Alcudia Mallorca.

Av Lottab
28 mars 2011 15:48
Visningar: 23388
Hej.
Jag undrar hur man tar sig till Alcudia, från flygplatsen i Palma, på bästa sätt. Vi landar en lörd 19.30 och ska vidare till Alcudia. Hittar ingen information om resvägar, bussar eller andra färdmedel/vägar.
Tacksam för hjälp.
Av Babbo
28 mars 2011 19:08
Det finns ju flera sätt:
1. Hyr en bil

2. Ta en taxi
Skulle gissa på att det kostar ca €70, med andra ord rätt dyrt! Räkna med att köa en liten stund utanför utgången.

3. Ta buss nummer 1 utanför flygplatsen in till Palma busstation (Placa d'Espanya):
http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/lineas.en.svr?accion=entrada&cod_linea=1

Byt till en buss mot Alcudia, tror det är nr 351 (fast sista bussen verkar gå vid 8-tiden!):
http://www.consorcidetransports.org/web/ctm/autobus/seccio/100

Hm......dumt tid att landa. Om ni köpt en flygstol genom ett charterbolag finns ju möjligheten att köpa transfer genom dom.

Till sist - bra att träna lite spanska ;-)
Trevlig resa!
Av Lottab
29 mars 2011 07:48
Hej o tack Babbo.
Jag hittade busslistor i går kväll och upptäckte också att sista bussen gick 20.oo. Typiskt, så jag kommer att kontakta Ticket där vi köpte resan och kolla som Du säger, om det inte finns möjlighet att hänga på någon transfer. Vi är ju pensionärer nu så man är inte lika flexibel som tidigare.

Mvh
Lotta
Av Mo1
29 mars 2011 17:38
Hejsan!

Vi var där för ett par år sedan och då fixade jag transfer på nätet via ett bolag som hette A2B transfer. Funkade helt okej.
2 apr. 2011 17:55
Hej, vi var där förra sommaren och bokade transfern via ett engelskt bolag som heter www.resorthoppa.com - funkade helt klanderfritt + var det billigaste vi hittade. Vi blev tipsade via alla engelsmäns tips på Tripadvisor.com.

Vi bokade och betalade via hemsidan, fick sen en voucher per mail som vi visade upp vid deras disk i ankomsthallen. Sen satt vi bara och väntade kanske 15 min tills en busschaufför med lista kom och samlade ihop oss som skulle till Alcudia. Var en rätt liten buss utan att vara en minibuss, kanske det var en 6-8 stopp på olika resort/hotell.

Har ni tänkt hyra bil (bör ni absolut göra - våra bästa minnen är från dagarna med bil) kan det löna sig att göra det för hela perioden och då hämta + lämna direkt på flygplatsen. Nu vet jag inte hur länge ni ska vara men det kostade t.ex. ungefär lika mycket för 1 vecka som för 3 dagar när vi var där.

Ha en jättebra resa!
3 apr. 2011 09:36
Håller med föregående talare,har ni körkort så hyr bil redan hemifrån så bilen väntar på er redan på flygplatsen ni kommer inte att ångra det.

Bokar man hyrbilen via nätet hemifrån brukar man komma undan med 1000-1500kr/vecka beroende på årstid och det är värt varenda krona,att ha friheten att bila runt i bergen och ute på landsbygden är verkligen jättefint och man sparar ofta in hela bilhyran bara på transfern och en ev.bussutflykt genom nån researrangör.
hoppas ni får en bra resa.
laplander/Bosse.
Av Lottab
3 apr. 2011 14:57
Tack ska ni ha alla som tipsat oss. Vi har bokat en transer från flygplatsen o vi betalar bara 370 sek t o r. Det tycker vi var billigt o vi kommer även att hyra en bil, i alla fall i några dagar, eftersom alla tycker att det är värt pengarna. Vi ska visserligen bara vara en vecka men vi vill se så mycket som möjligt.
Stor kram till er alla.
Lotta