Tips om Stockholm

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Det sägs att kärt barn har många namn. Mälardrottningen, Nordens Venedig eller Staden mellan broarna är bara några smeknamn på den svenska huvudstaden.
Blogginlägg om Stockholm
Stockholm food
https://runwaytoadventures.com/2019/05/30/stockholm-food/
av Pilla85 30 maj 2019
Resia trender 2019
https://runwaytoadventures.com/2019/05/16/resetrender-2019/comment-page-1/#comment-12144
av Pilla85 17 maj 2019
Kungsholmen runt
https://runwaytoadventures.com/2019/05/12/kungsholmen-runt/
av Pilla85 12 maj 2019
BORNEO ..FLYG OCH RUNDRESA På BORNEO
Hej ! Jag planerar åka till Borneo och vill besöka både Sarawak och Sabah provinsen .. Kommer att flyga till Singapur och därifrån vidare till Borneo ..tänkte först att flyga till Kutching och vara där i 1 vecka sedan flyga till Kota Kinabalu och därifrån till Sandakan.. har 2 frågor kring min resa Läste mycket negativ om Air Asia och andra billiga flygbolag .. kom på att dit flyger Scott som påstås vara dotterbolaget till Singapur Air och som flyger från Singapur till Kutching .. har ingen erfarenhet av deras flyg och måste välja mellan Scott eller Malaysia Air .. Scott flyger ett par timmar senare samma dag jag anländer till Singapur men missar flyget med Malaysia Air .. det gäller alltså att flyga med Scott eller övernatta och flyga dagen därpå med Malaysia Air .. sedan det jag kommer att se i Sarawak är i första hand regnskogen och djur ., liksom i Sabah . Min nästa fråga : är någon idee att besöka båda platser ? Är det inte tillräckligt med att se bara en provins och slippa föeraxinterna flyg ? Finns det någon som kan ge mig ledtråd ? Tack på förhand Svara gärna till elisabeth.petren@yahoo.se
av Murzyn 10 mars 2019

Stockholm Sverige, Europa

Det sägs att kärt barn har många namn. Mälardrottningen, Norden Venedig eller Staden mellan broarna är bara några smeknamn på den svenska huvudstaden.

Stockholm är en av världens nordligast belägna huvudstäder och den största staden i Norden. Staden ligger vid floden Mälaren som har sitt utlopp i Östersjön där slutligen Stockholms skärgård tar vid. I hjärtat av Stockholm ligger Gamla Stan, hem åt slottet Drottningholm samt den anrika Storkyrkan. Stockholms gamla stadsdel är full av gränder där restauranger och butiker samsas om utrymmet och är mycket populärt bland turister.
Mittemot slottet ligger Sveriges Riksdag och det pampiga Medeltidsmuseet. Tycker du om museum ligger Nationalmuseet inte långt därifrån liksom Moderna muséet. Shoppingutbudet är stort, den huvudsakliga shoppinggatan är Drottninggatan som löper rakt norrut från Riksdagen. Där finns också Sergels Torg och gallerian NK. Ett stenkast därifrån hittar du den vackra Kungsträdgården, i maj månad blommar körsbärsträden och uteserveringarna sätter igång.
Öster om gamla staden ligger Djurgården med nöjesparken Gröna Lund och djurparken Skansen. Här ligger också Vasamuseet med det bärgade Regalskeppet Vasa. Stockholms hipsterkvarter ligger på Södermalm, ett före detta arbetarområde som idag präglas av nytänk, mode och second hand. Här finns många trevliga barer och klimatet är öppet och välkomnande.

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33