Flygresor från Göteborg till Palma de Mallorca

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Palma de Mallorca

Flygplatsen på Mallorca heter Palma de Mallorca Airport och ligger 8 km öster om centrala Palma de Mallorca. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det billigaste sättet att ta sig till centrala Palma de Mallorca är med busslinje 1 (1,85 euro).

Det här är Mallorca

Ön Mallorca ligger mycket nära den spanska kusten i västra Medelhavet och är en av svenskarnas absoluta favoritresmål. Här finns en perfekt blandning av fantastiska stränder, solsken och massor av restauranger, barer och klubbar. Den som tröttnar på strandlivet kan välja att upptäcka andra delar av den här relativt lilla ön, till exempel de många pittoreska småbyarna i inlandet. Det finns också många historiska byggnader på Mallorca, bland annat katedralen Catedral de Mallorca, fästningen Castell de Beliver och de romerska ruinerna i Alcudia. Det går att besöka Mallorca året runt men vädret är som bäst under sommarhalvåret, under vintrarna kan det ibland bli kallt och det händer att det snöar.

Hitta billigt boende på Mallorca

Det finns ett stort antal prisvärda hotell på Mallorca men under högsäsongen i juni – september kan många hotell vara fullbokade. Priserna varierar kraftigt över året och ett dubbelrum med bra standard kan kosta ca 70 euro i augusti men bara 40 euro någon månad senare. Många hotell är helt stängda under vinterhalvåret.

Så tar du dig runt på Mallorca

I badorter som Magaluf, Cala d'Or och Alcudia tar man sig fram bäst till fots. För lite längre färder mellan städerna på ön finns ett bra och billigt nätverk med bussar. Att hyra egen bil på flygplatsen är ett annat alternativ.

Så hittar du bästa shoppingen på Mallorca

Det är svårt att hitta spännande shopping i de flesta badorter på Mallorca eftersom det nästan bara finns souvenir-butiker. För att hitta bra shopping måste du åka in till huvudstaden Palma de Mallorca där gatorna i centrum är fyllda med små och stora butiker. I södra delen av hamnen i utkanten av Palma finns köpcentret Porto Pi Shopping Center.

Bästa budgettipset för Mallorca

Alla riktiga barer på Mallorca serverar någon typ av tapas. Trots att rätten egentligen bara är tänkt att vara ett snabbt tilltugg så är portionerna ofta relativt stora. Genom att testa lite olika typer av tapas för bara några euro går det faktiskt att få en mycket billig middag.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Palma de Mallorca
Ryanair
29 mar
867 kr
Ryanair
2 apr
939 kr
Ryanair
17 mar
967 kr
Ryanair
2 apr
1 007 kr
Ryanair
25 mar
1 023 kr
Ryanair
8 mar
1 024 kr
SAS
18 mar
1 051 kr
SAS
18 mar
1 063 kr

Om Palma de Mallorca Mallorca, Spanien

Matupplevelser
Historia
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Palma de Mallorca är charterfavoriten Mallorcas pulserande huvudstad, lika stor som Malmö. Den lilla storstaden passar alla och en weekend bjuder på shopping, nöje, tapasbarer. Det är även nära till några av Medelhavets bästa stränder.

Karta över Palma de Mallorca

3,5tim
Flygtid från Stockholm