Puerto Rico – Kanarieöarnas solparadis

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Med sin inbjudande korallstrand är Puerto Rico ett perfekt resmål för dig som önskar sol, värme och långa kvällar med god mat och gott vin.
Publicerad 23 november 2023

Pulserande Puerto Rico är en modern semesterort som är mycket populär bland skandinavier. Den lilla orten är omgiven av vit korallstrand, kullar och vitkalkade hotell längs med branta bergssidor. Med en hamn full av lyxiga båtar och trevliga restauranger samt barer är detta vattensportmekka ett perfekt resmål för dig som önskar långa dagar med sol och värme, med möjlighet till spännande utflykter.

Pärlvit sand på Playa de Amadores

Puerto Rico har en konstgjord strand på ca 350 meter med fin, gyllene sand. Den bästa stranden hittar du dock bara ett stenkast från Puerto Rico – nämligen den hästskoformade, vykortsvackra stranden Playa de Amadores, med sin vita finkorniga sand.

Stranden är omgiven av klippor och vattnet är långgrunt vilket gör resmålet perfekt för barnfamiljer. Stranden är också skyddad av vågbrytare och när magen kurrar kan du promenera längs strandpromenaden som har flera trevliga restauranger. Ytterligare ett tips är att ta en dagstur till Arguineguin, där du hittar den vita, långsträckta Anfi Beach.

Restauranger och uteliv

Trots att Puerto Rico är väldigt barnvänligt så finns det också ett hett uteliv här om kvällarna, och det är i Centro Comercial som det finns allra flest nattklubbar. När det är middagsdags bör ni bland annat spana in läckra La Aquarela (Patalavaca). Kolla också in coola La Taberna eller kanske den lite billigare restaurangen El Gaitero som har fått mycket bra omdöme på TripAdvisor från gäster som besökt stället. Nyckelord för samtliga restauranger är; Medlehavsmat, lokala rätter, tapas och vin. I och med att Puerto Rico är en kustort är detta en gyllene anledning till att pröva de lokala skaldjuren. På Grill Costa Mar får du maten serverad med en utsikt över hela hamnen.
La Aquarela
La Taberna

Spännande vattenaktiviteter + vandring

Om du gillar vattenaktiviteter som segling, windsurfing, snorkling, bananbåtar, jetski och djuphavsfiske så är Puerto Rico ett litet paradis. Sky gliding och parasailing är också en möjlighet här samt dagsutflykter med delfin- och valsafari.

Du kan till och med ta dykcertifikat på någon av de lokala dykskolorna och se allt från sköldpaddor till färgglada fiskar. Lokala arrangörer erbjuder också vandring i bergen där du kan nå både avskilda stränder och naturliga saltvattenpooler. Kom ihåg att packa ned solskyddsfaktor och bra skor!

Shopping

Ta med sparbössan, för här väntar tre stora köpcentrum: Centro Civico, Europa och Aqua la Perra. Med allt från dagligvarubutiker och souvenirer till klädaffärer och prylar till strandlivet finns det gott om affärer att spana in här.

Utflykt till Puerto de Mogán

Upplev idylliska Mogán, som kallas för Gran Canaria Venedig. Den pittoreska orten Puerto de Mogán har en exklusiv småbåtshamn med små hus precis vid vattnet där frodiga färgglada växter slingrar sig längs med takterrasserna och bildar härliga färgklickar. Från Puerto Rico kan du ta dig hit med färja bland annat. På fredagar anordnas det en härlig marknad som inte får missas!

Hotelltips

På 5-stjärniga hotellet Gloria Palace Royal Hotel & Spa i Amadores finns en stor och läcker infinity pool som låter dig se ut över det glittrande havet och den vita stranden medan du vilar vid poolkanten. Beläget på Amadores höjd är utsikten slående! Du får heller inte missa att besöka hotellets härliga spa.

Ännu ett topphotell är Altamar som ligger högt och lugnt i Puerto Rico, självklart är utsikten även från det här hotellet storslagen. Med uppvärmda pooler under vinterhalvåret, buffé- och à la carte-restaurang samt lägenheter för upp till fem personer kan du vara säker på att hitta något som passar hela familjen. Du promenerar till köpcentrumet Europa med affärer, restauranger och barer på bara 10 minuter från hotellet.
Se alla 5*hotell i Playa de Amadores

Vädret i Puerto Rico

Temperaturen på Gran Canaria är ganska stabil året om. Under vinterhalvåret är det runt 20 grader varmt, medan det på sommaren är ca 25-26 grader. Här får du många somtimmar varje dag – det är faktiskt den mest solsäkra semesterorten som Gran Canaria har att erbjuda. Under vintern går solen upp vid klockan 07:00 på morgonen och ned strax efter klockan 18:00. Perfekt för en magisk solnedgång vid middagstid, eller en fridfull soluppgång för den morgonpigga.

Så reser du till Puerto Rico

Det finns många charterresor till Puerto Rico under vinterhalvåret och under sommartid hittar du ofta bra paketresor. Flygtiden ligger på ca 5 timmar och 30 minuter, från Landvetter Göteborg.

Från flygplatsen på Gran Canaria tar det ca 45-60 minuter till Puerto Rico, och i charterresor ingår oftast transfer. Både Apollo, TUI och Ving har resor till Puerto Rico.

Här hittar du din resa till Puerto Rico

Flyg till Gran Canaria
Hotell i Puerto Rico
Charterresor till Puerto Rico

Prisvärda charterresor till Puerto RicoErbjudanden - Gran Canaria