Flygresor till Palma de Mallorca

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Palma de Mallorca

Flygplatsen på Mallorca heter Palma de Mallorca Airport och ligger 8 km öster om centrala Palma de Mallorca. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det billigaste sättet att ta sig till centrala Palma de Mallorca är med busslinje 1 (1,85 euro).

Det här är Mallorca

Ön Mallorca ligger mycket nära den spanska kusten i västra Medelhavet och är en av svenskarnas absoluta favoritresmål. Här finns en perfekt blandning av fantastiska stränder, solsken och massor av restauranger, barer och klubbar. Den som tröttnar på strandlivet kan välja att upptäcka andra delar av den här relativt lilla ön, till exempel de många pittoreska småbyarna i inlandet. Det finns också många historiska byggnader på Mallorca, bland annat katedralen Catedral de Mallorca, fästningen Castell de Beliver och de romerska ruinerna i Alcudia. Det går att besöka Mallorca året runt men vädret är som bäst under sommarhalvåret, under vintrarna kan det ibland bli kallt och det händer att det snöar.

Hitta billigt boende på Mallorca

Det finns ett stort antal prisvärda hotell på Mallorca men under högsäsongen i juni – september kan många hotell vara fullbokade. Priserna varierar kraftigt över året och ett dubbelrum med bra standard kan kosta ca 70 euro i augusti men bara 40 euro någon månad senare. Många hotell är helt stängda under vinterhalvåret.

Så tar du dig runt på Mallorca

I badorter som Magaluf, Cala d'Or och Alcudia tar man sig fram bäst till fots. För lite längre färder mellan städerna på ön finns ett bra och billigt nätverk med bussar. Att hyra egen bil på flygplatsen är ett annat alternativ.

Så hittar du bästa shoppingen på Mallorca

Det är svårt att hitta spännande shopping i de flesta badorter på Mallorca eftersom det nästan bara finns souvenir-butiker. För att hitta bra shopping måste du åka in till huvudstaden Palma de Mallorca där gatorna i centrum är fyllda med små och stora butiker. I södra delen av hamnen i utkanten av Palma finns köpcentret Porto Pi Shopping Center.

Bästa budgettipset för Mallorca

Alla riktiga barer på Mallorca serverar någon typ av tapas. Trots att rätten egentligen bara är tänkt att vara ett snabbt tilltugg så är portionerna ofta relativt stora. Genom att testa lite olika typer av tapas för bara några euro går det faktiskt att få en mycket billig middag.

Om Palma de Mallorca Mallorca, Spanien

Matupplevelser
Historia
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
Shopping

Staden Palma är det bästa resmålet på Mallorca för en weekendresa. Du kan shoppa, äta på bra restauranger och promenera bland spännande bebyggelse.

Hit åker du inte om du vill ha en solresa. Hotellen här i Palma ligger mitt i stadsbebyggelsen och det kräver långa promenader eller bussresor för att ta sig till en strand.

Men Palma är perfekt för dig som gillar att shoppa i stora varuhus som El Corte Ingles eller små märkesbutiker. Du kan också välja mellan mängder av restauranger, fik och barer.

Den mest pittoreska delen av Palma är gamla stan som ligger i kvarteren runt den fantastiska katedralen. Här finns också museet Banyas Àrabs där man visar upp ett tusen år gammalt badhus.

Under kvällarna är en promenad längs Paseo Maritimo ett måste. Det här är stadens nöjescentrum, barerna och diskoteken ligger längs strandpromenaden. Här finns bland annat det klassiska diskoteket Tito’s, filmstjärnornas favorit på 1950-talet.

Glöm Picasso, här på Mallorca är det konstnären Joan Miró som gäller. Den här surrealistiske konstnären blev en lokal favorit eftersom det var här i Palma de Mallorca han bodde och arbetade. I västra utkanten av stan finns hans atelje bevarat som museum. Här finns också många av hans galna skulpturer och tavlor.

Karta över Palma de Mallorca

3,5tim
Flygtid från Stockholm