Flygresor till Barcelona

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Barcelona

Det finns två populära flygplatser i Barcelona, Girona Costa Brava Airport (10 mil norr om centrum) och Barcelona El Prat Airport (12 km sydväst om centrum). Det smidigaste sättet att ta sig från Girona-flygplatsen till centrala Barcelona är med flygbuss (enkelbiljett 12 euro). Det bästa sättet att ta sig från El Prat-flygplatsen är med flygbussen Aerobús till Placa Catalunya (enkelbiljett 5,30 euro).

Det här är Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid Medelhavet och är en av de populäraste weekendstäderna i Europa. Hit kommer besökare året runt för att njuta av folklivet, den vackra arkitekturen och de många restaurangerna. Några av de populära sevärdheterna är gågatan La Rambla, kyrkobygget La Sagrada Familia, konstparken Parc Güell och berget Montjuic. Klimatet i Barcelona innebär att staden har varma och torra somrar samt mycket milda vintrar. Det går att besöka staden hela året men det är inte ovanligt att det snöar under vintermånaderna.

Hitta billigt boende i Barcelona

Det finns många prisvärda typer av boende att välja mellan i Barcelona. Staden har många vandrarhem, och det finns även billiga hotell med låg standard där rummen kostar 20 euro/natt. Barcelona har också många hotell med högre standard, ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 40 euro/natt. Hotellpriserna i Barcelona varierar mycket kraftigt under året och ibland kan rummen på 5-stjärniga lyxhotell kosta mindre än på ett normalt hotell med bara 3 stjärnor.

Så tar du dig runt i Barcelona

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Barcelona är till fots, det är ju också det bästa sättet att se stans pulsåder – gågatan La Rambla. För lite längre resor är tunnelbanan Metro det bästa alternativet med dess många stationer över nästan hela staden. Med en 1-dagsbiljett (5,90 euro) får du fria resor med både buss och tunnelbana.

Så hittar du bästa shoppingen i Barcelona

De stora shoppinggatorna i Barcelona är Rambla de Catalunya och Passeig de Gràcia. I början av januari och juli hålls stora reor då priserna ofta är sänkta med hälften. I närheten av shoppinggatorna ligger det mycket stora varuhuset El Corte Inglés. Den enda marknaden i centrala Barcelona är Mercat de La Boqueria (ungefär mitt på La Rambla) där man kan köpa färska livsmedel.

Bästa budgettipset för Barcelona

Med rabattkortet Barcelona Card får du gratis resor med kollektivtrafiken samt gratis inträde till ett dussintal attraktioner och sevärdheter, bland annat trädgården Jardí Botànic, Musikmuseet och Etnologimuseet. Kortet ger bäst valuta för dig som redan sett de mest kända sevärdheterna och nu vill upptäcka de okända pärlorna. Kortet går att köpa för 2, 3, 4 eller 5 dagar (27,50 – 45 euro).

Om Barcelona Spanien

Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.

Karta över Barcelona

på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49