Flygresor till Malaga

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Malaga

Flygplatsen i Málaga heter Málaga Airport och ligger 8 km sydväst om centrala Málaga och 5 km från centrala Torremolinos. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till Málaga, Torremolinos eller Fuengirola är med tåg. Att åka till Málaga tar ca 12 minuter (enkelbiljett 1,50 euro).

Det här är Málaga

Málaga är inte bara en av Spaniens mest kända badorter, det är också den miljonstad i Europa som ligger längst söderut. Staden är en naturlig ”huvudstad” för livet på den soliga kustremsan Costa del Sol. Hit kommer inte bara turister under de hektiska sommarmånaderna utan här är vädret så varmt att många stannar över hela vintern. Centrala Málaga delas i två delar av floden Guadalmedina med den medeltida historiska stadskärnan på den norra sidan och den moderna bebyggelsen på den södra sidan. I bergen ovanför Málaga finns några av stadens mest sevärda byggnader, de moriska borgarna Castillo de Gibralfaro och Alcazaba samt en romersk teater från 300-talet e Kr. De flesta besöker Málaga för dess fantastiska restaurang- och nöjesliv och staden är berömd för sina många tapas-barer.

Hitta billigt boende i Málaga

Det går oftast att hitta prisvärda hotellrum i Málaga, nästan alla hotell ligger dessutom mycket centralt. När de exklusivare hotell är fullbokade under högsäsongen i augusti så finns det ofta lediga rum med normal standard. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 40 euro/natt.

Så tar du dig runt i Málaga

Det bästa sättet att upptäcka Málaga är till fots. Avstånden till sevärdheter, butiker och restauranger är mycket korta. Om du behöver åka lite längre sträckor i Málaga så kan du använda kollektivtrafikens bra bussnätverk, en resa kostar bara några tior. Att hyra egen bil på flygplatsen är ett annat alternativ.

Så hittar du bästa shoppingen i Málaga

Den stora marknaden Mercado Atarazanas är det bästa stället för superfärsk mat som grönsaker, fisk, skinka och ost. Ta gärna en paus från shoppingen och ta en titt på byggnaden som byggdes redan på 1300-talet. Den stora affärsgatan i Málaga är den bilfria Marqués de Larios.

Bästa budgettipset för Málaga

Flera museer och sevärdheter erbjuder gratis inträde under enstaka dagar. Fästningen Alcazaba har fritt inträde på söndagar efter kl 14 och Museu Picasso har gratis inträde sista söndagen varje månad.

Om Malaga Costa del Sol, Spanien

Nöjesliv
Matupplevelser
Kultur
Weekend
Nattliv

Malaga är en hamnstad på Costa del Sol i Andalusien och en av Spaniens mest kända badkuster. Dessutom lockar shopping, massor av kultur, tapasbarer och bra golfmöjligheter. Missa inte fästningen Alcazaba och Picassos museum.

Karta över Malaga

1 / 12
Thinkstock
2 / 12
Thinkstock
3 / 12
Thinkstock
Malagas vinstänkta redd.
5 / 12
inne i alcazaba fortet
6 / 12
morisk keramik från 1100-1500-talet
9 / 12
Málaga, Andalusien, Spanien
10 / 12