10 budgetknep i Paris

Khaki
Reseguiden, besökt 25 länder

Foto: iStock
Storstaden Paris är en av världens dyraste städer. Men häng inte läpp för det, det går att hitta billiga både hotell & sevärdheter. Vi har letat upp de 11 bästa budgetknepen för din resa till Paris.
Publicerad 8 februari 2018

Det kan vara dyrt att semestra i den franska huvudstaden. När du måste betala dyrt för både hotellrum, mat och sevärdheter så är det lätt att tappa kontrollen över din resekassa. Som tur är finns det många enkla knep som gör att du kan gå på museer och andra sevärdheter helt gratis, köpa bra viner till extremt bra priser och äta till rimliga priser. Här är våra 11 bästa budgetknep för dig som ska till Paris.

1. Åk första helgen i månaden

Du kan tjäna många 100-lappar på att åka till Paris den första helgen i månaden. Massor av museum har nämligen gratis inträde den första söndagen varje månad. Då kan du gå in på Louvren, Musee d'Orsay Rodin-museet och Centre Pompidou helt gratis.

2. Hyr en lägenhet

Om du reser med en familj eller några kompisar mer än en vecka så blir det ofta dyrt att bo på hotell. Ett alternativ som gör att ni både kan bo ihop och tjäna pengar är att hyra en lägenhet. Det finns flera uthyrningstjänster som specialiserar sig på detta, och på sidor som AirBnB kan du hitta många charmerande Paris-lägenheter till bra priser.

3. Ät lyxig lunch

Här i Paris älskar man att äta lyxiga och storslagna middagar, det gör att det är extremt dyrt att prova stadens lyxrestauranger under kvällarna. Prova i stället några av världens lyxigaste restaurangen under lunchen, du kan äta samma måltid till en bråkdel av priset. Nästan alla typer av restauranger har någon typ av dagens rätt, leta efter skyltar med orden ”prix fixe”. I priset ingår oftast en tre-rätters middag och ett glas vin.

4. Köp vinet i snabbköpet

Du slösar bara bort dina pengar om du köper ditt vin i en exklusiv vinbutik. Handla i stället i det lokala snabbköpet. De flesta livsmedelsbutiker i Paris har massor av kvalitetsviner som i bästa fall bara kostar några tiokronor.

5. Bo i “fel” stadsdel

De dyraste hotellrummen i Paris finns i centrum och vid populära sevärdheter som Eiffeltornet och Louvren. Men om du väljer ett område som Montmartre så hittar du både billigare boende och en perfekt utsikt över Paris.

6. Besök parker och trädgårdar

För fransmännen är Paris inte bara en storstad med många sevärdheter, mycket shopping och lyxiga restauranger. Staden är också berömd för sina många grönskande parker och trädgårdar. Att äta en picknick i en park som Parc de Buttes Chaumont eller Jardin du Luxembourg är inte bara billigt, utan också en mycket mer unik upplevelse än ett kostsamt restaurangbesök.

7. Besök en kyrkogård

Många av världens mest berömda författare, poeter, rockstjärnor och artister har haft Paris som sin hemstad. Många slutade också sina dagar på en av stadens många spännande kyrkogårdar. Den mest berömda graven finns på kyrkogården Pere Lachaise Cemetery där rockstjärnan Jim Morrison ligger begravd.

8. Promenera

Paris är en perfekt stad för långa romantiska promenader oavsett om du väljer att strosa längs Seine eller på någon av de stora boulevarderna. De flesta sevärdheterna ligger väl samlade i centrum och det mesta når du enkelt med en kort eller lång promenad. Det är onödigt att trängas i metron eller att slösa pengar på dyra taxiresor.

9. Undvik stora helger

Paris är en extremt populär stad att besöka under stora helger som jul och nyår samt vid stora evenemang som den årliga modeveckan. De bästa årstiderna för ett besök till Paris är vår och höst. Då är både priserna och vädret som bäst.

10. Hyr en cykel

Det är mycket billigt att hyra cykel i Paris tack vare det nya systemet Velib. Du kan hyra och lämna din cykel på någon av fler än 1 800 stationer i Paris eller någon av grannstäderna. Cyklarna kostar bara 100 kronor per vecka och betalas direkt i automaten med ett kreditkort.

Hitta din resa till Paris här:

» Hitta din flygresa här
» Hitta hotell i Paris
» Weekendresor till Paris

Weekend i ParisErbjudanden – Weekendresor

Några spännande resor