Tips om Algarve

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

De galet dramatiska klipporna och perfekta sandstränderna gör det här till en av världens vackraste kuststräckor. Välkommen till Algarvekusten.

Blogginlägg om Algarve

Härlig vecka i Albufeira, Faro och Silves

Igår kväll (14/5) kom vi hem från en riktigt härliga vecka på Algarvekusten. Otroligt vackra vyer, fins långa stränder, mycket historia, vingårdar, fina gamla byggnader, underbart väder sol och 23-26 grader samt mycket bra mat o vin. Här finns det många bilder och mängder med tips. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/may/algarve-en-harlig-vecka-i-albufeira-silves-och-faro.html #algarve #faro #albufeira #silves #portugal #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 15 maj 2022

Nästan lurade

Checkade ut strax innan 11 som är senaste utcheckningstid på hotellet.Vi hade lite svårt att bestämma oss, dels för vart vi skulle ta nästa natt och dels om vi skulle boka i förväg.Till slut blev det Dom José beach hotel i Quarteira som vi faktiskt bokade som första stopp hemma men sen bokade av.Idag tänkte vi utflyktsdag och började med fortet i Sagres.Vet inte o det var så mycket att se men där var i alla fall två charmiga katter.Har inte sett så mycket katter här, däremot en hel del lösa hundar,dock med halsband så de är väl inte hemlösa.Vi har heller inte sett så mycket hästar som jag trodde men det blir kanske i morgon när vi kör upp mot Estoril.Efter fortet styrde vi kosan mot Algrveshopping där vi först tog ett par mackor med multivitaminjuice på Vitaminas.Köpcentrat har väldigt många affärer och det är öppet tak så det blir mer som att gå omkring i en liten stad än ett köpcentra.Trots det hittade jag inget att köpa men vi såg en svart panterlik katt när vi körde ut från parkeringen.Sen orkade vi inte med mer utflykt utan åkte till hotellet, där vi fick balkong med havsutsikt, vilket vi inte var helt säkra på att vi skulle få och rummet är mindre än de vi haft i Portugal hittills men fint.Vi tror nog i alla fall att vattnet i havet är lika kallt här så det får bli poolen en stund med en Frozen Margarita innan en snabbdusch och ut för middag.Här råkade vi ut för det som stod i guideboken, att man ställde fram lite förrätter på bordet.Den ena var oliver, smör och bröd och den andra en ost med några kex.I Guideboken stod det att man får betala om man äter av det med det verkade inte stämma.Jag kunde inte låta bli några oliver och bröd men osten rörde vi inte.Trots det debiterades den med 6 euro på notan.Eftersom vi var lite beredda på detta så sa vi till och då plockade de bort osten från notan.Hade vi tagit en djupare diskussion så hade vi nog sluppit betala även för oliver och bröd men eftersom man visste det kunde hända kändes den biten inte ok men uthärdlig.Frågan är ju också hur många gånger den där osten åkt fram och tillbaka innan någon nappar på ”erbjudandet” och äter!Hade väl varit bättre de bjudit på lite oliver och fått nöjda gäster istället.Maten var ok men inte mer och sen tog vi en kort promenad och hittade ett litet tivoli med marknad och lite matstånd.Kanske skulle vi satsat på det istället.
av Lenil 24 juli 2018 Resealbum: Portugal 2018

Ny ort

Vaknar upp till en molnig och kylig morgon.Det här är en oplanerad dag och vi hamnar i Ferragudo på Aguahotels Riverside. Fantastiskt hotel med små kolonilotter på andra sidan vägen där det finns både tuppar och hönor. Utsikten över floden är häftig och rummet kanonfint.Att köra bil i Portugal har hittills varit en fröjd, lugnt och vänligt.Det tog ungefär en halvtimme från Lagos och hit och det känns mer landsbygd vilket det nog också är även om Portimao går att se från balkongen.Såg också en mager häst som drog en kärra med två killar och det var nog inte för turister utan arbete även om hästens träns var utsmyckat med små färgglada bollar.Det fanns även en butik, Shopping Chinese inte så långt från hotellet vilket visade sig vara Wish på riktigt med tusentals billiga prylar i varierande kvalité.Lunch blev det på något slags café idag, bulle med ost och chorizo, och en cappucino här var kaffe med vispgrädde och chokladströssel.Som avlsutning en tårtbit i glada färger precis som alla bakverken i den lilla byggnaden ungefär i en gatukorsning.Rätt billigt också, 4, 10 euro.Middagen blir också ganska billig.Visar sig att fina hotellet bara har en buffé till middag och det är vi inte så sugna på.Inte heller att gå iväg så långt så det blir en promenad till snabbköpet där vi köper baguetter, tomater, skrattande kon-ostar och lite snacks tillsammans med papperstallrikar och plastknivar.Funkar fint efter alla utemiddagar och även luncher för den delen.Innan den spartanska middagen så blev det en stund i solstolarna och poolen, verkar inte som man badar i floden. Bortsett från solen då som gjorde en tjusig nedgång i den några timmar innan Kroatien slog England med 2-0 och gick vidare i fotbolls-VM.
av Lenil 24 juli 2018 Resealbum: Portugal 2018

Kallt vatten

Valde sandstranden utan klippor på Lagos västra sida idag, där kan man verkligen snacka om milsvid strand.Men vattnet var om möjligt ännu kallare, glömde ta med min termometer men är ändå rätt säker.Ingen som är i och badar några längre stunder.Det fläktade friskt så man kände inte riktigt ur varmt det var.Lunch fick det i alla fall bli inne i stan igen, det finns ganska många restauranger här med varierat utbud.Jag tog stekta räkor i chili och vitlök och mannen lammkotletter.Jättegott! Efter lite souvernishopping blev det varsin glasscup, min var gigantiskt.Efter det var man proppmätt och fick ta lite siesta på rummet.När vi vaknade igen och skulle fixa till oss fanns inget vatten!!Ringde receptionen som lovade skicka en vaktmästare men det kom ingen och efter en stund så hade vattnet kommit tillbaka.Vi bor längt bort och högst upp i byggnaden så kanske räckte det helt enkelt inte till.Pizza och öl till slutminuterna av VM-fotbollen blev det ikväll och vindarna har nu även nått staden så kvällarna är kalla!
av Lenil 24 juli 2018 Resealbum: Portugal 2018

Algarve Portugal, Europa


De galet dramatiska klipporna och perfekta sandstränderna gör det här till en av världens vackraste kuststräckor.
Välkommen till Algarvekusten.

Det mest dramatiska landskapet finns runt Lagos i väster. De taggiga klipporna är ofta så höga att man måste åka båt för att ta sig till de insprängda stränderna.

Längs hela Algarvekusten finns det mer än 100 sandstränder, den ena vackrare än den andra. Allra mest hyllad är Praia da Marinha som ofta finns med på listor över världens bästa stränder.

De stora städerna och badorterna på Algarvekusten är Lagos, Bordeira, Albufeira, Portimao, Faro, Praia da Luz och Silves.
Överallt möts du av en trevlig och vänlig atmosfär och mycket bra mat.

Algarvekustens bästa golf hittar du i badorten Vilamoura. Kusten här har ett perfekt klimat för golf så det är inte så konstigt att det finns ett 30-tal banor.

Det gulliga vita och gula huset ser ut som om det skulle kunna vara ett mysigt hotell eller en skola. Men hela byggnaden, Capela dos Ossos i Faro, är konstruerad av skelettdelar från fler än 1200 döda karmelitmunkar. Både väggar och golv har skapats av stabila lårben och cement. Inne i huset sticker dödskallar och ben ut från väggarna och det hänger ett guldprytt skelett från taket.

Tips & inspiration om resmål i Algarve