Kidsens val på Gran Canaria

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: TUI
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Ving
Foto: Solresor
Planerar du en familjesemester på Gran Canaria så vill du antagligen ha ett charterhotell med plaskvänlig pool, barnvänlig miljö och roliga aktiviteter för hela familjen. Vi har valt ut sex hotell som passar barnfamiljer extra bra.
Publicerad 27 september 2017

Du som reser med barn har oftast lite andra krav än kompisgänget eller kärleksparet som vill ha egentid. Hotellet ska ha barnpool och då gärna med spännande vattenrutschkanor, många barnvänliga aktiviteter som barnklubb, lekplats och underhållning som gör hela familjen glad. För många är själva boendet viktigast, vissa vill ha stora och rymliga familjerum med allt inkluderat i priset, andra föredrar lägenhet med möjlighet till att laga egen mat. Här har vi valt ut sex barnvänliga hotell på Gran Canaria.

Ocean Beach Club, Playa del Cura

Lollo & Bernie-deluxe! Lyxigt, modernt och lugnt familjehotell. I en lugn vik på Gran Canaria västra kust erbjuds du träningsmöjligheter, bra menyer, lägenheter med plats för upp till 8 personer, sviter med poolaccess, strandläge, barnklubb….ja, här får du verkligen allt. Dessutom är det gratis WiFi på hela hotellet, nämn det för tonårsbarnen och de sitter så gott som redan på planet dit. För att du ska slippa köa och kunna njuta så länge som möjligt av din semester har hotellet även direkttransfer och incheckning av bagage på hotellet. För en upplevelse utöver det vanliga boka en Ocean Beach Club Suite där du kan kliva rakt ner i poolen, eller en Clubhouse Suite om du vill bo lite mer avskilt. Res hit med Ving.
Läs mer och boka här.

TUI Family Life – Playa Feliz, Bahia Feliz

Det här fyrstjärniga hotellet är en del av TUI Family Life Bahia Feliz och ligger precis vid stranden i solsäkra och barnvänliga Bahia Feliz. Du bor i moderna och välutrustade lägenheter i tvåvåningshus med balkong eller markterrass. Poolområdet är stort med massor av vattenaktiviteter, separat barnpool och liten vattenrutschkana. För de minsta familjemedlemmarna finns barnklubb, simskola och en spännande lekplats. På kvällen kan hela familjen ta del av shower med skandinaviska artister. Du kan laga maten på egen hand eller köpa till all inclusive för en mer bekväm semester. Res hit med TUI.
Läs mer och boka här.

Sunconnect Servatur Puerto Azul, Puerto Rico

På det trestjärniga all inclusive-hotellet i Puerto Rico bor familjer i rymliga lägenheter, med en vacker vy över havet. Poolområdet passar hela familjen bra och har både barnpool och separat del för endast vuxna. Föredrar du sand mellan tårna så ligger det en lång sandstrand i närheten. Barnen kan vara med i barnklubb med skandinavisktalande personal och det finns lekplats och många andra roliga aktiviteter. Är du en familj som ständigt är uppkopplad så passar hotellet dig perfekt, här finns nämligen en mängd interaktiva lösningar för information och underhållning, fritt wifi, och bland annat internetlounge för tonåringar och bar med många laddningsmöjligheter. Res hit med Ving.
Läs mer och boka här.

Parque Cristobal, Playa del Ingles

Det här fyrstjärniga bungalowhotellet är ett av de mest populära i Playa del Ingles. Vid de två poolområdena trivs hela familjen riktigt bra och en av poolerna har ett litet vattenland för de minsta barnen. Är du mer sugen på stranden så ligger den tio minuter bort med hotellets egen buss. Familjen kan ta del av både dag- och kvällsaktiviteter som hotellets personal ordnar. Vill du uppleva lite mer av orten så ligger hotellet dessutom på gångavstånd till både restauranger och butiker. Är du intresserad av en mer bekväm semester så går det att boka till all inclusive i priset. Res hit med Ving.
Läs mer och boka här.

Bull Hotel Dorado Beach & Spa, Arguineguin

Är du ute efter ett prisvärt men populärt hotell i Arguineguin kan du välja det här fyrstjärniga lägenhetshotellet. Du bor barnvänligt riktigt centralt, men samtidigt nära en badvik med stenstrand. Lägenheterna har pentry och enklare köksutrustning och du kan välja en med plats för upp till sex personer. Vid det fina poolområdet trivs stora som små bra och där finns både pool, barnpool och en avkopplande jacuzzi. Hotellet erbjuder dessutom aktiviteter för hela familjen, som gym och spa för de vuxna och lekplats, lekrum och spelrum för barnen. Du kan lägga till all inclusive mot tillägg. Res hit med Ving.
Läs mer och boka här.

Hotel Baobab Resort, Meloneras

På det här femstjärniga hotellet bor du lyxigt och modernt i en afrikainspirerad miljö i Meloneras. Familjerummen är välutrustade och rymliga med balkong eller terrass. Poolutbudet är enormt och familjen kan välja mellan åtta uppvärmda pooler i många olika formationer med broar och spännande vattenfall. När du är hungrig kan du äta på någon av de två bufférestaurangerna eller smaka på mat från Afrika eller Medelhavet på à la carterestaurangerna. Vill du ta en promenad så ligger både strand och centrum några hundra meter från hotellet. Res hit med bland annat Apollo, Solresor och Ving.
Läs mer och boka här.

Klicka här för ett roligt familjetips i Puerto Rico.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
- Barnvänliga charterhotell på Gran Canaria
- Lyxiga och barnvänliga charterhotell på Gran Canaria
- All inclusivehotell på Gran Canaria
- Alla familjevänliga hotell på Kanarieöarna


Charter till Gran Canaria

Om Kanarieöarna Spanien, Europa

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit.
Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr.

Här är det ett härligt varmt klimat med temperaturer som håller sig kring 20-27 grader under hela året.

Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa.
Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava.

De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.
Du kan också hitta mycket bra spansk och internationell mat även i mycket små badorter.

Kanarieöarna är populära resmål under hela året. Under sommarmånaderna så är det framför allt spanjorer från fastlandet som kommer hit för att få lite svalka.
Under vintermånaderna är det turister från norra Europa som kommer hit för att få sol och bad.

Ett av Europas mest mystiska folk är Kanarieöarnas ursprungsbefolkning guancherna. De försvann ur historien när spanjorerna erövrade ögruppen på 1400-talet. De lämnade mycket få spår efter sig, men deras kroppar finns kvar i form av mumier. Arkeologiska museer på de flesta av öarna visar då och då upp de här mumierna i sina utställningar.