Tips om Chamonix

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

En av Alpernas främsta städer. Här finns en härlig mix av skidåkare, klättrare, turister och vandrare. God mat, kultur, offpiståkning och Mont Blanc, Västeuropas högsta berg. Staden är full av liv och rörelse och det finns ett stort utbud av barer, restauranger och underhållning.

Om Chamonix Frankrike, Europa

Storstadsliv i Paris och badsemester i Nice – i Frankrike finns det mesta. Om du fördrar snö och skidåkning är Chamonix ett hett tips. Här ligger även Europa högsta berg Mont Blanc.

Chamonix i Frankrike är ett paradis för den inbitna skidåkaren. Här finns det mesta du kan tänka dig och staden är i synnerhet känd för sin offpiståkning. Om du vill ha en paus i skidåkandet bör du besöka Europas högsta berg Mont Blanc. Förutom offpiståkning kan du här klättra, bergsvandra och upptäcka häftiga glaciärer. Här hittar du också fantastiska panoramautsikter som kommer att ge dig ett minne för livet.Staden är belägen 1035 meter över havet och är helt omgiven av snötäckta bergstoppar. Utsiktsplatserna här är därför många. En populär vandringsled går genom både Courmayeur i Italien och Martigny i Schweiz. Upptäck även kabinbanan Aiguille du Midi, som innehar världsrekordet i vertikal stigning. Utsikten från toppen är svindlande och helt underbar på samma gång. Om du vill se en glaciär bör du besöka Mer de Glace som är enkel att ta sig till tack vare järnvägen Montenvers som ringlar sig fram här. Chamonix är det perfekta resmålet för den aktiva och rastlösa resenären på båda sommaren och vintern!