Korsika

Av Bitra
14 juli 2006 23:12
Visningar: 7070
Hej,
Är det någon som har varit på Korsika och som har något smultronställe att tipsa om? Skulle också vilja veta vilken prisnivå det är och hur svårt det är att hitta boende i augusti. Har inte bestämt mig om jag ska ta flygstol bara eller om det är nödvändigt med charter, har läst att det kan vara ganska fullbokat.
//Bitra
Av Longrun
15 juli 2006 12:01
Har varit där 4 - 5 gånger, första gången hade jag bokat boende via Langley de första två veckorna o reste sen vidare på egen hand runt ön. De andra gångerna har jag flugit till Nice eller Genua o sen tagit färjan över, hyrt bil o sen åkt runt ön. Jag har aldrig haft svår att få boende trots att det varit juli eller augusti, men man får vara beredd att betala lite mer för de rum som finns kvar är de som är lite dyrare, speciellt om man bor i Il Russe/Isola Rossa eller Calvi.

Hur som helst så ska man försöka ta sig runt ön för att få uppleva den häpnadsväckande naturen - speciellt korsikas finger, västkustens klippor o bergsmassiven.

Mina favoriter är restaurangen som serverar lax-melon sallad som förrätt i Calvis hamn, Penne Carbonara på Cafe de la poste i staden på klippan i Bonifacio, Stränderna inklämda mellan klipporna på västsidan, den lååååånga sandstranden på östsidan- finare längre söderut. Bergsvandringarna o baden i forsarna. Canyoning, dvs forsränning utan flotte/båt - 2-3 timmar i våtdräkt/hjälm i en fors med vattenfall å så..

Korsika är inte billigt för att vara i Frankrike o Frankrike är ju inte billigt heller, speciellt med den svenska kronkursen,om man bor strax utan för städerna så finns det lite billigare motell - med fantastiska trädgårdar o rum. Sist jag var där, 6 år sen, kostade ett rum för en eller två personer mellan 350 o 500 kronor per natt o då ingår frukost.
Av Cayza
11 aug. 2006 18:33
Hej,

Billigast gissar jag är att flyga med Ryan Air till Nice och ta färjan över till Ille Rousse på norra sidan. Jag kände inte till detta så jag reste med Langley som då var billigare än att åka reguljärt. Naturen på ön är mycket vacker, speciellt om man gillar berg och stenformationer. Det är dock ganska svårt att ta sig runt (ut till de ställen man vill se i naturen) utan att hyra bil. Jag var där i augusti för två år sedan och då hade vi inga problem med boende. Vi valde en budgetvariant och bodde i stugor på campingar. Stränderna är mycket bra och det är inte helt ovanligt att hitta en egen... Bergen är fantastiska. Du får inte missa Bonifacio som är en otroligt vacker stad som ligger högt på vita klippor. Därifrån kan man ta båttur till vackra öar med bra snorkling. Man kan även därifrån ta färjan över till Sardinien och fortsätta sin resa där. Det är svårt att klara sig med engelska på Korsika så jag rekommenderar att du tar med en resehandbok om du inte är fransktalande.

Du har en härlig resa framför dig!
/Cayza
Av Robbo
25 sep. 2006 13:31
Kom precis hem från Ill Rousse på Korsika.

Vad säger man?
Vilken ö... jag blev försälskad direkt om man säger så.

Ön har ju allt. Den är vacker och är inte "för" turistig. Maten är mycket bra och det finns hur mycket som helst att göra! Klättra, vandra, dyk, bada, sola, ridning canyoing...
21 sep. 2019 09:22
Åkte med Langley v 36 i år och bodde på Resort Napoleon Bonaparte i L'lle Rousse. Tycker normalt att Medelhavet är lite för överbefolkat och turistiskt men den känslan fick man inte här. Majoriteten på hotellet hade halvpension men vi valde bort det och åt ute, nästan bara franska o italienska turister ute. Hade härligt väder och badade mycket, stranden låg typ 100 meter från hotellet. Dock väldigt dyrt, betalade 50 € för en lunch för två m hamburgare med pommes o varsin öl. Korsika o Malta toppar listan på bra resmål i Medelhavet 🌞