Tips om Spanien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Spanien är svenskarnas drömdestination när det gäller sol och bad. Här finns det alltid ett varmt och härligt resmål – vare sig du åker en snöig och mörk januaridag eller en regnig och blåsig julidag.

Frågor & svar om Spanien

Gran Canaria över jul/nyår

Spanien Trem, 23 aug. 2021
Updaterad av Trem för 2 veckor sedan
3
Börjar även detta år bli mer och mer osäker på om vår - ännu en gång - bokade Floridaresa kommer att kunna genomföras. Har bestämt mig för att ha is i magen oktober ut med hopp om att gränserna öppnas. Sen gäller det ju även att det i övrigt är ok att åka i dessa pandemitider. Känner stor ...

köpa bostad

Spanien Rafi_1, 17 aug. 2021
Updaterad av Rafi_1 för 4 veckor sedan
4
Var i Spanien ska jag köpa bostad? Alicante, Torrevieja eller Valencia? jag giller mat så jag vill bo på ett ställe med massa restauranger och mat varor hehe Jag tänkte att den ska vara bara semesterhus och kanske i framtiden flytta dit. Jag är 35år. mvh Raffe

resa till mallorca 17 år

Spanien Savendaahl, 11 aug. 2021
Updaterad av Mirreli för 5 veckor sedan
2
Hej! Är det någon som har bra koll? Jag som är 17 år, ska resa till mallorca med 3 18 åringar. Behöver jag köpa ett föräldrar medgivande för 600 kronor eller behövs det inte? Flyger med Ryan air. Hittar inget förutom om spanska barn på deras sida, och alla andra webbsidor säger olika.

Mallorca: Lugnt och litet hotell med det lilla extra

Spanien Maria48, 25 juli 2021
Updaterad av Maria48 för 8 veckor sedan
0
Vi hoppas på att komma iväg på en Mallorcaresa i höst, fullvaccinerade som vi är. Har ett ställe på lut, gammal bekant men drömmer ändå om nåt nytt fantastiskt. Vill ha ett litet hotell, långt från folkmassor, som ändå har en hög standard, bra matmöjligheter i närheten eller på hotellet. Finns ...

Campa på Mallorca i augusti - tips!

Spanien Julirosen1, 20 juli 2021
Updaterad av Julirosen1 för 9 veckor sedan
0
Hej allihopa, Jag och min man har nyligen bokat in en resa till Mallorca i augusti. Vi har hyrt bil i en vecka och tanken är att upptäcka öns alla fina platser. Däremot har vi valt att inte boka in oss på hotell utan hade tänkt att bo i tält, att campa. Hittar tyvärr inte så mycket ...

Flyg till Mojácar

Spanien Hildebergsanders, 18 maj 2021
Updaterad av Hildebergsanders för 18 veckor sedan
0
Hur tar jag mig enklast och billigast med flyg till Mojácar på Costa Almería från Stockholm? Finns det några direktflyg till Almería?

Språkresa!

Spanien Klarahagen, 1 okt. 2020
Updaterad av Anja12345 för 19 veckor sedan
1
Hej! Har någon varit iväg på språkresa i Barcelona eller någon annanstans? Är sugen på det och vill gärna höra lite åsikter och vad ni tyckte? :D Berätta gärna hur resan såg ut, vad du fick ut av resan, vad ni hittade på och liknande!

Sportigt hotell på Mallorca

Spanien Samjaffa, 11 apr. 2021
Updaterad av Samjaffa för 23 veckor sedan
0
Hallå! Jag planerar en resa till Mallorca till min fru som fyller 50 år. Behöver råd, tips och rekommendationer på ett hotell som har bra med idrottsaktiviteter -padel, tennis, gym och pool. Hotellet får gärna ligga vid havet och ha resturang(er) Det är av mindre betydelse var på Mallorca ...

Mat och dryck playa del ingles

Spanien Gladajosefin, 13 dec. 2020
Updaterad av Gladajosefin för 40 veckor sedan
0
Hej, Ska till Playa del ingles på lördag med min man. Önskar tips på bra pubbar eller restauranger med bra prisnivå. Gärna konkreta tips :) Gärna om någon har tips på seevärdigheter eller vad göra på julafton eller så. Önskar ingen predikan om att inte åka eller något annat som har med ...

Test inför resa

Spanien Amazonklas, 24 nov. 2020
Updaterad av Amazonklas för 42 veckor sedan
9
Hej, Har bokat en resa till Gran Canaria i början på december (moralkakor undanbedes vänligt men bestämt). Inför resan måste jag testa mig med ett test som inte är äldre än 72h. Jag har inte lyckats få någon runt min hemort som kan garantera en viss tid på svaret. Jag är därför orolig att jag ...

Resa med Ryanair till Spanien(?)

Spanien Toeeny, 10 nov. 2020
Updaterad av Toeeny för 45 veckor sedan
0
Har impulsivt köpt en flygbiljett till Malaga den 20 november med Ryanair. Nu i coronatider, är det något jag behöver tänka på?

Rabattkod ej giltig

Spanien Pangkalpinang, 28 okt. 2020
Updaterad av Mirreli för 46 veckor sedan
1
Någon som lyckats använda koden på Apollo som kom med nyhetsbrevet i veckan? Just nu bjuder Apollo på mat ombord på flyget, plus transfer till & från hotellet. Ange koden "Reseguiden" vid bokning hos Apollo. Värde 440 kr/person. Får meddelande att kampanjkoden inte är giltig när jag försöker.

Blogginlägg om Spanien

Slutet för denna gång

Med dessa två sista fantastiska stranddagar avslutar jag denna resa och ser redan fram mot nästa november. I bästa fall blir den resan kanske mer "normal". Hasta luego Puerto Mogan
av Bibchen 3 dec. 2020 Resealbum: Puerto Mogan trots allt

11-17

Heldag på stranden. Underbar dag med oväntat klart väder, hög luft, svensk sommartemperatur och ljumma havsvågor som sakta rullade in med tidvattnet. Vi placerade våra solstolar ända nere vid vattenbrynet, men allteftersom floden kom, fick vi backa. Vädret var nog orsaken att vi var fler än 12 på stranden idag, små barn som imponerande kivades på spanska, unga par som inte kunde motstå frestelsen att spela förbjudet bollspel i strandkanten, den slöa badvakten uppe i sitt torn...... Ville inte gå hem till lunch, utan åt avocado och räkor med Rhode Islandsås och en kall öl på hörnrestaurangen. Även den italienska glasserian fick ett besök. Satt sedan länge på stranden, badade ofta och till sist njöt vi att duscha av saltvattnet i hår och på kropp. Avslutade med att se solnedgången i Atlanten!
av Bibchen 2 dec. 2020 Resealbum: Puerto Mogan trots allt

Spurten

Vår sista vecka här inleddes med ett oväder och blött blev det. Mellan skurarna fick vi dock gjort några inköp, bl.a. julgåvor och mingelmat. När det inte är strandväder är det trevligt att ha gäster. Idag skulle vi varit 6 men blev 4 som kunde sitta på takterrassen då solen visade sig i molnhålen. En trevlig ny bekantskap. Man blir aldrig för gammal för att hitta nya vänner!
av Bibchen 29 nov. 2020 Resealbum: Puerto Mogan trots allt

Nattliga ljud

Vaknar då och då på natten av ett dån som ekar mellan bergen. Visar sig vara en helikopter från kustbevakningen som upptäckt en flyktingbåt och lyser med strålkastare ner i båten. Den lotsas fram till hamnen i Arguineguin. En hamn som redan är fullsatt i uppsatta flyktingtält!!
av Bibchen 21 nov. 2020 Resealbum: Puerto Mogan trots allt

Om Spanien Europa

Spanien är svenskarnas drömdestination när det gäller sol och bad. Här finns det alltid ett varmt och härligt resmål – vare sig du åker en snöig och mörk januaridag eller en regnig och blåsig julidag.

Om du gillar att åka bort över en weekend så är det Madrid och Barcelona som gäller med både restauranger och museer i världsklass. I båda städerna kan du också shoppa loss i exklusiva märkesbutiker eller i prisvärda varuhus. Många åker också hit för att se stjärnorna i fotbollslagen Real Madrid, FC Barcelona eller Atlético de Madrid kämpa om pokaler.

I Barcelona finns världens mest populära byggarbetsplats: kyrkobygget Sagrada Familia. Den här galet gigantiska kyrkan började man konstruera redan 1882 – långt innan det fanns vare sig flygplan eller bilar. Nu börjar man bli klara. Om du vill se en kyrka fylld med kranar, borrmaskiner, skyddshjälmar och cementblandare så ska du åka hit innan 2026.