Mallorcas 10 mest populära resmål

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Ving
Foto: teresen, medlem sedan 2013
Foto: Thinkstock
Mallorca är ett hett resmål som många väljer att återvända till år efter år. Den solsäkra ön lockar med idylliska resmål, vackra stränder och mycket avkoppling. Här är de tio mest populära resmålen.
Publicerad 19 januari 2023

Svenskarnas sommarfavorit Mallorca är en ö i Balearerna, utanför Spanien medelhavskust. Här får du en riktigt härlig semester, med fina stränder, tapas och mycket avkoppling. Trots att ön bara är lite större än Gotland så kan det vara svårt att välja vilket resmål som är bäst. Här är Mallorcas tio mest populära resmål.

1. Alcudia – barnens charterfavorit

Alcudia hittar du på nordöstra Mallorca och detta är öns absoluta charterfavorit. Här trivs barnfamiljer bra, med långgrunda badmöjligheter och med allt inom promenadavstånd.

De flesta hotell ligger längs den drygt en mil långa och breda Alcudiastranden. De bästa restaurangerna hittar du antingen vid de äldre delarna nere vid hamnen eller på gatan Avinguda de Pere mas I Reus.
Charter till Alcudia

2. Magaluf – Mallorcas hetaste nattliv

Magaluf ligger en halvtimme från Palma på Mallorcas sydkust och är känt för sitt heta nattliv. Här festar du natten lång och på dagen solar och badar du på den livliga sandstranden Magalufstranden.

Många av uteställena har brittisk prägel och det finns många att välja mellan. Barnfamiljer åker gärna hit över dagen för att besöka den stora vattenparken. Precis bredvid Magaluf ligger lugna och mer mogna Palmanova.
Charter till Magaluf

3. Palma stad – Mallorcas fina huvudstad

Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca är en liten storstad, snarare än en typisk turistort, och lockar med ett stort utbud av shopping, kultur och restauranger. Palmas äldre delar är otroligt vackra, med både den gotiska katedralen och mysiga gränder.

Nere vid hamnen hittar du en populär strandpromenad, härifrån är det dessutom nära till sköna bad. Hit kan du åka både på charter och över en solig weekend.
Charter till Palma de Mallorca

4. Palmanova – Magalufs lugnare granne

Palmanova ligger på södra Mallorca och är lugnare och mognare än den nästan ihopväxta grannorten Magaluf. Här finns det tre centralt belägna stränder att välja mellan, alla i fina bukter nära varandra.

Vid strandpromenaden ligger restaurangerna på rad och det finns gröna promenadstråk att njuta av. Resmålet passar både den som vill koppla av och den som vill ta del av utelivet.
Charter till Palmanova

5. Cala d´Or – gyllene bukt med många stränder

Cala d´Or betyder “den gyllene bukten” och ligger på Mallorcas östkust. Här kan du sola och bada på fem stränder som alla ligger i en egen bukt. Badorten har en livlig gågata där du kan strosa bland butiker och tapasbarer.

Vid den eleganta marinan finns det många trevliga restauranger att äta skaldjur på. Resmålet är lugnt och passar både barnfamiljer och par.
Charter till Cala d´Or

6. Santa Ponsa – liten och modern turistort

Santa Ponsa ligger väster om Palmabukten, bortanför Magaluf och Palmanova och en kvart från Palma. Det är en modern liten turistort med bra shopping och ett stort utbud av restauranger nere vid marinan.

Ortens hjärta är den finkorninga sandstranden som ligger i en skyddad bukt, kantad av pinjeträd.Till Santa Ponsa åker du som vill ligga på stranden, ta del av nöjeslivet eller för att spela golf.
Charter till Santa Ponsa

7. Cala Mayor – resmål nära Palma

Cala Mayor ligger utanför Palma och är ett av Mallorcas första charterresmål. Det är en kuperad semesterort med fin sandstrand, mycket folkliv på huvudgatan Joan Miró. Här finns både det berömda Miró-museet och den spanska kungafamiljens sommarresidens.

I Cala Mayor kombinerar du stranddagar med nöjesliv, kultur och shopping och det är lätt att ta sig till Palma för fler upplevelser. Resmålet lämpar sig bäst för vuxna utan barn.
Charter till Palma de Mallorca

8. Puerto de Sóller – mysig by bortanför berget

Puerto de Sóller ligger väster om bergskedjan Sierra de Tramuntana, på Mallorcas norra kust. Den här fridfulla fiskebyn lockar med en vacker strand mitt i centrum, fina omgivningar, citrusodlingar och trevliga vandringsleder.

Hamnen är full av både lyxbåtar och mysiga restauranger. Populära utflyktsmål härifrån är konstnärsbyn Deía och bergsbyn Valldemossa. Du kan även ta den gamla spårvagnen till byn Sóller som ligger en halvmil bort.
Charter till Puerto de Soller

9. Cala Millor

Cala Millor hittar du på Mallorcas östkust. Här finns en av Mallorcas bästa stränder, en två kilometer lång och välskött sandstrand med aktiviteter för både barn och vuxna. Stranden och strandpromenaden kantas av palmer och pinjetträd. Resmålet har även restauranger, barer, diskon, butiker och fina promenadstråk.

Är du sugen på en utflykt så är det nära till Drakgrottorna med sina droppstensformationer. Det är även nära till bra golfbanor. Hit åker alla sorters resenärer.
Charter till Cala Millor

10. Cala Ratjada

Cala Ratjada på norra Mallorca är en charmig gammal fiskeby med trevligt nöjesliv och många sköna badvikar där Son Moll är den mest kända. Fiskehamnen är hjärtat av byn och här finns både trevliga restauranger och uflyktsbåtar som går över till grannön Menorca.

Det är även nära till två av öns bästa golfbanor. Här trivs både barnfamiljer och par som önskar lite högre standard på semestern, dessutom har många av öns befolkning själva sommarhus här.
Charter till Cala Ratjada

Ta sig till Mallorca

Du kan åka hit med till exempel charterbolagen Apollo, Ving, TUI, Solresor och Airtours. Är du ute efter en långhelg i Palma så kan du flyga reguljärt med bland andra Norwegian, Air Berlin, SAS och Lufthansa. Restiden är på omkring tre och en halv timme och skönast väder får du mellan maj och oktober.

Planera din resa till Mallorca:

Charterresor till Mallorca
Alla flygresor till Mallorca
Sök hotell i Mallorca
Läs alla våra reseguider om Mallorca


Mallorcas bästa charterresmålFlyg till Palma