Tips om Frankrike

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Frankrike är ett av världens mest populära länder att besöka då här finns något för alla smaker. Förutom världsmetropolen Paris finns också berömda vindistrikt, Rivieran, Alperna och mycket historia.

Frågor & svar om Frankrike

Ska flytta till Nice!

Frankrike Sofiagem, 2 aug. 2020
Updaterad av Sofiagem för 1 vecka sedan
0
Hej! Jag ska flytta till Nice i september ☺️ Mina studier är på distans så jag kände, varför ska jag sitta i Sverige när jag kan vara i Nice! Dels så undrar jag om någon har tips på extrajobb där man inte behöver kunna flytande franska? Och såklart om någon bor där som vill hänga?! Haha 😍

Flytta till Paris

Frankrike Tatemargareta, 20 apr. 2020
Updaterad av Lallarebecca för 16 veckor sedan
1
Hej! Jag är ny här på Reseguiden och har lite frågor. Det är nämligen så att min plan inom några år är att flytta till Paris. Finns det kanske någon här som har flyttat från Sverige till Paris och vill berätta lite? Jag har varit där två gånger än så länge. Det jag undrar är hur mycket pengar ...

Tåg till Paris

Frankrike Axelius90, 1 jan. 2020
Updaterad av Lallarebecca för 31 veckor sedan
1
Hej! Är det någon som har erfarenhet av att åka tåg till Paris? Jag hade tänkt undvika flyget och åka från Göteborg! Är det dyrt? Enkelt att boka? Många byten? VAR bokar man? :)

Lära sig franska i frankrike?

Frankrike Smaragden, 30 mars 2013
Updaterad av Beijaflor för 36 veckor sedan
2
Hejsan! Nu har jag en liten klurig undran... Finns det någon som ha ett bra förslag på språkresa till frankrike för att läsa franska intensivt för vuxna (snart 50)? Kanske en 14 dagars sommarkurs eller liknade och samtidigt kombinera att se lite. Anette

19h väntetid Paris

Frankrike Rowrow, 17 nov. 2019
Updaterad av Lallarebecca för 38 veckor sedan
1
Hej! Undrar om man hinner åka från CDG och upptäcka Paris under de 19 timmarna? Samt hur långt måsta man vara tillbaka för att hinna till terminalen/gate/flyg som åker hem till Sverige?

Hur lång tid behöver man i Paris?

Frankrike M4sta86, 13 okt. 2019
Updaterad av M4sta86 för 43 veckor sedan
10
Som frågan lyder, hur lång tid behöver man för att ta sig mellan flygen på Charles de Gaulle International Airport? Hört att det kan behövas minst 2h men flera flyg jag hittat har 1h15 stopp och det känns ju sådär.

Paris i december

Frankrike Smaragden, 7 okt. 2019
Updaterad av Smaragden för 43 veckor sedan
4
Hej! Är december en bra månad att vara en vecka i Paris? Tips på trevliga aktiviteter? Bra guidade turer ellet annat kul i vintermånaden? Tack!

Paris Disneyland

Frankrike Bergabo, 23 sep. 2019
Updaterad av Bergabo för 45 veckor sedan
1
Ett virvarr av alternativ vad gäller att köpa biljetter. Vi har redan ordnat boende i Paris och söker biljetter till Disneyland. Har upptäckt att man kan köpa enbart entre och särskild biljett på tåg eller också buss inkl entre. Efter att ha sökt kostnad för detta bl a på boxoffice, officiella ...

Korsika

Frankrike Bitra, 14 juli 2006
Updaterad av Nena2000 för 46 veckor sedan
4
Hej, Är det någon som har varit på Korsika och som har något smultronställe att tipsa om? Skulle också vilja veta vilken prisnivå det är och hur svårt det är att hitta boende i augusti. Har inte bestämt mig om jag ska ta flygstol bara eller om det är nödvändigt med charter, har läst att det kan ...

Paris

Frankrike Bergabo, 31 aug. 2019
Updaterad av Asok för 48 veckor sedan
2
Har studerat kostnader för att resa runt i Paris och konstaterat väldigt olika prislägen. Vi kommer att vara i Paris en fredag till måndag(4 dagar) och åka från flygplatsen CDG in till Paris och en dag ut till Disneyland, dvs resa i alla 5 zonerna. Vad köper man för färdbevis billigast för detta ?

Paris

Frankrike Bergabo, 8 maj 2019
Updaterad av Bergabo för 1 år sedan
7
Vi skall åka med en 10 årig pojke till Paris och undrar över vad som kan passa att göra där ? Disneyland är planerat, men vad annars ?

Mysigt boende med pool i Normandie

Frankrike Katarina_basil, 29 juli 2019
Updaterad av Katarina_basil för 1 år sedan
0
Vi är 2 vuxna och 3 barn (9, 14,13 år) som planerar en liten tur till Normandie på ca 4 nätter. Funderar på en första natt i Lille och därefter bo 3 nätter på ett mysigt boende i en mysig by (gärna med pool). Det är svårt att välja bland alla alternativ och tar gärna emot tips. Åker redan i ...

Om Frankrike Europa

Frankrike är ett av världens mest populära länder att besöka då här finns något för alla smaker. Förutom världsmetropolen Paris finns också berömda vindistrikt, Rivieran, Alperna och mycket historia.

Frankrikes huvudstad Paris är den mest besökta staden i världen och det finns många anledningar till detta. Paris har blivit symbolen för romantik men faktum är att Paris grundades redan på romartiden. Några av de främsta muséerna finns här, som Louvren med världens mest berömda tavla Mona Lisa. Några välkända landmärken är också Eiffeltornet och Sacré-Cœur, den vita kyrkan i Montmartre där du har milsvid utsikt över staden. Utanför Paris finns dessutom slottet Versailles som grundades av Solkungen Ludvig XIV och där också Marie Antoinette bodde.

Utanför huvudstaden finns så mycket att se och uppleva att besöken kan delas upp i intressen. I norra och centrala Frankrike hittar vi många historiska platser som de gotiska katedralerna i Amiens och Chartres, och världsarvslistade klostret Mont-Saint-Michel i Normandie som blir en ö vid högvatten. Men även Europa högsta berg Mont Blanc ligger i franska Alperna som bjuder på fin skidåkning, och du kan både surfa på i Biarritz på Atlantkusten och uppleva lyxliv i solen på den franska Rivieran.