Barcelonas bästa smakupplevelser

Mattias
Medlem sedan 2017, besökt 33 länder

Foto: iStock
Foto: Reseguiden
Foto: Reseguiden
Foto: Reseguiden
Foto: Reseguiden
Barcelona är ett mecka för matälskare. Här kryllar det av tapasbarer, caféer, barer och alla sorters restauranger. Det är ingen risk att du går hungrig när du besöker denna fantastiska stad. Här tipsar vi om var du hittar det bästa kaffet, den godaste tapasen och var du bäst njuter av solnedgången med en härlig drink i handen.
Publicerad 5 februari 2019

Är man uppe tidigt får man uppleva när staden vaknar. Det är en speciell och äkta känsla att vandra på gatorna och se lokalbefolkningen ta itu med en ny dag. För att orka en lång dag med många upplevelser och nya intryck behöver man emellanåt varva ner och fylla på med energi. Då är det tur att man befinner sig i Barcelona där maten i sig utgör en stor del av stadens alla “måsten”.

Frukost på Roast Club Café

Är man på jakt efter ett bra frukostställe finns det en uppsjö av mysiga caféer i Barcelona. Ett hett tips är Roast Club Café. Hit kommer stamgästerna på väg till jobbet för en kopp kaffe och lite snack. Detta personliga lilla café är känt för sitt mycket goda kaffe, tillagat av professionella och noggranna baristor som verkligen kan tillföra det där lilla extra. Förutom bra kaffe serverar den trevliga personalen härliga bagels och goda croissanter. Men kom tidigt om du vill ha ett bord att sitta vid.
Adress: Roast Club Café, Carrer de València, 143
Se film från Roast Club Café

Lunch på La Boqueria, La Rambla

Mitt på Barcelonas stora boulevard La Rambla hittar du marknaden La Boqueria som är ett pilgrimsresmål för matälskare. Här finns det mesta du kan tänka dig i matväg, allt upplagt på ett sätt som lockar både foodies och fotografer. Är det lunchdags finns här Barcelonas populäraste lunchhak: El Quim de la Boquería. Skulle du ha oturen att inte hitta en sittplats så har marknaden La Boqueria gott om alternativ för att släcka båda törst och hunger.
Adress: La Boqueria, La Rambla, 91
Se film från La Boqueria

Spektakulär vy från La Isabela, Hotel 1898

Efter en dag i Barcelona full med upplevelser och nya intryck är det ett utmärkt alternativ att besöka någon av stadens alla ”rooftop" barer. En av dessa barer heter La Isabela, på Hotel 1898 som ligger mitt på paradgatan La Rambla. Här kan du sippa på husets originaldrinkar, beställa lite hemgjord tapas och beundra den magnifika 360 graders vyn över staden. Det går också fint att besöka denna terrass mitt på dagen och bara njuta av solen från en av de bekväma solstolarna.
Adress: Hotel 1898, La Rambla, 109
Se film från La Isabela, Hotel 1898

Solnedgång från Rooftop de Ohla Barcelona

Ett annat alternativ för att njuta dagens sista solstrålar med en drink i handen är takbaren på femstjärniga Hotel Ohla i de Gothiska kvarteren. Här sitter du bekvämt antingen vid poolkanten med ett glas Cava i handen medan du njuter av den storslagna utsikten, eller i någon av de mer avskilda delarna som är perfekta för romantiska möten i den spanska natten.
Adress: Hotel Ohla, Via Laietana, 49
Se film från Rooftop de Ohla Barcelona

Sen middag på tapasbaren El Xampanyet

I Barcelona är “tapas” så mycket mer än bara goda smårätter. Här är det ett sätt att umgås oavsett om det handlar om affärslunch eller middagsdate. En av stans bästa tapasbarer heter El Xampanyet. Namnet kommer från det hemlagade, bubbliga vinet som serveras med maten. Här skvallrar den långa kön om ställets popularitet, väl inne förstår du snabbt orsaken till kön när du ser alla fantastiska rätter. Några exempel är Tortilla och Calamares, Patatas Bravas och Pimientos del Padron och alla rätter ligger runt 30-40 kr. På El Xampanyet möter gammalt nytt, trendigt möter traditionellt och du vara beredd på att trängas med lokalbefolkningen medan du njuter av dina smårätter - en äkta och genuin spansk upplevelse.
Adress: El Xampanyet, Carrer de Montcada, 22
Se film från El Xampanyet

Quimet y Quimet - den mest välbesökta tapasbaren

Ett annat tips är tapasbaren Quimet y Quimet som är en liten “standing room” bar där det har serverats tapas i mer än 100 år, men inte till mer än 15-20 stående gäster åt gången. På en bakgata hittar du, vid första anblicken, detta kaosartade ställe. Men du inser snart att personalen har full koll på vad du har beställt och var i kaoset du befinner dig. Sedan, när du tagit första tuggan, förstår du vad all uppståndelse handlar om. Detta är ren och skär matmagi. På Quimet y Quimet kan du välja mellan ca 30 olika tapas och ca 30 olika “montaditos”, den tapas-stora baguetten med bästa tänkbara innehåll, detta är barens paradrätt.
Adress: Quimet y Quimet, Carrer del Poeta Cabanyes, 25
Se film från Quimet y Quimet

Planera din resa till Barcelona

Se hela filmen om Barcelona
Weekendresor till Barcelona
Flyg till Barcelona
Se alla hotell i Barcelona


Charter till Barcelona

Om Barcelona Katalonien, Europa

Arkitektur
Konst
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Sandstrand

När man njuter av värmen på en av uteserveringarna längs La Rambla vill man aldrig åka hem till kylan igen. Den mysiga staden Barcelona är en perfekt weekendstad med bra shopping, bra mat och mängder av sevärdheter.

De mest spektakulära sevärdheterna är de många galna byggnaderna av arkitekten Antoni Gaudí som i dag är skyddade som världsarv. De mest kända är kyrkan Sagrada Familia, parken Güell samt husen Casa Milà och Casa Batlló. Här i Barcelona finns dessutom ett av världens bästa fotbollslag, FC Barcelona.

En av Barcelonas mest dolda sevärdheter är trädgården El Parc del Laberint d’Horta lite utanför centrum. Här har man bevarat en typisk 1800-talsträdgård med en stor labyrint av häckar och romantiska vattenfall och skogsdungar. Det märkligaste inslaget är en helt konstgjord kyrkogård.

The street of vintage Riera Baixa
8 / 35
Barcelonas gotiska kvarter
12 / 35
Sagrada Familia, Barcelona
17 / 35
Casa Batlló
18 / 35
Sagrada Familia
23 / 35
Skorstenar på La Pedrera
26 / 35
Parc Güell - Gaudí
28 / 35
Les Rambles
29 / 35
Utsikt över hamnområdet
31 / 35
Utsikt från La Sagrada Familia
33 / 35
Beach Bogatell
35 / 35