Lite utanför Barcelona

11 juni 2018 20:58
Visningar: 645
Hej,

Jag åker med mina barn 13 och 18 till Barcelona. Tänker att det är härligt att bo i nån mysigt by vid havet strax utanför. Så jag efterlyser tips på by och boende. Vill inte hyra bil så det är bäst om det går att smidigt åka tåg/buss. Tänker att vi är ett par dagar i Barcelona innan hemresa. Tänkte boka airbnb. Har någon tips på område eller t om boende så tar jag tacksamt emot det. Tack på förhand!
Av Helen69
11 juni 2018 22:01
Vi gillade Tossa de Mar. Ligger inte långt ifrån Barcelona vid kusten och är jättemysigt. Boende kan du hitta via booking.com, expedia.com osv.
Medlemmen har tagit bort svaret
13 juni 2018 20:32
Tack för tipsen. Vi har kikat på Sitges lite. Kan man åka från flygplatsen direkt dit med tåg eller vet någon hur man tar sig enklast dit? Om någon har tips på boende/gömda pärlor där får ni gärna skriva.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Helen69
13 juni 2018 22:07
Vi har varit på både Sitges och Tossa och tyckte Tossa var en mycket mysigare stad. Vi åkte med tåg till Sitges från Barcelona och var där bara över dagen. Och det räckte! När vi åkte till Tossa de Mar hade vi bil men jag tror att man kan åka tåg/buss dit. Har varit 2ggr där och stannat 1 vecka. Många fina restauranger och små affärer . Man kan åka båt till Giverola och bada med ( finns strand och pool där) och stranden i Tossa är helt ok. När vi åkte dit, kunde man åka billigt med Ryanair till Girona och tar taxi direkt till Tossa eller hyr bil.