Barcelona påsk - fickpengar och tips

4 feb. 2014 19:43
Visningar: 4075
Hej!

Jag och min sambo skall åka till Barcelona i år över påsken. Vi har lite funderingar över hur mycket vi ska ha med oss i fickpengar? Hur mycket kostar en okej lunch, kvällsmat?

Vi ska också titta på fotboll, hur mycket kan taxi kosta från centrala Barcelona till camp nou?

Sen undrar vi också om någon har några särskilda tips på vad man skall göra och om det är något speciellt att se på under påsken?

Tack på förhand!!
Av Diiego
15 mars 2014 09:05
Hej!

Taxin är inte så dyr, men kan man ta metro så är det nästan ännu smidigare och mkt billigare. Biljetter till en match o bra priser kan ni oftast hitta på någon turistinformation kiosk mitt i la rambla. Från la rambla "kända långa gatan " dvs Placa Catalunya området så kan det ta ca 7-8 min till camp nou för 10-12 euro. Annars kan ni ta metron, grön linje för 2 euro, går ni på i catalunya t ex så ska ni av i Maria Cristina o sen äre bara gång promenad till arenan därifrån. Tyvärr så kan det ta ganska långt tid att gå hem från arenan då det är så mycket folk och det är långa köer i metron till biljettautomaterna därför är det bra att redan innan ha köpt metro kort så man slipper köerna. Finns typ metrokort för 10 euro som ger dig 10 åk gånger.

Gillar ni shopping så är barcelona ett av de bästa! Låt er inte bli lurade av utseendet på restaurangerna vissa restauranger kan ta på tok mycket tid och ganska dyrt 15-16 euro och inte så gott. Kan vara lika bra o äta på Subway 7-8 euro som jag personligen tyckte var mycket godare än här i sverige:) Annars så njut bara av läget o vädret! Glöm ej gå längs stranden på andra sidan av hamnen etc:)
Av Anjav
15 mars 2014 14:38
Barcelona är en underbar stad!

Här kommer mina "måsten" i Barca.

Jag tipsar om restaurangen La rueda: http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187497-d997851-Reviews-La_Rueda-Barcelona_Catalonia.html

Super gott kött för en relativt billig peng!
Sedan rekomenderar jag även baren Sub Rosa. Adress: 23, Carrer de Rauric. En liten bar med supergoda drinkar!

Om ni gillar Felafel, prova Mouz, finns relativt nära Sub Rosa.

Vid vackert väder är MointJuic ett trevligt utflyktsmål.

Budget är svårt att sätta, för i Barcelona kan man ha relativt liten budget, men räkna på 500 per dag/person.

Ha en trevlig resa!
15 mars 2014 14:59
tack för era svar och tips!!

Tyvärr blir det inte längre någon fotboll eftersom matchen blivit flyttad, men vi ser ändå fram emot resan och tänkte besöka camp nou trots att det inte blir någon match!

Har ni några tips på shopping eller marknader får ni gärna dela med er av det också! Och ifall ni har någon erfarenhet av vad som är öppet respektive stängt med tanke på påskhelgen, vi kommer vara där fredag-måndag.
Av Trea
17 mars 2014 07:18
Några av Gaudis mästerverk är verkligen värda att se, oavsett om man vanligtvis är intresserad av arkitektur eller inte:
http://www.freedomtravel.se/2013/02/la-sagrada-familia/
http://www.freedomtravel.se/2013/02/casa-batllo/

Shopping är inte så svårt att hitta, men vi upptäckte att mycket är stängt på söndagar:
http://www.freedomtravel.se/2013/02/sondag-i-barcelona/

Det finns förstås också en hel del nattliv, om ni gillar sånt:
http://www.freedomtravel.se/2013/02/barcelonas-nattliv/
Av Desires
17 mars 2014 13:10
Jag tyckte att Miros museum...som ligger högt uppe på Montjuricberget - var sevärt. Vi åkte linbana dit, vilket var ett bra sätt att få överblick över hela Barcelona! (Tyvärr blev min syster utsatt f väskryckning utanför museet, men det kan ju ske var som helst där - så inget av värde i väskan som tjuven slet av henne.)

Några Restaurangtips:
Ferran ligger en bit upp från Ramlan på Carrer de Ferran.
Los Caracoles på C Escudeliers, ligger vid Placa Reial, egentligen skaldjursrestaurang, men har även mycket bra kötträtter. Lite dyrare, men trevligt och kul ställe, man går igenom köket för att komma till borden.
Tapas 24 är den mest plånboksvänliga av kändiskocken Carles Abellans restauranger. Här serveras barmat som kroketter och rysk sallad eller t ex en McFoie burger - en minihamburgare med tryffelmajonnäs och gåslever.

Bra SKO-affärer finns på Carrer de l´Angel, Carrer Pelai, Rambla de Catalunya och Passeig de Gracia.

Mer tips http://www.desires.se/#post76