Här bor du bäst på hotell i Paris

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Bild: Hotel Cluny Sorbonne, Paris
Bild: Hotel Le Petit Belloy, Paris
Bild: Hotel Relais Saint Germain
Bild: Meliá Colbert Boutique Hotel, Paris
Planerar du att resa till romantikens och modets högborg? Paris är en klassisk turistmagnet och Zlatans uppdykande på stadens fotbollsplan lockar dessutom en helt ny publik. Men var skall man bo för att få den bästa upplevelsen? En fråga om tycke och smak, så vi ger dig våra personliga tips och synpunkter. Hoppas att det hjälper dig att kunna välja ett bra hotell.
Publicerad 26 oktober 2018

Paris är en stor stad med mycket skiftande miljöer och för förstagångsbesökaren är det inte lätt att veta var man skall bo. Kanske nära de kända varuhusen Galaries Lafayette och Printemps vid Operan eller är det bättre i det omtalade Montmartre? Paris är en utmaning och det gäller att hitta kvarter där man trivs. Dessutom är hotellen i Paris ofta små ur internationellt perspektiv, liksom gästrummen. Men när du står på din franska balkong med en café au lait och tittar ut över livet på Boulevard Saint-Michel, så gör det inte mycket att resväskan inte får plats bredvid sängen.

Vi har tagit fram de kvarter där vi helst bor. Med hjälp av jämförelsetjänsten för hotell har vi tagit ut de mest prisvärda och populära hotellen i områdena.

Latinkvarteren - Paris hjärta

Min egen favorit, Latinkvarteren på den intellektuella vänstra stranden, omfattar stort sett arrondissemet 5 och 6. Här hittar du “den riktiga” Paris-atmosfären med en blandning av stora boulevarder och små mysiga gränder fyllda av spännande butiker och restauranger. Universitetet Sorbonne sätter sin tydliga prägel på området med livligt studentliv och tillhörande krogliv. I Latinkvarteren ligger de klassiska institutionerna som Restaurang Polidor, Café de Flore och Les Deux Magots. Marknaden på Rue de Mouffetard, fylld av delikatesser och andra godsaker, är en upplevelse värd att notera på att-göra-listan. Latinkvarteren är för mig verkligen essensen av allt det finaste av Paris. Jag bor gärna längs Boulevard Saint-Michel eller kvarteren runt kyrkan Saint-Germain-des-Prés.

Shopping & muséer

Vill du slita golv i stadens butiker och kanske titta in på något intressant museum, kan du bo nära Les Halles och Centre Pompidou. Brusande och hektiskt folkliv med stort urval av affärer, restauranger och caféer. Modernare än de lite lugnare Latinkvarteren, men inte lika skön Pariskänsla, tycker vi. Tips på gata med mycket atmosfär: Rue Montorgueil med sin härliga matmarknad och sina små kaféer.

Paris för Insta

Vill du gärna visa upp dig och glittra lite, så brukar kvarteren vid Avenue des Champs-Élysées vara ett område som passar bra. Lite kyligare än Latinkvarteren, menar vi, men definitivt mer lyxigt och elegant.

Fem favorithotell i Paris


  • Hotel Cluny Sorbonne: Opretentiöst, familjärt hotell med bra läge nära universitetet och Boulevard Saint-Michel, prisvärt och sympatiskt. Nära till RER-stationen, lokaltåget som kan ta dig till både Eurodisney och flygplatserna.
  • Hotel Le Petit Belloy: Perfekt läge i Latinkvarteren, mysigt hotell.
  • Hotel Relais Saint Germain: För speciella tillfällen, bröllopsresor eller generösa resebudgetar, en favorit under många år. Utmärkt läge. Var? Mitt i Latinkvarteren, naturligtvis.
  • Melia Colbert Boutique Hotel: Boutique-hotell med bra atmosfär och utmärkt läge nära floden i Latinkvarteren.
  • Prisvärt budgethotell med centralt läge? Louvre Montpensier ligger, som namnet anger, mycket centralt nära Louvre-muséet.


Jämför alla hotell på Reseguiden och planera din resa: hotell i Paris.
Vill du jämföra paket med flyg och hotell inkluderat? Kolla in paketresor i Paris.


Lägsta flygpriser Paris

Om Paris Frankrike, Europa

Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia
Romantiskt

Paris är känt som både kärlekens och romantikens stad, och som en stor kulturmetropol. Här hittar du en mängd museer, mysiga och charmiga kvarter, romantiska restauranger och en rad världsberömda sevärdheter.

För dig som tycker om världsberömda och historiska sevärdheter är Paris rätt stad. Eiffeltornet syns från de flesta platser i staden, och ett besök till vackra Sacre Coeur och den gotiska katedralen Notre Dame rekommenderas varmt under din resa. Det världsberömda museet Louvren likaså, här finner du bland annat skönheter som Mona Lisa. Ett besök till kyrkogården Père-Lachaise låter sannolikt som ett märkligt tips men platsen är väldigt vacker och här ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.

Paris är mer än historiska och kulturella sevärdheter. Om du tycker om att promenera omkring i mysiga och romantiska stadsdelar är Montmartre något för dig. Stadsdelen ligger vackert belägen på en kulle med fin utsikt över staden. Här spelades även delar av den populära filmen Amélie från Montmartre in. Caféet från filmen heter Café des Deux Moulins och finns att besöka här.

Paris har mycket att erbjuda med allt från konst och kultur till shopping och sport. Gör till exempel ett besök till Parc des Princes för att se det stjärnspäckade fotbollslaget Paris Saint-Germain spela på arenan.

1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29