Tips om Palma de Mallorca

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Blogginlägg om Palma de Mallorca

Weekend i Palma

https://runwaytoadventures.com/2020/09/14/langhelg-i-palma/
av Pilla85 15 sep. 2020

Den finaste gamla staden som kallas mini-Barcelona!

Hit skall ni åka om ni vill uppleva Spanien-men orkar inte med Barcelonas busy-liv! Jaa; jag hade fördomar mot Mallis--men när min dotter bjöd mig på en weekendresa så blev jag totalt såld! Vi bodde mitt i gamla staden; inte ens en bil kunde köra där--och hon hade bokat en lägenhetshotell som ligger i 3 våningar i ett gammalt hus i en smal gränd; Cozy Mallorca! Man måste ha nyckel att komma ini porten--och det får man av den supertrevliga personen som möter dig utanför! Så geniuint--och så fräscht! Väl inne finns det allt man kan önska sig! Kaffemaskin med kapslar; en speciell filterkanna för vatten så man slipper släpa flaskor---rent och fräscht! Jag vet inte var jag skall börja; det finns så mycket att se! Första kvällen ville vi besöka Santa Catalina; en gammal konstnärsdel av staden--går att bara promenera! Jag har aldrig träffat så många roliga människor. Och maten vi åt; helt gudomligt! Missa dock inte ett stopp för ett glas vin på konstnärscafet Cafe Coto. Allt är så färgglatt; nästan bara spaniorer och trevlig personal. Hela stället är en ära för Frida Kahlo! Se bilder nedan-- Sedan blev det shopping en dag! Jag säger bara Mango-outlet mitt i stan, Berscka, Stradivarios etc etc.. Billigt och så snygga kläder och skor! En paus mellan promenaderna tar man vilken vid vilken liten torg som helst; ta in några pinchos, ett glas vin eller en öl--jättegott och billigt! Sevärdheter finns det gott om; vi hann bara den fantastiska katedralen---väl värt ett besök. Bredvid finns också Marcet of Arts... Och så maten! För bövelen missa inte att gå in på Mercado Olivier! Har aldrig sett något liknande. Här smakas det, här träffar folk och tar ett glas vin. Köpte hem massor av Serrano-skina-och fick det vacuumpackad--och dyrt var det inte! Vi hann också med en blues/jazzklubb med livemusik...Tiden räckte inte till..så dit skall jag definitivt återvända! Cityweekend som bäst.
av Raijak 2 sep. 2018

Palma - vad man kan förvänta sig

https://utochspring.com/2017/06/11/palma-de-mallorca/
av Pilla85 11 juni 2017

Löpning på Mallorca

https://utochspring.com/2017/06/08/running-at-mallorca/
av Pilla85 8 juni 2017

Om Palma de Mallorca Mallorca, Europa

Arkitektur
Historia
Matupplevelser
Nattliv
Sandstrand
Shopping

Staden Palma de Mallorca är det bästa resmålet på Mallorca för en weekendresa. Du kan shoppa, äta på bra restauranger och promenera bland spännande bebyggelse.

Men Palma är perfekt för dig som gillar att shoppa i stora varuhus som El Corte Ingles eller små märkesbutiker. Du kan också välja mellan mängder av restauranger, fik och barer. Den mest pittoreska delen av Palma är gamla stan som ligger i kvarteren runt den fantastiska katedralen. Här finns också museet Banyas Àrabs där man visar upp ett tusen år gammalt badhus. Under kvällarna är en promenad längs Paseo Maritimo ett måste. Det här är stadens nöjescentrum, barerna och diskoteken ligger längs strandpromenaden. Här finns bland annat det klassiska diskoteket Tito’s, filmstjärnornas favorit på 1950-talet.

Glöm Picasso, här på Mallorca är det konstnären Joan Miró som gäller. Den här surrealistiske konstnären blev en lokal favorit eftersom det var här i Palma de Mallorca han bodde och arbetade. I västra utkanten av stan finns hans atelje bevarat som museum. Här finns också många av hans galna skulpturer och tavlor.

3,5tim
Flygtid från Stockholm