Tips om Andalusien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
I Spaniens södra del ligger Andalusien, en region med med böljande gröna landskap och vidsträckta kuster. Här finns både stora kulturstäder som Malaga och Sevilla och pittoreska små byar.
Populäraste bilderna från Andalusien
Blogginlägg om Andalusien
Nerja betyder överflödande källa
Kärt barn har många namn och ortsnamnet Nerja kommer från arabiskans Narixa och betyder rik på vatten och överflödande källa. I detta område finns Europas bästa klimat, speciellt under vintertid. Så här odlas tropiska växter som avokado, mango, chirimoya, citroner och apelsiner. Spanjorerna säger att när det doftar apelsinblommor i mars så vet man att våren är på väg. När jag kände den ljuvliga doften så önskade jag att jag kunde dela den doftupplevelsen med vännerna i Sverige, om det hade varit möjligt så hade en doftfilm varit kul att lägga upp på sociala medier. Nerja är en blomstrande och charmig stad. I januari och februari blommar den vackra orangefärgade Flamrankan (Pyrostegia venusta) och den slingrar sig mellan husen på Calle Carabeo. Förutom fiske och jordbruk så är turismen numera den största inkomstkällan. Det muslimska styret i Nerja började när kaliffen Abd-ar Rahman år 755 gick iland på Burrianastranden. Han hade en stor betydelse när det gällde att bygga upp och utveckla Andalusien. Denna civilisation har lämnat kvarvarande avtryck i form av de kritvita husen i arabisk stil. Efter åtta sekel med oräkneliga krig och oroligheter drev de katolska kungarna ut araberna och omkring 1505 började man bygga bostäder och befolka de återerövrade områdena. Det som lockar mig till Burrianastranden är en god gräddig Café Frappe som serveras på en bar som heter Rincón del Sol. Det är inrett i orientalisk stil med stora vita tygstycken som tak över de sköna sofforna och en och annan Buddhastaty. Att sitta där och njuta av kaffedrinken och lyssna på havets vågor är livskvalité.
av Casademontana 16 juli 2018 Resealbum: Nerja
Marbella
Vi är ett gäng som ska åka till Marbella i slutet på September (2018) är tanken. Hur lång är deras säsong? Tänker på utelivet och resturanger (så att det inte är dött . Tar Tacksamt emot svar =) MVH: Lucy
av Lucy 5 nov. 2017
På väg till Nerja igen
På väg till min favoritstad i världen Nerja. Staden där bergen möter havet är som balsam för själen att vara i. Först blir det ett besök på Ayos nere på Burrianastranden, där ska jag äta paella. Varje dag tillagas en gigantisk paella över öppen eld och för 7 euro äter man så mycket man vill.
av Casademontana 28 sep. 2017
Löpning i Malaga
https://utochspring.com/2016/05/31/malaga-weekend/
av Pilla85 31 maj 2016

Om Andalusien Spanien, Europa

I Spanien södra del ligger Andalusien, en region med åtta provinser och 500 kilometer kust som innefattar några av de mest populära turistdestinationerna i landet.

En gång i tiden var Andalusien en av landets fattigaste regioner men är idag ett område i ständig tillväxt tack vare den aldrig sinande strömmen av turister. Regionen var under nästan 800 år under det moriska väldet och den islamiska kulturen har satt sin prägel, något som kan upplevas än idag. Bland annat härstammar namnet Andalusien från just arabiskans al-Andalus. Många av regionens städer har fortfarande kvarlevor från denna tid.

Andalusien är en region av kontraster, med stora kulturstäder som Malaga och Sevilla till små pittoreska byar på landsbygden bjuder regionen på många upplevelser. Beundra Pablo Picassos konstverk i Malaga eller Alhambra palatset i Granada. Åk skidor i Sierra Nevada, ta färjan från Gibraltar till Tanger i Marocko eller se tjurfäktning på den stora arenan Plaza de Toros i Sevilla.

För den som söker sol och bad är Costa del Sol med orter som Fuengirola och Malaga populära där stränderna ligger precis bredvid städerna. Temperaturerna faller sällan under 18 grader vilket gör det till populära turistmål året runt. Passa på att frossa i färsk fisk och regionala läckerheter som paella och tapas. Ett antal nationalparker erbjuder friluftsliv, allt från vandring till ridning.