Tips om Frankrike

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Frankrike är ett av världens mest populära länder att besöka då här finns något för alla smaker. Förutom världsmetropolen Paris finns också berömda vindistrikt, Rivieran, Alperna och mycket historia.

Frågor & svar om Frankrike

Åka mellan Orly flygplats till Charles de Gaulle flygplats

Frankrike Sammas100, 20 jan. 2010
Updaterad av Orwarkorwar för 7 veckor sedan
3
Hjälp mig att finna svaret på denna frågan. Behöver verkligen hjälp. Helst om det finns nått direkt tåg eller nått liknande Tusen tack till alla svar

Runt Nice

Frankrike Hv, 27 dec. 2023
Updaterad av Hv för 21 veckor sedan
0
Hej! Jag och min familj tänkte bila ner till franska rivieran sommaren 2024. Vi startar från Stockholm! Bästa resvägen ner till rivieran önskas! Även tips på ställen att stanna och övernatta på nervägen. Även tips på ställen att besöka runt nice. Tack på förhand!

Bila i Frankrike

Frankrike Roxi, 11 nov. 2023
Updaterad av Roxi för 27 veckor sedan
0
Hej! Vi planerar en bilresa i franska rivieran och Napoleon Route. Vi flyger till och från Nice från Barcelona. Tanken är att stanna 2-3 nätter i Nice, åka tåg till Monaco över en dag och sista dagen hyra en bil och köra Napoleon routen upp och sen vet jag inte vilka städer el vilka vägar vi inte ...

Franska rivieran klimat Juni

Frankrike Fidde25, 15 aug. 2023
Updaterad av Fidde25 för 40 veckor sedan
0
Som topic lyder. Har tänkt åka till Nice/Antibes mellan 16-24 juni nästa år. Men ungefär hur varmt kan man räkna med att det är då i havet och i luften? Inte svårt hitta snittemperatur för Juni men fattar ju också det skiljer mellan början och slutet av månaden. Brukar åka senare Juli/Aug så ...

Paris 3 dagar i februari

Frankrike Missstone, 30 jan. 2023
Updaterad av Missstone för 1 år sedan
0
Hej alla globetrotters! Skall spendera 12-16 feb i Paris då jag fyller år den 14e. Är det månne någon som har några heta tips på vad man kan göra i februari då det lär vara ganska ruggigt och kallt?

Paris

Frankrike Ewis, 1 okt. 2022
Updaterad av Smultronstalle för 1 år sedan
4
Vi tänkte bila till Paris om några veckor. Någon som har tips om sådan resa? Vart är det bäst att bo? Vad får man inte missa i Paris?

Mont st Michel

Frankrike Stieri, 2 okt. 2022
Updaterad av Stieri för 1 år sedan
0
Är det någon som har tagit sej till klostret Mont st Michel utan att ha åkt bil eller med organiserad bussresa, exempel med flyg till någon stad eller ort i närheten och därifrån till klostret.

Skidsäsong i alperna

Frankrike Niranjan, 15 sep. 2022
Updaterad av Niranjan för 1 år sedan
0
Hej, Jag planerar att åka hela/halva vintersäsongen i alperna. Blir det nog franska alperna typ Chamonix, Argentere.. Är mest intresserad att åka offpiste så.. bättre med flera som vill. Någon vill gänga ihop, så blir det billigare, roligare.. Är öppen till idéer o alla som vill! DM @ ...

Rafting eller annan upplevelse

Frankrike Helenaj, 21 juli 2022
Updaterad av Helenaj för 1 år sedan
0
På väg hem från Rivieran (Frejus) vill vi ha ett roligt stopp, dvs någon form av upplevelse i häftig natur. Kan vara rafting, eller hyra kajak eller något annat ännu roligare. Vi är en familj på 4, där barnen är 13 & 10 (och gillar upplevelser). Tacksam för roliga & spännande tips!

Roadtrip till frankrike

Frankrike Belma98, 28 juni 2022
Updaterad av Belma98 för 1 år sedan
0
Hej! Jag och min sambo ska iväg på en roadtrip till franska rivieran i september. Vi ska åka med egen bil ner till Frankrike sen köra igenom städerna vid kusten med destination italien. Städerna vi tänkt stanna i är Toulon, Cannes, Antibes, nice och Monaco ä. Är det någon här som har gjort en sån ...

Boende Paris.

Frankrike Jumbo, 22 apr. 2022
Updaterad av Jumbo för 2 år sedan
0
Någon som kan tipsa om hotellrum i närheten av latin kvarteret eller montmartre. Vill gärna ha balkong till rummet med bra utsikt.

Franska Rivieran

Frankrike Soffan100, 17 nov. 2021
Updaterad av Soffan100 för 2 år sedan
0
Hej, Undrar hur pass badvänligt det brukar vara på Franska Rivieran kring mitten av juni? Har tidigare planerat resa dit som ännu inte blivit av! Är intresserad av Menton, Antibes, Cannes och Villefranche. Så svårt att välja.... Har även sneglat på Juan les Pins, hur är det?

Blogginlägg om Frankrike

Alsace

Nu ska vi in i Frankrike för att åka lite i Alsace, ännu ett fint vindistrikt. Men anledningen att vi åker hit är som sagt för att Samuel har en kompis som bor här. Han bor i en mindre stad som heter Hagenau en bit utanför Strasbourg. Via Booking hittar vi ännu ett fantastiskt boende, ett litet hus med pool i en liten by som heter Alteckendorf. Vi har fantastiska värdar som välkomnar oss när vi kommer dit. Även här bor vi med ett sovrum och en bäddsoffa i allrummet. Dagen då vi kommer dit träffar vi Samuels kompis och de försvinner några timmar. Vi passar på att ta oss runt i den lilla staden Hagenau, äta lite samt handla lite till frukost. Som sagt så finns det en pool här och därför hoppas vi nu att solen kommer fram så att vi kan utnyttja den. Om den inte kommer så tar vi oss in till Strasbourg. Andra dagen så umgås killarna hela dagen och vi passar på att bara njuta hemma vid poolen, för solen ville komma fram så Strasbourg får vi ta en annan resa. Kanske skulle man börja i detta boende och åka mer i Alsace och Champagne, hmm värt att tänka på. Vi har handlat så vi lagar även middag hemma, så trevligt.
av Vacaciones 5 aug. 2023 Resealbum: Moseldalen och Luxemburg

Resa till Nice på franska rivieran

Nice ligger på franska rivieran, cote d´azur i södra Frankrike. Vi började vår resa här i Provence regionen i Nice likt flera andra som besöker den charmiga staden. Vem gillar inte pastellfärgade hus och blå vatten från medelhavet som fyller själen med stillhet och ro. Läs om vårt äventyr här: https://withyasmin.se/resa-till-nice/
av Withyasmin 15 juli 2023

Underbara franska rivieran - mängder med tips

Vi gjorde ännu ett besök på helt underbara Franska Rivieran i slutet av oktober 2022. Vi besökte då Nice, Villefranche, Monaco och Beaulieu på vackra rivieran Cote d`Azur - i inägget finns det många bilder och mängder med "Rivieratips" om bl a boende, restauranger, stränder, sevärdheter, utflykter, konst, shopping o mycket mer http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/vara-favoriter-pa-franska-rivieran.html #cotedazur #franskarivieran #nice #monaco #villefranchesurmer #monaco #eze #beaulieu #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 4 nov. 2022

Villefranche-sur-mer - en dold pärla på "Franska Rivieran"

Villefranche-sur-mer är vår absoluta favorit på Cote d`Azur. En vacker, charmig och historisk stad ca 5 km öster om Nice. Trånga, branta, vindlande gränder med anor från 13 och 1400-talet, en lite fin sandstrand, underbara restauranger och caféer och ett strategiskt läge för utflykter. Under en helt underbar sista vecka i oktober 2022 med sol, 22-24 grader varmt och nästan vindstilla trivdes vi väldigt bra - vi gjorde utflykter till Monaco med tåg (15 minuter), Nice med buss (10 minuter) och till Beaulieu (till fots 30 minuter). Vi har nu bott i Villefranche ca 12-14 gånger och vi kommer snart tillbaka http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/october/villefranche-sur-mer-var-favorit-pa-rivieran.html #villefranchesurmer #nice #franskarivieran #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 1 nov. 2022

Om Frankrike Europa

Frankrike är ett av världens mest populära länder att besöka då här finns något för alla smaker. Förutom världsmetropolen Paris finns också berömda vindistrikt, Rivieran, Alperna och mycket historia.

Frankrikes huvudstad Paris är den mest besökta staden i världen och det finns många anledningar till detta. Paris har blivit symbolen för romantik men faktum är att Paris grundades redan på romartiden. Några av de främsta muséerna finns här, som Louvren med världens mest berömda tavla Mona Lisa. Några välkända landmärken är också Eiffeltornet och Sacré-Cœur, den vita kyrkan i Montmartre där du har milsvid utsikt över staden. Utanför Paris finns dessutom slottet Versailles som grundades av Solkungen Ludvig XIV och där också Marie Antoinette bodde.

Utanför huvudstaden finns så mycket att se och uppleva att besöken kan delas upp i intressen. I norra och centrala Frankrike hittar vi många historiska platser som de gotiska katedralerna i Amiens och Chartres, och världsarvslistade klostret Mont-Saint-Michel i Normandie som blir en ö vid högvatten. Men även Europa högsta berg Mont Blanc ligger i franska Alperna som bjuder på fin skidåkning, och du kan både surfa på i Biarritz på Atlantkusten och uppleva lyxliv i solen på den franska Rivieran.