Topp 5: Bästa stränderna på Gran Canaria

Karin
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: Shutterstock
Inte undra på att Gran Canaria är den populäraste Kanarieön med stränder som dessa. Här hittar du några av Spaniens bästa stränder, som dessutom erbjuder en stor variation, allt från småbarnsvänliga stränder till riktiga surfparadis. Vi tipsar om de 5 bästa stränderna på ön.
Publicerad 23 november 2023

1. Anfi Beach

Den lilla stranden på södra delen av ön har specialimporterad sand från Bahamas och härligt, turkost hav. Här är vattnet långgrunt och vågbrytare gör det perfekt för behagliga bad för stora som små. För den som vill lyxa till det med en svalkande drink finns här många trendiga strandklubbar att välja på.
Alla paketresor till Arguineguin

2. Playa de Amadores

Bara ett stenkast från Puerto Rico ligger denna hästskoformade, vykortsvackra stranden med fin, vit korallsand. Stranden är omgiven av klippor och vattnet är långgrunt vilket gör det perfekt för barnfamiljer. Det finns en liten strandpromenad med restauranger och bra utbud av facilitet.
Alla paketresor till Puerto Rico

3. Playa del Cura

Strax intill Amadores ligger denna lilla fridfulla badort. Stranden är naturlig och består av svart lavasand och småsten. En fin strandpromenad går längs stranden, och hotellen ligger på rad efter bergssidorna längre inåt ön.
Alla paketresor till Playa del Cura

4. Las Canteras

Las Canteras ligger mitt i Las Palmas och är en perfekt strand för barnfamiljer tack vare det naturligt skyddande stenrevet, La Barra, som gör vattnet grunt och varmt. Det skyddar också mot de värsta vågorna och undervattensströmmarna. Stranden sjuder av liv från gryning till solnedgång och det finns ett stort utbud av restauranger och caféer och de flesta faciliteter man kan tänka sig som solstolar, duschar och parasoller. Utanför revet håller vindurfarna till för den som är sugen på en aktivitet.
Alla paketresor till Las Palmas

5. Maspalomas

Maspalomas är kanske den mest välkända stranden på Grand Canaria och en av de vackraste tack vare sina böljande sanddyner. Stranden är nästan 3 kilometer lång och varje del har sin egen natur. Allt från finkornig sand som passar barnfamiljerna till lite mer stenigt och rufft som passar bra till vattensportare. Många tar sig även hit för att vandra upp och ner dynerna och det finns gott om restauranger.
Alla paketresor till Maspalomas

Hitta resa till Gran Canaria här »


Reseklipp till Gran Canaria