Stor guide till Frankrikes bästa resmål

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Paulina
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Frankrike har långa vackra kustremsor och många resmål både mot Atlanten och Medelhavet. Resmål som passar allt från surfing och cykling till sol, bad och lugna stunder. Här har vi plockat ut våra favoriter som vi längtar lite extra till varje år.
Publicerad 25 april 2015

Återupplev en gammal favorit, upptäck en ny eller hitta sommarens resmål för er. Här är våra franska favoriter vid havet.

Nice

Rivierans huvudstad Nice kantas av den långa strandpromenaden Promenade des Anglais. Nedanför finns en stenstrand med turkost vatten där det snabbt blir djupt. Slå dig ner på en restaurang i gamla stan, ta en runda i shoppingkvarteren eller hyr en solstol på en av beachklubbarna. Stadskärnan är ganska liten och här passar det att ta sig runt till fots. Tåget som avgår vid stationen mitt i stan inbjuder till utflykter till de små byarna österut eller åk ända till Monaco.
Paketresor till Nice

Cannes

Cannes, kanske främst känt för dess årliga filmfestival, är en semesterort som har långa sandstränder, lyxiga märkesbutiker, mysiga restauranger och många hotell. Mitt i Cannes ligger hamnen där lyxyatcherna ligger på rad, bara det en sevärdhet i sig. La Croisette är strandpromenaden där filmpalatset tornar upp sig och en bit bort ligger lyxhotellen vägg i vägg. I Cannes finns det även många prisvärda hotell och lägenhetshotell, både i centrum och utmed havet.
Flyg till Nice
Hotell i Cannes

Marseille

Frankrike andra största stad, Marseille, ligger vid Medelhavet, på den franska sydkusten. Marseille är omringad av de klippiga provensalska bergen. I citykärnan trängst de gamla byggnaderna med kultur och historia. I hamnen guppar många småbåtar i det blåa vattnet. Promenera längs vattnet till Marseilles största strand, Pointe-Rouge, en långgrund sandstrand som är omtyckt av många.
Flyg till Marseille
Hotell i Marseille

Biarritz

Europa surfstad nummer ett ligger på Frankrikes västkust, ut mot Atlanten. Hit tar sig många surfare från hela världen för vågorna och det avslappnade stadslivet. Promenera upp till gamla stan och njut av nästan bilfria gränder och gator. Shoppa, drick vin eller slå dig ner på ett café. Strandlivet är i fokus här och huvustranden ligger mitt i stan med finkornig sand och klart vatten.
Flyg till Biarritz
Hotell i Biarritz

La Rochelle

La Rochelle är en maritim stad vid Atlantkusten med en av Europas största småbåtshamnar. Här är havet i fokus. Besök det stora akvariet med bland annat 500 arter. Gillar du ostron och musslor är det här du ska beställa in det. Ta en båttur ut till Fort Boyard, känt från TV-programmet Fångarna på fortet som spelades in här. Det bästa av allt, beställ in en café au lait på någon av uteserveringarna vid havet och njut av den fridfulla utsikten.
Flyg till La Rochelle
Hotell i La Rochelle


Flyg till FrankrikeHotell i Frankrike

[script
http://external.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=4dab6942d17c60991fb4db43d57951f9&site=reseguiden&javascript=1]