Flygresor till Barcelona

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Barcelona

Det finns två populära flygplatser i Barcelona, Girona Costa Brava Airport (10 mil norr om centrum) och Barcelona El Prat Airport (12 km sydväst om centrum). Det smidigaste sättet att ta sig från Girona-flygplatsen till centrala Barcelona är med flygbuss (enkelbiljett 12 euro). Det bästa sättet att ta sig från El Prat-flygplatsen är med flygbussen Aerobús till Placa Catalunya (enkelbiljett 5,30 euro).

Det här är Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid Medelhavet och är en av de populäraste weekendstäderna i Europa. Hit kommer besökare året runt för att njuta av folklivet, den vackra arkitekturen och de många restaurangerna. Några av de populära sevärdheterna är gågatan La Rambla, kyrkobygget La Sagrada Familia, konstparken Parc Güell och berget Montjuic. Klimatet i Barcelona innebär att staden har varma och torra somrar samt mycket milda vintrar. Det går att besöka staden hela året men det är inte ovanligt att det snöar under vintermånaderna.

Hitta billigt boende i Barcelona

Det finns många prisvärda typer av boende att välja mellan i Barcelona. Staden har många vandrarhem, och det finns även billiga hotell med låg standard där rummen kostar 20 euro/natt. Barcelona har också många hotell med högre standard, ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 40 euro/natt. Hotellpriserna i Barcelona varierar mycket kraftigt under året och ibland kan rummen på 5-stjärniga lyxhotell kosta mindre än på ett normalt hotell med bara 3 stjärnor.

Så tar du dig runt i Barcelona

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Barcelona är till fots, det är ju också det bästa sättet att se stans pulsåder – gågatan La Rambla. För lite längre resor är tunnelbanan Metro det bästa alternativet med dess många stationer över nästan hela staden. Med en 1-dagsbiljett (5,90 euro) får du fria resor med både buss och tunnelbana.

Så hittar du bästa shoppingen i Barcelona

De stora shoppinggatorna i Barcelona är Rambla de Catalunya och Passeig de Gràcia. I början av januari och juli hålls stora reor då priserna ofta är sänkta med hälften. I närheten av shoppinggatorna ligger det mycket stora varuhuset El Corte Inglés. Den enda marknaden i centrala Barcelona är Mercat de La Boqueria (ungefär mitt på La Rambla) där man kan köpa färska livsmedel.

Bästa budgettipset för Barcelona

Med rabattkortet Barcelona Card får du gratis resor med kollektivtrafiken samt gratis inträde till ett dussintal attraktioner och sevärdheter, bland annat trädgården Jardí Botànic, Musikmuseet och Etnologimuseet. Kortet ger bäst valuta för dig som redan sett de mest kända sevärdheterna och nu vill upptäcka de okända pärlorna. Kortet går att köpa för 2, 3, 4 eller 5 dagar (27,50 – 45 euro).

Om Barcelona Spanien

Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand

När man njuter av värmen på en av uteserveringarna längs La Rambla vill man aldrig åka hem till kylan igen. Den mysiga staden Barcelona är en perfekt weekendstad med bra shopping, bra mat och mängder av sevärdheter.

Här finns massor av restauranger och museer i världsklass och du hittar märkesbutiker och spännande varuhus i hela centrum.

De mest spektakulära sevärdheterna är de många galna byggnaderna av arkitekten Antoni Gaudí som i dag är skyddade som världsarv. De mest kända är kyrkan Sagrada Familia, parken Güell samt husen Casa Milà och Casa Batlló.

Här i Barcelona spelar dessutom ett av världens bästa fotbollslag, FC Barcelona.

En av Barcelonas mest dolda sevärdheter är trädgården El Parc del Laberint d’Horta lite utanför centrum. Här har man bevarat en typisk 1800-talsträdgård med en stor labyrint av häckar och romantiska vattenfall och skogsdungar. Det märkligaste inslaget är en helt konstgjord kyrkogård.

Karta över Barcelona

på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49