Alla semesterorter på Gran Canaria

Karin
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: Shutterstock
Shutterstock
Gran Canaria är inte bara ett resmål, utan flera. Då godbitarna är många gäller det att hitta rätt ställe som passar din semester, därför har vi listat alla semesterorter på ön.
Publicerad 17 oktober 2018

Ön som brukar kallas för en kontinent i miniatyr har ett härligt klimat året om och ett stort utbud av allt du behöver under din semester. Allt från den solsäkra sydkusten med sina fina sandstränder till den spännande nordkusten med vacker natur och ett brett utbud av aktiviteter. Här finns något för alla.

Las Palmas

Platsen där strand möter storstad. Gran Canaria huvudstad Las Palmas bjuder in till en semestervistelse där sol, bad och strandliv kan kombineras med modernt stadsliv. Längs centrala stan löper den flera kilometer långa, gyllengula Las Canterasstranden som även kallas Las Palmas eget ”Copacabana”. Längs den eleganta strandpromenaden ligger hotell, spännande restauranger och trendiga barer på rad.

Maspalomas

Letar du efter en avslappnad semesteroas ska du spana in Maspalomas. Atmosfären är lugn och avslappnad och här hittar du även öns längsta sandstrand, passar utmärkt för barnfamiljer. Mest känt är Maspalomas för sina sanddyner, Dunas de Maspalomas, som är ett stort ökenområde på öns sydligaste udde som breder ut sig längs den glittrande Atlantkusten och erbjuder många roliga aktiviteter. Här hittar ni även Gran Canarias största golfbana.

Las Meloneras

Ett av Gran Canarias modernaste resmål och ett semesterparadis för soldyrkare som vill ha total avkoppling. Väster om Maspalomas ligger denna pärla vars strandpromenad sträcker sig från sanddynerna i Maspalomas till den lite mindre Playa Meloneras. Här är hotellen eleganta och moderna och staden har även ett nytt shoppingcenter med en rad märkesbutiker. Här finns både nattklubbar och trendiga barer och det är endast 10 minuter med taxi till Playa del Inglés.

Playa del Inglés

Nöjesmetropolen som aldrig sover. Detta är den mest allsidiga badorten på södra Gran Canaria där man hittar sol, bad, shopping och nöjen på en och samma plats – här finns något för alla. En av de mest besökta turistorterna på ön med nya promenadstråk och restauranger som ger resmålet en konstant förnyelse. Perfekt för den partysugne.

Puerto Rico

På den solsäkra sydvästkusten ligger denna semesterpärla i en dalgång ner mot havet. En gammal fiskeby som utvecklats till en modern badort med allt vad det innebär, mysiga restauranger, fin sandstrand och trevlig strandpromenad. Här finns allt för den rastlösa, som golfbanor och vattenaktiviteter.

Playa de los Amadores

Dryga kilometern längs strandpromenaden från Puerto Rico hittar vi stranden Playa de los Amadores med tillhörande liten by. Stranden är av många ansedd som Gran Canarias finaste med sin ljusa sand, sitt skyddade läge och vattnet är barnvänligt och långgrunt. Detta är en plats att varva ner på och njuta av lata dagar i solen.

Playa del Cura

En liten, lugn och fridfull semesterort mellan populära Puerto Rico och pittoreska Puerto de Mogan. Orten ligger i en rofylld dal omgiven av frodiga plantager. Här finns en liten badvik där du verkligen kan koppla av och njuta av semestern. Stranden i Playa del Cura består av grovkornig lavasand och småsten och är långgrund vilket passar småbarnsfamiljer. Byn består av en liten bykärna med ett mindre antal affärer, restauranger och barer

Puerto de Mogán

Gran Canarias egna lilla “Venedig”. Puerto de Mogán är semesterparadiset längst ner på Gran Canarias sydkust. Den gamla fiskebyn kantas av smala gränder och vitkalkade hus inbäddade i blomsterhav. Sol och bad i pittoresk miljö och längs hamnpromenaden ligger ett pärlband av mysiga barer och restauranger att utforska. I anslutning till byn ligger en mindre, men fint anlagd sandstrand längs strandpromenaden. Passar även perfekt som utflyktsdestination.

Tauritodalen

I dalen mellan Puerto de Mogán och Puerto Rico har detta lilla semesterparadis vuxit fram. Tauritodalen är en förstklassig semesterort där alla bekvämligheter finns inom räckhåll. I mitten av Tauritodalen finns en jättelik saltvattenlagun och på stranden i den vindskyddade viken kan du förutom sol och bad ägna dig åt vattensporter som dykning och snorkling.

Arguineguín

En charmig fiskeby på öns solsäkra sydkust. Det är mindre turister här jämfört med de stora orterna på ön vilket ger en känsla av den kanariska vardagen. En lugn atmosfär med många restauranger, småbutiker och vackra promenadstråk. Byn är känd för sin goda mat och speciellt nyfångad fisk och färska skaldjur.

San Augustin

Fina stränder, vacker natur och lugn och ro. San Augustin är den äldsta turistorten på södra Gran Canaria och orten har två sandstränder med finkornig lavastrand. Här är restaurangutbudet stort och välrenommerat, och flera av de bästa restaurangerna på ön hittar du här. Nära till både golfbanor och nöjen gör läget perfekt som utgångspunkt för din semester.

Agaete

För den som vill upptäcka en annan sida av Gran Canaria är Agaete ett perfekt resmål. Agaetedalen ligger på öns nordvästra kust och är en av de frodigaste dalarna på ön. Den lilla byn Agaete erbjuder en blandning av det lokala folklivet och öns dramatiska och vackra natur. Inte långt från byn ligger Puerto de las Nievas, en liten fiskehamn välkänd för sina utmärkta fiskrestauranger.

Planera din resa till Gran Canaria
Jämför charterresor till Gran Canaria
Alla flygresor till Gran Canaria
Sök hyrbil på Gran Canaria
Läs alla våra reseguider om Gran Canaria


Erbjudanden - Gran Canaria