Alcúdia - Mallorca

Av Oscared
29 juli 2013 15:43
Visningar: 1462
Hej!

Jag skulle vilja ha lte allmänna tips och råd om Alcúdia, restauranger, aktiviteter, shopping, bad, utflykter med mera! Jag ska dit med min flickvän men får mest upp tips för barnfamiljer. Vi är 19 år och ganska aktiva personer som inte bara vill ligga på stranden en hel vecka. Vi är även båda ganska resvana för våran ålder så vi är inte rädda för att tappa bort oss om man säger så...
Av Babbo
29 juli 2013 19:28
Jag tycker att stranden i Alcudia är finast österut - området där Alcudia slutar och Can Picafort börjar. Där finns en strandremsa med fina sanddyner och inga hotell.

Utflykter? Ja, det beror på vad ni vi se eller göra. En dag i Palma är ett måste - men inte mitt på dagen för då är mycket stängt, så förmiddag eller kväll. Det finns bra med bussförbindelser Alcudia - Palma. Det är lätt att ta sig runt med buss på Mallorca:
http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/autobus/seccio/300

Ni kan också ta er till Pollensa och gå dom 365 stegen uppför Calvari Stairs. Pollensa är en genuin trevlig stad för övrigt så några tapas på en bar där är inte fel...

En annan "utflykt" är att ta sig ifrån Alcudia till Port Alcudia och vidare till CiutadellaMenorca. Överfarten tar ca en timma. Kolla mer på Iscomar's hemsida om det lockar. Ciutadellas hamn på Menorca är väldigt mysig .
https://www.iscomar.com/default.asp