Flytta till Malaga eller Barcelona?

Av Adlaine
2 feb. 2022 19:50 (redigerad)
Visningar: 177
Jag och några kompisar ska flytta ner till Spanien i några månader någon gång i April till Juni/Juli 2022. Vi letar efter en stad med fint väder (såklart), sol och bad, bra priser, boenden och bra stadskärna & nattliv. Jag har kollat mycket på Barcelona och Malaga och antar att det är bättre väder i Malaga under denna perioden, men större stadskärna i Barcelona.
- Vilken stad tror ni passar oss bäst att flytta till?
- Vet ni fler fördelar resp. nackdelar med vardera ställe?
- Finns det fler städer ni kan tipsa om?
Tack på förhand för svar,
Mvh Adlaine, 19år
Av Mirreli - Reseguiden.se
3 feb. 2022 15:41
Hej, vilket spännande val ni står inför. Det är ju en rätt så stor skillnad på dessa städer, Barcelona har cirka 1,6 miljoner invånare och Malaga runt 600´. Alltså en helt annan puls och troligtvis betydligt dyrare att leva i Barcelona. Vintermånaderna lär vara betydligt varmare på Costa del Sol. För övrigt så finns allt som ni nämnt som önskvärt i båda städerna. En ren spekulation men jag tror nog att Barcelona har en större andel utlänningar som bor i staden än Malaga där britter, svenskar, tyskar etc bor längst med kusten ner mot Marbella eller norrut i Nerja. Oavsett, jag är övertygad att ni kommer stormtrivas oavsett vilken stad ni väljer och i värsta fall går det alltid att flytta på sig :).
9 feb. 2022 11:51
Hej Adlaine! Jag har bott i båda dessa städer och kan förhoppningsvis vara behjälplig med tips och tankar. Precis som Mirreli skriver är dessa städer väldigt olika att leva i, skriv meddelande till mig privat så kan vi snacka om vad det är ni är ute efter med er flytt rent konkret.

Mvh,
Linnéa
10 feb. 2022 11:22
Barcelona är en busfin stad med mycket kriminalitet, speciellt på kvällar och nätter, men även många andra städer är drabbade.. Vaksamhet och ett gott omdöme räcker till en viss del.