Tips om Portugal

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

I Portugal finns vacker natur, rikligt med golfbanor och självklart Lissabon, landets charmiga huvudstad. Ön Madeira som hör till Portugal anses vara en av världens vackraste öar. Algarvekusten är lika känt för sin golf som sina stränder.

Blogginlägg om Portugal

Resa i coronatider

https://runwaytoadventures.com/2020/11/07/10-anledningar-att-besoka-madeira/
av Pilla85 7 nov. 2020

Hiking i Madeira

https://runwaytoadventures.com/2020/10/29/hiking-pa-madeira/
av Pilla85 3 nov. 2020

Mitt bästa tips för en heldagsutflykt i Lissabon efter 9 månaders boende i staden

Hejsan, Lissabon blir allt mer populärt för varje år och jag vill här tipsa om en cykeltur som jag och föräldrarna gjorde under en heldag men även något jag gjorde med vänner i min ålder (Runt 25 år). Vi börjar med att ta tåget till Cascais, det tar ungefär 35-40 minuter från huvudstaden. Tågsträckan går ut med kusten till slutstationen. Här har ni möjlighet att hyra cyklar, rekommenderar att ni googlar "Rent bike in Cascais" för att hitta cyklar till bra priser. Med cykeln börjar ni nu cykla mot Cabo da Roca. Vad är Cabo da Roca? Här är ett textutdrag från visitportugal.com: "don’t miss the chance to visit the westernmost point of mainland Europe, Cabo da Roca." Googla Cabo da Roca men glöm inte att besöka stället framförallt. När ni väl är här så kommer ni vara relativt svettiga av cykelturen, tur är att Lissabons absolut bästa och ödsligaste beach är här (Ja det stämmer, inga turister känner till denna strand - förutom ni som läst detta blogginlägg såklart) Stranden heter Praia da Ursa. Detta ställe är underbart, framförallt efter man varit på Lissabons mer populära stränder så är detta som rena himmelriket. OBS: Stället är relativt svårt att ta sig nedför, har ni problem med knä, rygg eller liknande så rekommenderar jag detta inte. Det är för alla oss lite yngre människor. Som alltid när ni reser, glöm inte att Google dessa ställen för att ni ska få er en bra blick över området. Kommer bifoga bilder så snart som möjligt. https://xn--utmrkt-dua.se/
av Lonelytraveller 31 jan. 2019

Hem igen

Flyget går vid 10 men vi ska ju lämna bilen och åka till flygplatsen så vi är uppe innan frukosten normalt serveras på hotellet.Vi frågade på kvällen innan om man kunde få en lättare frukost och det ska gå bra.När vi kommer ner strax innan 7 så är det mesta av frukosten framdukad så det är bara att hugga in.Det vill säga efter att vi checkat ut,lastat in väskorna i bilen och hälsat lite på de 3 fantastiskt söta, helsvarta katter som sitter på hotelltrappan.Söndag morgon är trafiken som i de flesta storstäder ganska lugn och vi kommer fram till biluthyrningen i rätt god tid.Efter en stund går minibussen till flygplatsen och där kommer vi ihåg att det är buss till rätt terminal.Det naggar ju lite på vår tid men eftersom man inte kan checka in i förväg på den här flygplatsen så är det en lång, lång kö när vi kommer fram till incheckningen.Köper vatten för 1 euro i en automat och kommer ganska lagom till det är dags att hoppa på planet för hemfärd.Eftersom vi nu också kommer att tappa timmen vi fick till godo så tar vi och äter en tapastallrik till lunch på planet.Helt ok och då är vi inte helt utsvultna inför hemfärden.Hämtar bilen och kör hem.Huset står kvar och i morgon hämtar vi katterna som vi saknat en hel del. Sammanfattning Överlag är Portugal någon underlig blandning av gammaldags och modernt.Alla vi träffat har varit glada och trevliga och maten är ingen sensation men helt okej.I alla fall det vi ätit.Vinho Verde kommer fortsätta vara ett favoritvin även i fortsättningen.Dagarna har mestadels varit varma men kvällarna och nätterna kalla och just på nätterna har det varit en fördel eftersom jag är så lättstörd av aircondition.Ananas finns inte bara i Fantan utan också färsk tillsammans med ananasjuice till frukost, i en del maträtter och drinkar.Vattnet i Atlanten var svinkallt så det har bara blivit några snabba dopp men flera timmar på någon härlig sandstrand och rätt mycket poolbadande vilket i alla fall varit varmare men jag föredrar nog ett lite varmare hav.Typiskt portugal är även produktion av kork, inte bara till vinflaskor utan man kan göra det mesta av kork, känns lite som läder.Sen funderar jag över det där med gigantiska täcken, är det inte svårt nog att få i ett normalstort täcke i påslakanet? Tur man slipper bädda själv på hotell.Är glad att vi äntligen åkte hit men tror inte jag kommer att längta tillbaka.Fast vem vet!
av Lenil 24 juli 2018 Resealbum: Portugal 2018

Om Portugal Europa

Portugal är det relativt lilla landet som erbjuder de många stora upplevelserna. Oavsett om du gillar strandhäng, grönskande natur, charmiga gator, god mat eller äventyr finns här något att upptäcka.

Portugal är ett land fyllt av kultur, äventyr, vacker natur och solsken. Här skiner solen året runt och oavsett om du föredrar strandsemester eller stadsmiljö är utbudet stort. I huvudstaden Lissabon kan du besöka många kända sevärdheter, som Belémtornet, Hieronymusklostret och Castelo de São Jorge. Bland den portugisiska maten hittar du mycket fisk och skaldjur och många goda viner. Du som är en riktig finsmakare kan besöka norra Portugals kända vingårdar. Estorilkusten med populära stranden Praia Tamariz är ett tips till dig som önskar sol och bad. Algarvekusten är också ett omtyckt resmål med många spännande klippor och charmiga små vikar, och du som vill kan besöka både vingårdar och olivlundar. Algarve är dessutom många golfares favoritresmål då platsen erbjuder fantastiska banor i skön värme.

Ön Madeira är Portugals egna lilla gröna paradis. Gå på upptäcktsfärd, häng på stranden eller unna dig ett glas vin på någon av barerna på de mysiga gatorna. Portugal är ett sprudlande land med en otrolig värme, både sett till klimatet och atmosfären.