Stor guide till Kanarieöarnas bästa resmål

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Apollo
Foto: Shutterstock
Vinterns mest populära resmål är år efter år Kanarieöarna. Vi svenskar verkar aldrig tröttna på den spanska ögruppen utanför Afrikas kust, som kan locka med härlig sommartemperatur när det är vinter här hemma.
Publicerad 22 november 2022

Kanarieöarna är den eviga vinnaren bland vinterresmålen, och många har varit där otaliga gånger och har sin favoritö och ort som de reser tillbaka till varje år. Men om du är ute efter att prova något nytt, eller kanske är där för första gången kan det vara bra med några tips på vad du ska välja. Här guidar vi dig till alla resmål i Kanarieöarna så att du kan hitta din favorit.

Gran Canaria

Den mest kända Kanarieön är utan tvivel Gran Canaria. Här finns det otroligt många resmål att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vad som passar för vem. Den största semesterorten är Playa del Inglés som är känd för sitt heta nattliv, men det är faktiskt ett resmål som passar för de allra flesta. Stranden är också väldigt fin och består av gyllengul sand. Arguineguin är en liten norsk koloni, men också en otroligt mysig semesterort med några av öns bästa hotell och kanske öns bästa strand, Anfi Beach. Här trivs framför allt par och barnfamiljer.

Är du ute efter lite extra lyx är Puerto de Mogán det bästa valet. Här håller de flesta hotellen väldigt hög standard, och den lilla staden är den mest exklusiva på ön. Perfekt för bröllopsresan. Det mest solsäkra resmålet på Kanarieöarna är Puerto Rico som ligger på Gran Canarias sydkust. Här är det många stamgäster som kommer tillbaka år efter år, och gärna bor på samma hotell och samma hotellrum som alltid.

Vill du bo bra och ha kort väg till öns bästa golfbanor ska du bo i den moderna semesterbyn Costa Meloneras. På Gran Canaria är det perfekt att hyra en bil i några dagar för att uppleva andra delar av ön än där man bor, det är lätt att hitta och det finns en massa att se och göra. Ett besök i huvudstaden Las Palmas är aldrig fel, speciellt om du gillar shopping, god tapas och vill se en äkta kanarisk stad.

Gran Canaria


Teneriffa

Teneriffa är en annan favorit som många svenskar väljer att besöka. Här finns allt från stora semesterorter, mysiga små byar och några av de bästa golfbanorna på Kanarieöarna. Teneriffa är ett resmål som passar de flesta, det väljer bara att välja rätt plats att bo på. Den största semesterorten är Playa de las Américas som i dag har växt ihop med grannbyn Los Christianos. Playa de las Américas har en lång och fin sandstrand, massor av butiker och restauranger, och vill man festa hela natten är urvalet av barer och nattklubbar stort.

Los Christianos är lite lugnare och känns mer som en äkta kanarisk ort. Är du ute efter en lite lugnare semester är Los Gigantes på öns sydvästliga kust ett bra val. Här badar man från den svarta lavastranden och kvällarna tillbringas på en av de många restaurangerna i hamnen.

Vill du bort från turistströmmarna ska du satsa på Santa Cruz som är en äkta kanarisk storstad med hamnpromenad, bra shopping och en otroligt vacker strand som ligger cirka åtta kilometer norr om staden. Är du en golffantast bor du bäst i San Miguel de Abona. Teneriffa frestar också med många bra utflyktsmöjligheter, och en självklarhet är ju att besöka vulkanen Teide.

Teneriffa


Lanzarote

Den här ön har en speciell plats i många svenskars hjärtan, och det är en väldigt annorlunda Kanarieö med sin vulkannatur och stilrena design. Öns största resmål är Puerto del Carmen som kan erbjuda allt du kan önska av butiker, restauranger och barer men som samtidigt känns som en väldigt genruin kanarisk stad. Barnfamiljer trivs extra bra här med tanke på att det finns inte mindre än tre barnvänliga sandstränder i centrum.

Alldeles i närheten ligger också en väldigt bra golfbana. Playa Blanca är känt för sina vackra stränder, Papagoyo-stranden, och även det här är ett väldigt barnvänligt resmål. Den fina hamnpromenaden är populär på kvällen och det finns många mysiga småbutiker att shoppa i. Moderna Costa Teguise har många av de flottaste hotellen på ön och närhet till en väldigt bra golfbana.

Orten är också en bra utgångspunkt för att utforska Lanzarote med bil. Det finns också flera fina sandstränder – någon passar bäst för barnfamiljer, en annan passar bättre för vindsurfare.

Lanzarote


Fuerteventura

Det här är ön för dig som vill ha en aktiv semester kombinerat med härliga bad från vackra sandstränder. På Fuerteventura har surfarna och vindsurfarna funnit sitt paradis, och de flesta av dem väljer att bo i semesterorten Jandia. Orten som ligger på öns sydspets har en tre mil lång, gyllengul sandstrand. Det är en lugn och stillsam ort som även passar bra för barnfamiljer.

Öns livligaste semesterort är Corralejo, men det är ändå inte i närheten av partyorterna på de andra Kanarieöarna. Många surfare håller till här också, och orten har ett väldigt trevligt centrum med många bra restauranger. Den här platsen passar bäst för vuxna gäster.

Är du ute efter en aktiv semester ska du bo i Playitas där researrangören Apollo har sitt stora hotell- och träningskomplex med all möjlig slags träning, dessutom anornar de speciella träningsveckor då de fokuserar på en viss träningsform. Här finns det garanterat något för hela den aktiva familjen. Självklart även en vacker sandstrand.

Fuerteventura


La Gomera

Vill du uppleva en Kanarieö där du inte riskerar att springa på grannen kan vackra La Gomera vara ett bra val. Ön har inte blivit exploaterad vilket är skönt, och hit reser man inte för att ligga på stranden och sola. Här spenderar man tiden på golfbanan eller genom att gå på en vandringstur för att njuta av öns otroligt vackra natur. Resan hit går med flyg till Teneriffa och sedan båt därifrån över till La Gomera.

La Gomera


Planera din resa till Kanarieöarna

Sista minuten till Kanarieöarna
All inclusive till Kanarieöarna
All charterresor till Kanarieöarna

Sök flygresor till Kanarieöarna
Sök hotell i Kanarieöarna
Sök hyrbil i Kanarieöarna

Är du ute efter mer inspiration? Läs alla våra reseguider om Kanarieöarna.


All inclusive till Kanarieöarna

Alla all inclusive-resor just nu till Kanarieöarna från Sverige