Tips om Barcelona-området

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
I och runt Barcelona finns alla ingredienser som förgyller en semester. Njut av den katalonska huvudstadens alla nöjen och ta en utflykt till någon av dess mindre grannstäder om du vill se mer av denna del av Spanien.
Blogginlägg om Barcelona-området
Äntligen öppnar marknaden Mercat de Sant Antoni
Efter 9 år av renovering har den vackra marknaden Sant Antoni åter öppnats. Marknaden som ligger i centrala Barcelona har genomgått en rejäl omvandling och rymmer nu 226 olika matstånd samt en supermarknad och ett gym. Missa inte nästa gång ni är i Barcelona! https://barcelona-turist-guide.se/blogs/nyheter-fran-barcelona/antligen-oppnar-marknaden-mercat-de-sant-antoni
av Barcelonaguiden 24 maj 2018 Resealbum: Barcelona
Barcelona i sommar - reskompis
Hej! Någon mer än jag som är sugen att spendera sommaren i utomlands? Jag är väl en helt normalt funtad tjej på 22 bast som är glad och gillar att hitta på saker. Tyvärr så ska alla mina vänner jobba i sommar eller brist på reskassa, så för stunden har jag ingen att åka med - något jag gärna gör. I höstas spenderade jag 4 månader i Alicante och pluggade spanska. I sommar vill jag till en större stad och kombinera nöje med jobb. Barcelona går mest i mina tankar men är öppen för andra ställe också. Finns det någon vänlig själ som har samma idé och söker efter en reskompis? Tänker från början av juli månad. Lägg till mig på Facebook eller instagram, @feliciaoredsson. Tjing!
av Feliciaored 1 maj 2018
Vin och Cavaprovning i Barcelona
Följ med till den ekologiska vingården Parés Baltà 50 minuter från Barcelona. Turen är på en halvdag och är perfekt för mindre grupper, familjer samt företag. Ni åker som privat grupp och blir guidade på gården innan det blir provning av viner samt cava och gårdens olivolja. https://barcelona-turist-guide.se/collections/storsaljare/products/privat-vin-och-cavaprovning-pa-ekologisk-vingard
av Barcelonaguiden 25 apr. 2018 Resealbum: Barcelona
En stadsvandring bland monumenten i Barcelona
Barcelona är mer än bara byggnader av Gaudí. Staden är full med små och stora skulpturer och konsverk. Häng med oss när vi besöker några av de mest emblematiska monumenten i Barcelona. Från katter i Raval till en glad hummer nere vid strandpromenaden. https://barcelona-turist-guide.se/blogs/sevardheter-i-barcelona/en-stadsvandring-bland-monumenten-i-barcelona
av Barcelonaguiden 24 apr. 2018 Resealbum: Barcelona

Om Barcelona-området Katalonien, Europa

Barcelona är ett perfekt resmål för dig som vill till en europeisk storstad med närhet till sol och bad. Här möts man av spännande arkitektur, mysiga tapasbarer och en lång och inbjudande strand.

När du letar efter aktiviteter i Barcelona är utmaningen knappast att hitta något att göra, snarare gäller det att kunna klämma in allt du vill göra under tiden som du besöker staden. Om du uppskattar arkitektur finns det få europeiska städer som slår Barcelona på fingrarna. Den berömde arkitekten Gaudí är stadens store arkitektson vars avtryck syns över hela Barcelona. Här finns också ett antal konstmuseer som lockar många tusen besökare varje år. En modern konstnär som Joan Miró har tillägnats ett eget museum som varmt rekommenderas.

Ytterligare ett skäl att besöka Barcelona är att det går att bo ståndsmässigt på något av stadens alla hotell. Det mest utmärkande hotellet – liksom ett av Barcelona landmärken – är W Hotel som ligger på stranden nära Barcelonas stadskärna. Med sin vackert svängda form syns den ofta på bilder över Barcelonas skyline. Härifrån har du också nära till Medelhavet där det går att ta ett dopp före frukosten eller när den varma kvällssolen omfamnar staden.