Topp 5: Outforskade byar på Mallorca

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Källa: iStock
Källa: iStock
Källa: iStock
Källa: iStock
Källa: iStock
Mallorca är omåttligt populärt, men det finns alltid nya platser att upptäcka. Vi guidar dig till fem mer outforskade byar på Mallis.
Publicerad 21 januari 2019

Även om du varit på Mallorca många gånger finns det helt säkert någon stad du inte besökt. Här är fem favoriter på en av Medelhavet populäraste öar.

Deia

Känd som en bohemisk konstnärsby och ett ställe du verkligen borde besöka nästa gång du är på Mallorca. Glöm inte att ta med kameran för här finns mycket fint att fota. Byn ligger högt upp i bergen över Andratx och Sóller och husen klamrar sig fast vid bergskanten. Har du tur stöter du på en och annan kändis också när du är här. Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones har till exempel haft ett hus precis utanför centrum.
Resor till Deia

Port de Andratx

Höga berg tornar upp sig över en av de vackraste byarna på Mallorca – Port de Andratx. Här är atmosfären avslappnad och inte minst exklusiv. Att sitta på en uteservering i hamnen och titta på lyxyachter som ligger förtöjda är ett helt okej tidsfördriv. Bo vid en av de små badvikarna kring byn eller känn dig som någon i lokalbefolkningen och hyr en lägenhet mitt i byn.
Charterresor till Port de Andratx, Mallorca

Cala Mesquida

Att byn ligger vid en av öns bästa stränder är en god anledning att åka hit. Att det dessutom är en lugn och stilla del av Mallorca som känns mindre turistig är inte heller så dumt. Byn är rofylld och omgiven av vacker natur – perfekt för en avslappnande semester. Stranden är långgrund så hit kan du gärna resa med barn.
Charterresor till Cala Mesquida, Mallorca

Puerto de Soller

Den fina byn är en perfekt utgångspunkt för dig som gillar att vara aktiv på semestern. Hyr en bil och åk på upptäcksfärd, det finns otroligt mycket spännande att se och göra i området. Oavsett om du har tillbringat dagen på utflykt eller legat i solstolen så är en sväng på strandpromenaden, Paseo de la Playa en perfekt avslutning på dagen. Här ligger restaurangerna på rad och frestar med god mat och dryck.
Charterresor till Puerto de Soller, Mallorca

Alaró

Den lilla byn Alaró är otroligt populär bland vandrare och cyklister som vallfärdar till detta område. Hit åker man inte för att sola och bada, så våren och hösten är den bästa tiden. Staden är omringad av andra små byar, gröna dalar och bergstoppar. Om du har tänkt åka hit är det bra att boka en hyrbil med en gång. Då tar du dig lätt hit från flygplatsen och kan utforska området under resten av resan.
Hitta hotell i Alaro, Mallorca

Så tar du dig till Mallorca

Från Sverige går det direktflyg både på vintern och på sommaren. Flyget landar på Palmas flygplats och därifrån kan du ta buss eller taxi till ditt hotell. Om du reser med charter är det bra att beställa transfer med din arrangör eller så kan du hyra bil som du hämtar på flygplatsen och behåller under hela vistelsen.


Outforskade byar på Mallorca

Charterresor till Mallorca
Flygresor till Mallorca
Hotell på Mallorca
Hyrbil på Mallorca


Charter till Mallorca