Jul i barcelona

Av Fia78
6 dec. 2015 11:14
Visningar: 1706
Vi åker till barcelona den 23/12, bor i lägenhet i El born och flyger hem igen den 28e...
Tips mottages tacksamt, vart ska vi äta, vad måste vi se, vad kan vi gärna missa? Är det mycket stängt under den här perioden?
Och har nån erfarenhet av hur vädret är här, årets sista dagar?
God jul på er! Hälsningar Fia
Av Desires
6 dec. 2015 19:30
Vi har visserligen ej varit där runt jul, men i november - hade ca 18-19 grader då!
Jag googlade på öppet/stängt under julhelgen och fick fram följande på denna sida http://www.barcelona-turist-guide.se/default2021.asp?view=barcelona/jul-sevardheter-barcelona

"Julen är, som i Sverige, en lugn tid i Barcelona som de flesta firar tillsammans med sina familjer. Nästan alla muséer är stängda den 25 och 26 december.
Alla affärer är stängda den 25:e, förutom Shoppingcentret Maremagnum som är öppet alla dagar om året. Den 26:e har en hel del affärer öppet. Den är bara i Katalonien och de Baleariska öarna som den 26:e är helgdag. I övriga Spanien är det en vanlig arbetsdag.
När det gäller restauranger så håller många stängt, speciellt den 25 december.
I mellandagarna rullar sedan allt igång igen, med alla affärer öppna och en hysterisk kommers.
Den stora julklappsdagen här i Barcelona är den 6:e Januari så därför går affärerna på högvarv dessa dagar."

Här kan du titta in om du vill se tips på vad man kan se i Barcelona, shoppingområden, några restaurangtips, trevliga områden att röra sig i etc http://www.desires.se/#post76
Av Fia78
6 dec. 2015 20:32
Tack för tipsen, ska in o kolla på din sida..
7 dec. 2015 23:31
Jag var där förra året dagarna efter jul och fram till början av januari. Det var mycket skönare än i Sverige, men man behövde ändå jacka och kanske nån halsduk (men jag är ganska frusen av mig :p) Det sköna är att det inte blir så kallt om nätterna och om det är sol så kan det va ganska behagligt :)
För god paella rekommenderar jag Elche. Om ni gillar vegetariskt, nyttiga smoothies och sånt så är Flax and Kale en fantastisk restaurang. Sen måste ni såklart dricka sangria och äta tapas, (och vill ni äta något som är typisk för området så borde ni då bl.a. testa patatas bravas), sådana ställen kryllar det av och det enda jag inte skulle rekommendera generellt är väl egentligen att gå till de mest turistiga ställen för staden har så mycket annat att erbjuda :) Bosque de las fadas är ett café precis intill la Ramblas som jag kan rekommendera varmt!
Det ni absolut inte borde missa när det kommer till kultur är parc guell och sargada faimilia. Utelivet är också jättebra och det finns många trevliga barer att gå till, ni hittar en runt varenda hörn så det är bara att gå och utforska :)
Hoppas ni får en fantastisk resa och berätta gärna efteråt ifall du hittade nåt guldkorn som du kan tipsa oss om!
Av Fia78
8 dec. 2015 19:42
Men tusen tack för riktigt bra tips, Angie_sthlm, tar med mig dina tips och är säker på att vi kommer få en toppenresa! Ha en fin julhelg! Hälsningar Fia