Resor till Alcudia

Resor till Alcudia

Om Alcudia

Alcudia är den största destinationen för svenskar på Mallorca och är speciellt uppskattad av barnfamiljer som älskar den långa sandstranden. Här finns en mängd mycket bra hotell och restauranger som passar de flesta. Badsäsong: juni-september.

Jämför paketresor till Alcudia

Flyg till Mallorca när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Alcudia

Om Alcudia Mallorca, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Historia
Sandstrand
Sol & bad

Det här är rena paradiset för barn som gillar sol och bad. I Alcudia finns lekparker, vattenland och en långgrund strand utan vågor.

Här i Alcudia är livet mycket lugnt och stilla på kvällarna. Det finns mycket få nattklubbar eller högljudda diskotek. Det mesta av nöjeslivet på kvällarna äger rum på hotellens egna scener. I den äldre delen av Alcudia, Port d’Alcudia, finns en mycket välbevarad stadskärna med medeltida pittoreska hus. Runt gamla stan finns också en sevärd stadsmur.

Bara någon kilometer väster om Alcudia finns det stora naturområdet S’Albufera, det är framför allt känt för sina många fåglar. Om du vill göra utflykter så kan du ta dig till shoppingen och restaurangerna i huvudstaden Palma de Mallorca på en dryg timme eller kanske se den dramatiska naturen på halvön Formentor några mil norrut.

En av Mallorcas bästa naturist-stränder ligger på halvön utanför Alcudia. Stranden Coll Baix ligger gömd från insyn vid mycket höga klippor. För att ta sig hit behöver du köra bil (eller ta en cykeltur) ca 9 km, och sedan gå en lång promenad. Det finns inga serveringar eller kiosker så du måste ta med dig allt du behöver för en dag i solen.

3,5tim
Flygtid från Stockholm

Roligt för 2åring i alcudia, Mallorca?

Spanien Sunshinedays, 21 juli 2018
Updaterad av Sunshinedays för 5 år sedan
0
Hej! Åker med min sambo och 2åring till alcudia i Mallorca i september. Ska bo på zafiro bahia, vilket verkar bra! Men jag undrar om det finns någon rolig utflykt eller upplevelse för min lilla 2åring i Alcudia? Har varit där och Palma Nova förut men aldrig med barn så alla tips uppskattas!

boende alcudia

Spanien Shreek, 6 okt. 2017
Updaterad av Shreek för 6 år sedan
0
Är det någon som kan tipsa om ett bra, prisvärt boende med gångavstånd från stranden ? Vi är 6 vuxna och 2 mindre barn. Vi reser i september 2018. Alla former av boende. Tackar på förhand :)

Alcudia

Spanien Faalk, 28 maj 2017
Updaterad av Oscarume för 6 år sedan
3
Hej! En resa till Alcudia är bokad, 15/8 - 22/8. (vanity golf hotell) En charter för omväxlings skull. Mitt resesällskap har vart där 1 gång förr, men aldrig jag. vi är 26 & 27 år, Gillar det mesta, men framförallt mat & god dryck, Vi ska hyra bil fredag-söndag, så gärna lite tips på vart ...

Prisbild på Alcudia

Spanien Klara2, 26 juni 2016
Updaterad av Worldofmarie för 7 år sedan
1
Jag har bokat en resa till Alcudia. Eftersom jag fick höra, att det var dyrare där än på de andra orterna på Mallis, ville jag kolla om det stämde. Är det någon som vet? ... Worldofmarie: Det håller inte jag med om. Inte gällande mat i alla fall. Det är ett stort turistställe med mycket ...

Bröllopsfota i Alcudia

Spanien Emely88, 13 juni 2016
Updaterad av Emely88 för 7 år sedan
0
Hej! I sommar ska vi åka iväg till Mallorca, Alcudia på bröllop. Jag har i uppgift att fota brudparet och är lite nyfiken på fina platser att fota på. Jag kommer åka ner en vecka innan alla andra och hinner därför kolla upp en del lämpliga platser. Men jag skulle hemskt gärna vilja ha lite ...

Alcudia vad kan man göra?

Spanien Megsi, 24 mars 2016
Updaterad av Barabrittiskt för 8 år sedan
2
Vi ska åka till Alcudia drygt en vecka i sommar, sol och bad vill vi ju ha men har ni några roliga utflyckter att rekommendera gärna i närheten. Någon bra eller rolig restaurang? Tacksam för alla tips☀️ ... Barabrittiskt: >Citerat från Megsi: >Vi ska åka till Alcudia drygt en vecka i sommar, ...