Flygresor till Stockholm

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Stockholm

De stora flygplatserna i Stockholm är Stockholm Arlanda Airport (40 km norr om centrum) och Stockholm Bromma Airport (8 km nordväst om centrum). Det billigaste sättet att ta sig från flygplatserna till Cityterminalen i centrala Stockholm är med flygbuss. Från Arlanda kan du åka med bussbolagen Swebus (enkelbiljett 79 kr) och Flygbussarna (enkelbiljett 119 kr). Från Bromma kan du åka med Flygbussarna (enkelbiljett 79 kr).

Det här är Stockholm

Den svenska huvudstaden Stockholms centrala dalar är byggda på en rad öar och de många vattenytorna gör staden till en av de vackraste i världen. Stockholm har många mycket sevärda stadsdelar som Gamla stan med sina smala gator och medeltida byggnader, Södermalm med det livliga nöjeslivet på kafeer, restauranger och klubbar men även Östermalm och Djurgården. Några av de mest populära attraktionerna är Skansen, Vasamuseet, Historiska museet och Gröna Lund. Den bästa årstiden att besöka Stockholm är under de varmare månaderna juni – september.

Hitta billigt boende i Stockholm

Stockholm har de högsta hotellpriserna i Sverige men utanför själva centrum går det nästan alltid att hitta mycket prisvärda boenden. I stadsdelar som Gamla stan och Södermalm finns det många billiga hotell och vandrarhem. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 600 kr/natt. Priserna på hotell med bättre standard är nästan alltid lägre under helger.

Så tar du dig runt i Stockholm

Stora delar av centrala Stockholm och Gamla stan består av gågator där biltrafiken är förbjuden och det är mycket fotgängarvänligt. Om du vill färdas lite längre sträckor är tunnelbanan det smidigaste sättet att ta sig fram, det finns många bra busslinjer men risken är stor att bussen fastnar i den hektiska trafiken. Enkelbiljetter är mycket dyra och det lönar sig nästan alltid att köpa magnetkortet SL Access (20 kr) som du sedan laddar med en 24- eller 72-timmarsbiljett (115 kr/230 kr). Att hyra egen bil på flygplatsen är ett annat alternativ.

Så hittar du bästa shoppingen i Stockholm

De största köpcentren i Stockholm ligger i förorterna långt utanför centrum. I centrala Stockholm finns de stora galleriorna och varuhusen samlade i området runt Sergels torg och Hötorget, bland annat Gallerian, H&M, NK och Åhlens City. I stadsdelen Södermalm finns många små butiker för dig som är ute efter trendig design och mode. Sveriges största loppmarknad ligger i Vårberg, 25 minuter med tunnelbana från centrala Stockholm.

Bästa budgettipset för Stockholm

Med rabattkortet Stockholmskortet får du gratis inträde på 80 museer och attraktioner. Trots att kortet kostar 425 kronor för 1 dygn så lönar det sig om du ska besöka 3-4 sevärdheter. Kortet ger dig också gratis resor med kollektivtrafiken. Du kan också köpa Stockholmskortet för 2, 3 och 5 dygn.

Stockholm Sverige

Karta över Stockholm

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33