Tips om Kanarieöarna

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Kanarieöarna är en populär ögrupp som tillhör Spanien. Öarna erbjuder ett solsäkert klimat, fantastiska stränder och spännande aktiviteter. De mest kända är Gran Canaria och Teneriffa, men alla 13 öar har sin unika charm. Res hit året runt.
Populäraste bilderna från Kanarieöarna
Det är öken!
Maspalomas, Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Tobbeti
25 8
Glass
Playa de las Américas, Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Myflames
1 15
Solnedgång
Playa de las Américas, Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Myflames
3 12
Vindruveodling
Lanzarote, Kanarieöarna, Spanien
Av Tobbeti
11 5
mer öken
Maspalomas, Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Camilla
3 9
Strelitzia
Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Beoj
4 8
Teide Spaniens högsta berg.
Puerto de la Cruz, Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Gullsing
2 8
Min strandfavorit
Playa Taurito, Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Noemi82
2 9
Jordekorre som vill ha nötter
Fuerteventura, Kanarieöarna, Spanien
Av Nug
14
Fontänen
Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Cofy
4 5
Vår terrass
Puerto de Mogan, Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Bibchen
7
Vår gata
Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Bibchen
10
Maspalomasöknen
Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Bengtar
7
Det kända Drakblodsträdet
Icod de los Vinos, Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Johan_84_
7
Teide nationalpark
Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Beoj
2 5
Fuerteventura, Kanarieöarna, Spanien
Av Mysan
8
Oväder på Teneriffa/Puerto de la Cruz
Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
Av Keju
4 4
På en gränd i byn
Puerto de Mogan, Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Bibchen
1 9
Fuerteventuras västkust
Playa del Viejo Reyes, Kanarieöarna, Spanien
Av Eje_b
2 12
Här blommar det!
Puerto de Mogan, Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien
Av Bibchen
8
Blogginlägg om Kanarieöarna
Reflektion
Vill bara göra en reflektion över ett boende i Puerto Mogan. Tänk 2 ggr. innan du bokar på "Casa Lila". Kolla dina betalningar!! Det blir lätt fel och ibland mycket fel.
av Bibchen 4 apr. 2019
Final
Nu är det bara en packningsdag åter samt div. inköp på marknaden och på Spar! Vi ser fram emot våra 5 veckor här i november och hoppas vi får lika fint väder som nu. Hasta luego Puerto Mogan
av Bibchen 7 mars 2019 Resealbum: Puerto Mogan vintertid
Flyg el inte?
Man blir lite betänksam med alla miljörapporter såväl i media som i litteratur!! Ska man flyga el.inte? Det är svårt att ta sig till Gran Canaria med buss, båt typ. Maken och jag betraktar våra resor hit som "Hälsoresor". I vår ålder kommer det en och annan krämpa, och vi mår mycket bättre i värmen, men att bo här för gott är inte vår melodi. Denna gång har det varit den varmaste vinterresan hit, så man undrar ju. Vi är dock tacksamma för alla de strand/havdagar vi fått njuta av här nu när sista dagarna bl.a.går åt till sociala vänträffar m.m.
av Bibchen 6 mars 2019 Resealbum: Puerto Mogan vintertid
Utflyktsdag
Slöjmoln, tidig sval morgon, maken och jag tar hissen ner till den väntande bussen. Vi har valt att ännu en gång bege oss på utflykt med Atlanta Tours. Turen är på heldag och kostar 8 Euro!!! I det ingår buss, skandinavistalande guide, lunch och en flaska rödvin vid hemresan. Dock måste man då åhöra en timmes långt föredrag om konsten och "nödvändigheten" att sova i en ullbädd med ulltäcke och ullkudde. Vi har varit på denna utflykt (fast annat resmål) tidigare, så vi visste om föredraget. Redan förra gången frestades vi att köpa var sin ullbäddmadrass, vilket vi aldrig ångrat (köpte den dock hemma i Sverige - dessutom billigare!) När vi skulle åka från föredraget och lunchen uppstod ett problem. Det tycks enl. broschyren gå flera ollka turer på fredagarna och vi hade valt en kortare tur med sista anhalt i Puerto Mogan, lagom och praktiskt, tänkte vi. Nu visade det sig att flertalet andra hade valt andra turer, och nu fick vi välja. Majoriteten kom INTE från Puerto Mogan, således hamnade vi på exakt samma resa som vi gjort några år tidigare!!! Enl. guiden hade det varit för få anmälningar för vår resa, därför kunde de inte ha två bussar, utan slog ihop tre resmål till ett!! Vore ju bra om vi fått veta det vid starten, så hade vi säkert valt en soldag på stranden i.st. för en kylig "returresa" i bergen. Som tröst fick 2 flaskor rödvin!! vid hemresan, men dagen kändes lite snöplig. Man lär sig av misstag, säger man. I morgon blir det solstol hela dagen, rökt lax och "Andra chansen" :-)
av Bibchen 1 mars 2019 Resealbum: Puerto Mogan vintertid

Om Kanarieöarna Spanien, Europa

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit. Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr.

Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa. Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket, men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava. De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.

Kanarieöarna är populära resmål under hela året. Under sommarmånaderna så är det framför allt spanjorer från fastlandet som kommer hit för att få lite svalka. Under vintermånaderna är det turister från norra Europa som kommer hit för att få sol och bad.

Ett av Europas mest mystiska folk är Kanarieöarnas ursprungsbefolkning guancherna. De försvann ur historien när spanjorerna erövrade ögruppen på 1400-talet. De lämnade mycket få spår efter sig, men deras kroppar finns kvar i form av mumier. Arkeologiska museer på de flesta av öarna visar då och då upp de här mumierna i sina utställningar.